icon

Ako ovplyvňuje nový stavebný zákon stavebníkov?

3. apr 2025

Zdravím pomaličky plánujeme výstavbu rodinného domu a chcem sa spýtať je nový stavebný zákon, co odnáša je to zas náročnejšie všetko povybavovat alebo je jednoduchši voči stavebníkom ? Ďakujem

lulupulu
3. apr 2025

Co riešime my, tak sme narýchlo ešte podávali žiadosť o stavebné 31.3. Lebo hnus akože, od 1.4. Ceny všetkého 3x vyššie.

tilly
3. apr 2025

Teraz bude chaos, takže ti asi nikto nepovie všetko, ale v kníhkupectve je nový zákon aj s výkladom. Mám ho doma, ale ešte som ho nestihla otvoriť

autor
3. apr 2025

@lulupulu toto keď ste podávala stavebne ešte do 31.3 tak musíte do kedy začať stavať? Musí byť aj plan hotový alebo je možnosť stavebne povolenie ešte podať za pochodu a stavať napr o 2 roky ?

tilly
3. apr 2025

Doteraz sa dalo vybaviť stavebné povolenie a do dvoch rokov dat oznámenie o začatí stavby a potom pomaly stavať. Ako je to teraz, neviem. Už platí nový zákon.

andreakotesova
3. apr 2025

Kludne mohla poslať aj prázdnu obalku. Išlo o dátum podania.

autor
3. apr 2025

@andreakotesova ďakujem za indo takže nezáleží ze ešte ani plan domu ako sa bude realizovať to není ešte dolezite hlavne dátum podania.. prosím vás a ešte v stavebnom povoleného je kolonka stavebníci ja a manzel ale dom bude písaný na mňa tak mam dat len seba alebo aj manzela nevadí ze nebude v budúcnosti vlastník domu?

autor
3. apr 2025

Môžem ho dat do stavebného povolenia ?

lulupulu
4. apr 2025

Iba seba musíš dat ak budeš len ty majiteľ. Inak bude napísaný aj tvoj manžel. A myslím ze tebe je už jedno kedy to podas, už si to aj tak nestihla do 31.3.2025

autor
7. apr 2025

@lulupulu ďakujem a už ste mali aj plan domu všetko? Či moze sa podať aj keď ešte človek nevie akým smerom sa rozhodne stavať ci sam alebo firmou , plan domu atd

lulupulu
7. apr 2025

Áno mali sme. Ale ako píše vyššie, môžeš poslať oblaku len s o žiadosťou o stavebné povolenie a ostatne doplňovať postupne. Ale píšem, v tvojom prípade je to už jedno.