Ako podať sťažnosť na úrad práce?
Zdravím, potrebujem radu…
Dá sa niekde podať sťažnosť na jednanie úradu práce?
Rozhodla som sa požiadať o dotáciu na otvorenie vlastnej prevádzky a už som podala žiadosť. Napriek tomu ma pracovníčka úradu neustále posiela na rôzne “besedy” o aktívnom hľadaní práce a dosť ma tlačí do práce, dokonca mi dala papiere, ktoré mám odniesť potenciálnym zamestnávateľom. Keď som sa na to spýtala, že to nedáva zmysel kedže som zaradena do programu na dotáciu na otvorenie prevádzky, zignorovala ma a argumentovala, že ak to neurobím, vyradia ma, a správala sa arogantne a smiala sa mi do tváre.
Som na UPSVAR tretí mesiac len preto, že je to podmienka na získanie dotácie. Nevidím v tom logiku zamestnať sa v procese na získanie dotácie, kedže budem chodiť na sedenia atď nerozumiem ako si to predstavujú mám sa zamestnať a odskakovať na sedenia? Ale ani to nedáva zmysel keďže ako náhle by som si našla prácu už nespľňam podmienku na získanie dotácie 3 mesiace v evidencii čiže nechápem ?????
Smutné… takýto prístup k človeku, ktorý sa vrátil zo zahraničia a chce si tu vybudovať vlastné podnikanie.
sťažnosť ti v tejto Džamahírií vôbec nepomôže....
@nini4321 veď povedz na pohovore že sa budeš uchádzať o dotáciu na vlastné podnikanie a nezoberú Ťa
Trochu preháňaš danú situáciu. Však chod na tie besedy, na ktoré máš ísť, rovnako jej nos potvrdenia na hľadanie práce.. Je to tvoja povinnosť si hľadať prácu pokiaľ si v evidencií nezamestnaných a jej povinnosťou je robiť presne to, čo ti káže. To, že máš ísť na pohovor ešte neznamená, že do danej práce hneď nastúpiš . Rozprávaj na pohovore o tom, že sa priateľom intenzívne snažíš o bábätko alebo sa spýtaj kolko promile v práci tolerujú, lebo rada oslavuješ a či robia aj testy na drogy a garantujem ti, že ťa nebudú mať záujem zamestnať .
mne to logiku dava- ved to este nemas slubene a asi vedena na urade prace s tym,ze pracu nemas- tak si ju mas hladat .. to je ich praca .. nie rozdavat peniaze ludom,co sa tak rozhodnu .. ale este to nemaju schvalene .. keby kazdy podnikatel spravil co ty? urad nerozdava predpokladam len tak dotacie ...
Chces sa sťažovať na to, čo je účelom UPSVAR. Smiešne...... Je to tvoja povinnosť, inak ta vyradia a žiadna dotácia nebude
Pokiaľ nemáš schvalenu dotáciu z UP na podnikanie dovtedy sa musiš chodiť hlasiť a ONA TI ma dať prácu. TY ešte nevieš vopred či dotáciu dostaneš takže jej postup je správny. UPSVR je úrad na hľadanie zamestania. To že TY si si podala o dotáciu na podnikanie ešte nič neznamena.Vždy máš status nezamestnanej. Takže pracovnička nie je na vine.A akurat ťa vysmeju ak podaš sťažnosť. A čo do sťažnosti napíšeš čakam na dotáciu podnikanie a ona mi dala že máš ísť na pohovor.Moja prebud sa čím skôr.Ked nepôjdeš na pohovor kam ťa pošle tak ťa vyradia z úradu práce a na podnikanie môžeš zabudnuť. Teraz je tak že aku prevadzku si chceš otvoriť a mate v meste vôbec ti nemusia schvaliť dotáciu.Po vyradení z úpsvr budeš povinna platiť ZP v sume každý mesiac 107,25 eur každý mesiac po dobu 6 mesiacov.
To že si si podala žiadosť je síce pekné, ale to ešte neznamená, že ti to aj komisia schváli. A žiaľ, kým si evidovaná, musíš pristúpiť na ich podmienky. Ako sa písalo vyššie, na pohovore povedz, že máš iné plány, alebo že v priebehu 2 rokov plánuješ rodinu a nezamestná ťa nikto.
No čo ti poviem, natrafila si na kravu pracovníčku, čo ľudom robí len nepríjemnosti, pri inej by si za tie 3 mesiace bola raz na podpis... Ako iné keby si na úrade 3 roky, že ťa tlačí, iné ak niečo cez 2 mesiace a vie, že riešiš začatie podnikania.

je to jej praca ta posielat a ty od UP nieco chces (dotaciu) evidencia nie je povinna ak sa ti nepaci nemusis tam byt ale nebude ani dotacia (aj v zahranici platia pravidla) 😉