icon

Ako podať sťažnosť na zdravotnícky personál?

22. feb 2025

Ahojte, chcela by som sa spýtať či máte niekto skúsenosť s podaním sťažnosti na personál v nemocnici.
Ide o to že obvodná lekárka nás poslala do nemocnice na röntgen lebo sa jej zdalo že má dcéra (20m) redšiu stolicu a ona je taká že nás hneď všade posiela. Prišli sme do nemocnice, tam to hneď brali že musíme ísť na hospitalizáciu, poslali nas na röntgen a doktorka mi začala rozprávať že no nevyzerá to dobre, že ona vidí v črevách niečo, nejaký veľký kus a nevie čo to je a bude to treba operačné riešiť a mali by sme tam zostať. Tak som teda súhlasila, hneď prvý problém nastal pri zavádzaní kanyly...chceli aby som im dcéru dala a ja pri tom nebola, čo som odmietla, na čo sestrička povedala že dobre tak to spravíme naposledy, hovorí aby išla dcéra pri stenu pri meter sa odmerať, dcéra stála pri metro, ktorý bol hneď pri vstupe do druhej ambulancie, sestrička má poprosila aby som jej podala pero zo stola aby zapísala výšku, ako som sa otočila schmatla dcéru do tej druhej ambulancie, buchla dverami a zavádzali tu kanylu bezomna...robila som tam potom veľký bordel za to...odvtedy sa ich dcéra bála, bola uplakaná....v noci nemohla spať a sestrička prišla okolo desiatej že čo to decko nespí a reve na celé oddelenie... že som ju rozmaznáva a mám to riešiť...Na druhý deň sa na sone doktor chytal za hlavu, že aký veľký kus videla doktorka, v črevách nemala absolútne nič a dcéra bola zdravá. Išla som teda za tou doktorkou že čo to má znamenať že ideme domov. Ona si stala za svojím že v črevách niečo je ale na sone bol zlý doktor a že som není normálna keď idem domov že si zabijam dieťa.
Chcem podať sťažnosť na sestričky aj doktorku. Dcéra má po tejto návšteve strach z lekárov...
Ako sa postupuje ak by pri riešení sestričky alebo doktorka vyvrátili čo tvrdím ja? Stále totižto hovorili že to zbytočne prežívam. Ako sa takéto niečo rieši? Alebo aká je úspešnosť? Ďakujem

dobryden
22. feb 2025

Neviem Ti poradit,len mi je naozaj cudne ze kvoli riedkej stolici vas posielali na röntgen.

autor
22. feb 2025

@dobryden pri našej doktorke je to úplne bežné, nosila som jej vzorku stolice, hovorila že sa jej to zdá riedke, všetky výsledky mala v poriadku tak že aby sme si boli istí

deti95060810
22. feb 2025

úspešnosť? nula bodov...
mojej tiež zavádzali kanylu bezo mňa... malé dieťa.

dobryden
22. feb 2025

A okrem riedkej stolice mali aj ine potiaze?.

autor
22. feb 2025
dobryden
22. feb 2025

Takze by som zmenila najskor pediatricku.

lenkakamen
22. feb 2025

@deti95060810 mna nikdy neposlali preč keď malému brali krv a to sme boli už dva krát hospitalizovaní...

autor
22. feb 2025

@deti95060810 a dávala si sťažnosť?

zuzanka.zuzu
22. feb 2025

mne zostalo úzko pri tej predstave 🙈 chudinka maličká ako sa musela báť prečo tam nie je maminka 🙈

dota6
22. feb 2025

To je reálny príbeh? Ak áno, asi by som to medializovala. A to nie som extra emocionálny človek, ktorý sa hneď opustí, ale keby mi nejaká chudera úskokom zobrala dieťa bez môjho súhlasu, tak to pero, po ktoré ma "poslala" by som jej bodla do zadku asi 🫠

ksebejka
22. feb 2025

Určite podaj sťažnosť. Uchmatnut dieťa matke z rúk a zobrať do inej miestnosti??? Spravila by som aj ja bordel. A ak bola hospitalizácia zbytočná tak to by ma nahnevalo tiež. Ale zas radšej zbytočne v nemocnici, ako niečo zanedbať...

deti95060810
22. feb 2025

v tejto veci nie... sťažnosť som dávala kvôli úplne inej veci a bola zmätená zo stola - aj keď sa mi lekárka za daného pracovníka ospravedlnila....
a potom sme riešili sťažnosť ohľadom úmrtia - a zas len zmätené zo stola zo strany nemocnice... a to riešil právnik.

autor
22. feb 2025

@dota6 áno je to reálne... bohužiaľ
@ksebejka podávať ju určite chcem, len ma zaujíma aká je úspešnosť riešenia
@deti95060810 to mi je ľúto

ayato
22. feb 2025

Bože to je prístup. V živote ma od dieťaťa neposlali preč, dali mi možnosť odísť ak nezvládam pohľad na dieťa, ale vyháňať ma nikto nevyháňal. Raz zaviedli synovi kanylku keď som tam nebola , pri operáci, až po tom ako ho "balonikom" uspali , aby sa nebál.

simona92101
22. feb 2025

Pediatricka vas mala poslat na gastro kvoli moznej alergii-kravska bielkovina,vajcia atd.a nie preboha na rentgen 🙈
Co sa tyka pristupu v nemocnici,ano zazila som nieco podobne,a doteraz to mam pred ocami.bola som s 3 mesacnym synom v nemocnici,vo vedlajsej izbe boli 2 mamicky.jedna so synom autistom cca 3 rocnym,mal ist na druhy den rano sanitkou na Kramare na dake vysetrenie (tusim CT),chlapec nesmel do rana ani pit ani jest,tym ze mal silny kasel tak pytal stale pit,mama mu to nevedela vysvetlit,tak mal velke zachvaty.ledva jej zaspal,v noci prisla stara sestricka merat vsetkym teplotu REKTALNYM teplomerom,zazala svetlo,odokryla chlapca a v spanku mu vrazila do zadku teplomer bez vedomia matky.chlapec chytil taky oanicky atak,ze cele oddelenie bolo hore nohami,chlapca nikto nevedel utisit,demoloval izbu,zranil sa,reval na cele oddelenie.a sestricka?mala u prdele co sposobila,sedela na sesterni a pila kavicku.na izbe bola s nimi mamicka s babatkom,to tak plakalo az mi srdce drasalo,do rana sa s nimi na rukach prechadzala po chodbe aby ho utisila.ked som bola za tou sestrou na sesterni aby chlapcovi daco dali na utisenie,tak ma vysmiala a ze mam ist spat (nikto do rana nespal) a ze co je to za matku ze si ho nevie utisit 😡 napisala som na nu staznost ale ci sa daco riesilo uz nevieme

lija22
22. feb 2025

@simona92101 to je strasne co si napisala. To muselo byt strasne. Ta sestra co sposobila to ani nemam slov. Dobre si urobila, ze si podala staznost

nikpa
22. feb 2025

@deti95060810 ja som odmietla opustiť ordináciu a povedala som, že pri všetkom budem, nikto ta odtiaľ násilím nemôže vyhodiť ak sa jedná o malé dieťa. A keby mi sestrička takto zavrie dvere pred nosom ako autorke tak ich asi v tom adrenalíne vyvalim rukami. Viac by to nespravila žiadnej matke.

deti95060810
22. feb 2025

@simona92101 ty si napísala sťažnosť? ak áno tak odpoveď si hádam dostala či...

simona92101
22. feb 2025

@deti95060810 nie nic som nedostala.dokonca som sa rano aj primarke stazovala na vizite,vsetci sa tvarili ze sa nic nestalo.

simona92101
22. feb 2025

@lija22 ja som za tie 3 dni co sme tam boli videla take veci,ze doteraz nechapem a je mi na vracanie z toho,aky ludia pracuju na oddeleni s malymi detmi..a to mam teda 3 deti a boli sme xy krat v nemocnici so vselicim..btw,so synom som tam bola len kvoli "banalite"-potrebovali sme z gastra na predpis specialne mlieko,ktore nam doktorka odmietla predpisat,poslala nas do nemocnice na pozorovanie aby posudili ci mu to mlieko treba a ci naozaj grca prudom ako tvrdim (lekarka mi neverila).synovi urobili 1 sono a nic viac.poslali nas domov,nic neriesili.avsak kedze na oddeleni boli aj deti infekcne,s roznymi grcackami atd,domov sme si priniesli taky virus,ze sme po tyzdni na oddeleni skoncili cela rodina!3 deti aj my s manzelom. Cize 3 mesacny syn, 1.5rocna dcera a 5 rocna dcera,vsetci 40tky teploty,neskutocne hnacky a grcacky. 1.5r dcera to velmi zle znasala,este pol roka potom mi kricala zo sna cele noci a doteraz ma paniku ked vidi lekara 😏

petronela1985
22. feb 2025

Ja skúsenosť mám, akurát som o tom písala v inej diskusii včera. Posielala som ju na riaditeľstvo nemocnice, pár týždňov po hospitalizácii. Aj mi odpísali, robili šetrenie, či bola zdravotná starostlivosť poskytnutá správe. Nepoteším ťa v tom, že je to vždy v rovine slovo proti slovu. Keď tam bolo viac personálu, budú sa kryť navzájom, ako to bolo v mojom prípade. Ja som bola vtedy s dvojmesačnou dcérkou, zo zavádzania kanyly som mala veľmi dlho traumu. Bolo to strašné. Mňa poslali von hneď, nevedela som prečo, ale ako som počula ten strašný plač mojej dcérky, začala som tam vybuchovať na dvere, kým ma nepustili dnu. Ale ja keď som to videla plus zúfalý plač môjho bábätka, totálne som sa zložila. Potom mi vyčítali, že čo som nezostala na chodbe. Dokonca mi výrazne klesla tvorba mlieka a to som ho mala veľa a už sa mi dojčenie nepodarilo rozbehnúť, skončili sme na umelom mlieku. Chcela som veriť, že sa to rokmi zmenilo, ale ako čítam, je to stále tak.

lija22
22. feb 2025

@simona92101 to ma velmi mrzi. Cize ani vam nepomohli, iba uskodili..celej rodine. To sa uz nesmie nikdy stat a preto dufam, snad nie naivne, ze ked si podala staznost voci postupu sestry, ze prehodnotili taketo necitlive meranie teploty. Ach uplne mi ta situacia lame srdce. Nehovoriac o mame chlapca, ta musela byt uplne znicena.

kavasmliekom
22. feb 2025

@simona92101 preboha 😳 až mi zle prišlo

heminepa
Autor odpoveď zmazal
rozculena
22. feb 2025

napíšte svoje príbehy na fb stránka Nekŕmte nás odpadom.

libusak
23. feb 2025

Moja skusenost srstry je, ze ked sa dietatu nepodari na druhy pokus zaviest kanyla, vola sa na ARO a tam dr pod sonom zavedie IV vstup.
Spravanie sestry bolo neprofesionalne

mimimoje
23. feb 2025

Napíš ako prvé na riaditeľstvo, prípadne si zisti nadriadenú sestru - hlavnú sestru, a tej písomne poslať a presnými dátumami a menami, ak nevieš, stačia dátumy, oni si to zistia, kto slúžil. Moja mama je zdravotná sestra v nemocnici a stáva sa, že pacient napíše na riaditeľstvo sťažnosť, tam to potom riešia s hlavnou sestrou a ona so svojimi sestrami. A prosím napíš, hlavne aby sa takéto už neopakovalo iným ndetom.

simona92101
23. feb 2025

@lija22 ja som bola aj za nasou gastro lekarkou,pretoze jej vinou sa to stalo!zbytocne nas poslala do nemocnice kde vtedy zurili taketo virozy,len kvoli jej jesitnosti ohrozila male babatko!lebo by jej asi paprce odpadli,keby predpisala mlieko,z ktoreho by syn nezvracal prudom.nebrala do uvahy,ze aj starsie deti maju alergie a boli na specialnych mliekach.este mi napisala do karty,ze matka je agresivna a nespolupracuje 😡 agresivna som bola az po tomto rodinnom pobyte v nemocnici,a dala som jej luxusne hodnotenie vsade kde sa dalo.

lucianak
23. feb 2025

U nas to funguje tak, ze pacienti pisu pochvaly/staznosti na riaditelstvo. Odtial to potom posunu vrchnej a ona to odovzda nam. Ale toto je to len taka interna forma.