Ako ovplyvní PN nezamestnaneckú podporu?
Ahojte viete mi poradiť že ak dostávam nezamestnanecku podporu tých( 6 mesiacov) a dám sa na PN lebo by som mala ísť na veľtrh práce ale chytili sme koronu asi a neviem sa ani postaviť z postele. Takže premýšľam či sa nedať na PN ale ako to je s nezametnaneckou? Pozastavia ju či budem normálne dostávať aj napriek pn?
načo PN... však nepracuješ tak nepotrebuješ mať potvrdenie o práce neschopnosti len treba oznámiť na úrade, že si chorá a nemôžeš sa zúčastniť
@tina1549 🤦🤦 rada za milion
@veronikaszabova
@zab37 tak prepáčte že píšem svoju skúsenosť, mne to oznámiť mojej pani čo ma mala na starosti stačilo
@tina1549 určite to nestačí len oznámiť, ak sa neviete dostaviť na úrad, na pohovor na aky Vas pošlu alebo na veltrh prace kam si ju mate ist hladat, musite im elektronicky do mailu alebo fyzicky doručiť potvrdenie o chorobe od lekara, pripdne iny zavažny dovod ale vzdy pisomne, lebo ustne to neakceptuju, potrebuju overiť pravosť problemu, v pripade že to nebude dodané pisomne mozu vas vylučiť z registra uchadzacov o zamestnanie kvoli nedodrzaniu pokynov pracovnika uradu a nespolupracu

@alex248 podpora ti dalej pobezi, PN bude neplatena