Ako podať efektívnu sťažnosť na nemocnicu?
Zdravím. Podávali ste niekto sťažnosť na Úrad komisára pre deti, prípadne Komisára pre osoby so ZŤP, počas prebiehajúcej hospitalizácie? Malo to efekt? Nezhoršil sa potom ešte viac prístup personálu?
no ono velmi zalezi preco chces podat staznost ci je opodstatnena. kedze riesis ci sa nezhorsi pristup predpokladam ze ide o dlhodobo choreho?
@anonym_ed6f60 , nerešpektovanie potreby iného prístupu s ohľadom na diagnózy. A teda konkrétne včera agresívny výstup službukonajúcej lekárky na ZŤP dieťa.
A áno, je dlhodobo chorá, má niekoľko celoživotných ochorení. Reverz neprichádza do úvahy. Potrebuje ale liečbu, nie "výchovu" od nejakej otrávenej fúrie
V tomto prípade by som to riešila sťažnosťou u riaditeľa na danú lekárku, nie sťažnosťou na celu nemocnicu.
Počas hospitalizácie by som to riešila s nadriadeným - teda primárom a pripadne vyššie. U komisára a ombudsmanky majú lehoty a teda veľmi to riešiť nebudú (kamoska pracovala pre jedného z nich a nebudem písať podrobnosti, ale nie je to cesta ….
Branit sa treba.Ale...Mam tiez taketo dieta a viem ze ti to nic nepomoze.Lekari sa z toho vyvlecu a ty budes mat nakoniec zly pocit,ze co ak nabuduce ti to daju este viac vyzrat.Neverim na Slovensku v nejaku spravodlivost.Kasle na nas stat,doktori,ludia.
V tomto prípade by som to riešila sťažnosťou u riaditeľa na danú lekárku, nie sťažnosťou na celu nemocnicu.
@bolarazjedna , ono toho bolo viac, toto bola posledná kvapka.
Branit sa treba.Ale...Mam tiez taketo dieta a viem ze ti to nic nepomoze.Lekari sa z toho vyvlecu a ty budes mat nakoniec zly pocit,ze co ak nabuduce ti to daju este viac vyzrat.Neverim na Slovensku v nejaku spravodlivost.Kasle na nas stat,doktori,ludia.
@anonym_462f46 , áno, toto ma brzdí, že viem, že ich ešte budeme potrebovať, asi nie raz.... 😥 Ale je to strašné, nemôcť sa brániť. A čo sa, to že so mnou jednajú,jak keby som pomaly čítať nevedela, to prežijem, ale kto iný ochráni to dieťa,ak nie ja. Ona sa veru nie ....
Podaj staznost na vedenie nemocnice, staznost sa vybavuje 60 prac.dni. Cize tiez pomerne dost dlha doba. Mysli na to, ze al sa stszujes na spravanie, bude stsznost vyhodnotena s najvacsou pravdepodobnostou alo neopodstatnena (tvrdenie proti tvrdeniu).
@anonym_462f46 , áno, toto ma brzdí, že viem, že ich ešte budeme potrebovať, asi nie raz.... 😥 Ale je to strašné, nemôcť sa brániť. A čo sa, to že so mnou jednajú,jak keby som pomaly čítať nevedela, to prežijem, ale kto iný ochráni to dieťa,ak nie ja. Ona sa veru nie ....
@anonym_autor Chapem ta a je to strasne.Beru nas ako pritaz pre spolocnost.Nikto si neuvedomuje,ze sa to moze stat kazdemu.Ziadna empatia nic...
Skúsila. Bolo to ohľadom dieťaťa ZŤP. Vyzerá že veľmi podobný prípad ako ty.
Nepochodila som vôbec. Aj keď mne sa aspoň ošetrujúca lekárka ospravedlnila, ale nemocnica zmietla všetko pod koberec. Keď sme tam prišli o niekoľko mesiacov pozerali na nás veľmi nepríjemne.
Ty vyskúšať môžeš. Možno by ti ešte pomohla televízia - myslím ako reportáž. Alebo relácia "Občan za dverami". Ak máš dosť "e" tak o pomoc požiadaj právnika.
@anonym_autor najprv si treba dobre zvážiť, či to čo ideš riešiť bolo aj naozaj zanedbané a máš nato dôkazy, inak absolútne zbytočne riešiť
@anonym_autor Hlavne napíš pravdivo, ako sa to dieťa na vyšetreniach správa. Oni sú v práci a potrebujú konať efektívne, nie skákať okolo niekoho, kto celé dni nerobí nič, nie je socializovaný a myslí, si, že je stred sveta. A matka ho v tom utvrdzuje. Ak tam bol krik, neochota spolupracovať a podobne, nič riešiť nebudú.
A ty môžeš prestať chodiť s dieťaťom po lekároch, keď ti tak veľmi nevyhovujú. Prípadne si plať všade súkromných lekárov a tí si na vás vyhradia viac času.
Ja chápem aj druhú stranu. Máme v rodine lekárku, ktorá robila aj s postihnutými deťmi a po takejto sťažnosti dala výpoveď a robí už len súkromne a pacientov si vyberá. Keď nám opisovala ako sa tie deti správali, to bolo horšie ako zvieratá. Nielenže nepočúvali, všetko chytali, ale kričali, kopali, hádzali sa... a matky bolí úplne bez súdnosti. Veď čo tak potom ak decko kopne do sestričky, ktorá si len robí svoju prácu! Ešte treba podať sťažnosť, že sa neusmieva!
@anonym_autor Hlavne napíš pravdivo, ako sa to dieťa na vyšetreniach správa. Oni sú v práci a potrebujú konať efektívne, nie skákať okolo niekoho, kto celé dni nerobí nič, nie je socializovaný a myslí, si, že je stred sveta. A matka ho v tom utvrdzuje. Ak tam bol krik, neochota spolupracovať a podobne, nič riešiť nebudú.
A ty môžeš prestať chodiť s dieťaťom po lekároch, keď ti tak veľmi nevyhovujú. Prípadne si plať všade súkromných lekárov a tí si na vás vyhradia viac času.
Ja chápem aj druhú stranu. Máme v rodine lekárku, ktorá robila aj s postihnutými deťmi a po takejto sťažnosti dala výpoveď a robí už len súkromne a pacientov si vyberá. Keď nám opisovala ako sa tie deti správali, to bolo horšie ako zvieratá. Nielenže nepočúvali, všetko chytali, ale kričali, kopali, hádzali sa... a matky bolí úplne bez súdnosti. Veď čo tak potom ak decko kopne do sestričky, ktorá si len robí svoju prácu! Ešte treba podať sťažnosť, že sa neusmieva!
@anonym_b89681 robím v zdravotníctve a stále si zastávam personál....ale teraz mi skoro oči vypadli, čo to tu píšeš. Ako čakať od ZŤP dieťaťa, že sa bude správať ako zdravé, ty si videla niekedy takéto dieťa? Ja ani nemám slov, myslím, že niekto ti to aj za mňa vysvetlí
@anonym_autor a k tvojej otázke. Nepíšeš, čo všetko sa konkrétne stalo, tak je to ťažko posúdiť. Obávam sa, že ak išlo "len" o neprofesionálny prístup, keď bol personál nepríjemný, tak neuspeješ, aj keby si mala svedkov, ako píšu dievčatá vyššie, bude to tvrdenie proti tvrdeniu, maximálne sa ti formálne ospravedlnia, ale presne pri ďalšej návšteve/hospitalizácii budú ešte nepríjemnejší. Ak by odborne pochybili v diagnostike, alebo liečbe, tak to je iné, to sa sťažuj - ale tiež musíš mať dôkazy.
Osobne odporúčam viac asertivity a postaviť sa za svoje dieťa priamo na mieste, nedať si skákať po hlave, uvidíš, že aj personál sa bude inak správať.
Držím palce a veľa zdravia ❤️
@anonym_b89681 Trepes hluposti.Ziadnu znamu doktorku nemas.Neverim,zeby nejaka dr riesila,ci sa sa tzp dieta sprava podla jej predstav alebo nie.A ak taka je,tak si pomylila povolanie.A ze si vybera pacientov podla toho ci je tzp alebo nie to je no comment.Este napises ze cely den nic nerobia.No co asi maju robit?Chyba ti pokora.Toto sa moze stat aj tebe.
@anonym_b89681 Trepes hluposti.Ziadnu znamu doktorku nemas.Neverim,zeby nejaka dr riesila,ci sa sa tzp dieta sprava podla jej predstav alebo nie.A ak taka je,tak si pomylila povolanie.A ze si vybera pacientov podla toho ci je tzp alebo nie to je no comment.Este napises ze cely den nic nerobia.No co asi maju robit?Chyba ti pokora.Toto sa moze stat aj tebe.
@lenja123
@anonym_462f46 Dievčatá, pokojne študujte a choďte pracovať do systému. Ošetrujte nezvládnuteľných pacientov, často väčších ako vy, silných, agresívnych, ktorí absolútne nechápu, čo sa deje a bojujte s ich rodičmi, ktorí idú podľa hesla - Ja som porodila postihnuté decko, kto je viac! A žiadajú všetko prednostne, nadštandardne a samozrejme zadarmo, lebo takto sú naučení. Nechajte sa biť, opľúvať, dokopať, veď chúďa má diagnózu a vy si s ním predsa musíte poradiť, hoci ani rodič to nedokáže alebo nechce. A matka na vás nakoniec ešte podá sťažnosť. Kto nezažil, ten nepochopí. Nie každý rodič postihnutého dieťaťa je normálny, slušný a spolupracujúci. Sú ľudia, ktorí si radi kopnú a odbavia si na vás svoju frustráciu zo života. Ale to zistíte, až keď sa s tým stretnete, keď začnete pracovať v zdravotníctve.
@lenja123
@anonym_462f46 Dievčatá, pokojne študujte a choďte pracovať do systému. Ošetrujte nezvládnuteľných pacientov, často väčších ako vy, silných, agresívnych, ktorí absolútne nechápu, čo sa deje a bojujte s ich rodičmi, ktorí idú podľa hesla - Ja som porodila postihnuté decko, kto je viac! A žiadajú všetko prednostne, nadštandardne a samozrejme zadarmo, lebo takto sú naučení. Nechajte sa biť, opľúvať, dokopať, veď chúďa má diagnózu a vy si s ním predsa musíte poradiť, hoci ani rodič to nedokáže alebo nechce. A matka na vás nakoniec ešte podá sťažnosť. Kto nezažil, ten nepochopí. Nie každý rodič postihnutého dieťaťa je normálny, slušný a spolupracujúci. Sú ľudia, ktorí si radi kopnú a odbavia si na vás svoju frustráciu zo života. Ale to zistíte, až keď sa s tým stretnete, keď začnete pracovať v zdravotníctve.
@anonym_b89681 Vidno ze nevies kde je sever.Kto dostava co prednostne,nadstandardne a zadarmo?Nemas paru ake su vydavky pri takychto detochRehabilitacie stoja 2 tyzdne od 3000 do 5000.Plus doprava,ubytovanie,strava atd.Stat ti nepreplati nic.POmocky,rehab.kociar alebo poriadny vozik stoja viac ako ojazdene auto.Ale skoda sa bavit s niekym ako si ty.Narkomanov,alkoholikov,prezratych ludi v tomto state liecime zadarmo a tzp si plati vsetko sam.Takze reci o "zadarmo" si nechaj pre tvoju vymyslenu znamu doktorku.

no ono velmi zalezi preco chces podat staznost ci je opodstatnena. kedze riesis ci sa nezhorsi pristup predpokladam ze ide o dlhodobo choreho?