icon

Ako podať trestné oznámenie po útoku na dieťa?

4. dec 2024

Ahojte posnažím sa v skratke na škole sú deti z detského domova . Mám dve školopovine deti . Pri mladšej dcére sme riešili už nejaku šikanu ale aj 2 x fyzické napadnutie posledné bolo vyhrážka o 4 roky staršieho dieťaťa z detského domova a to bola posledná bodka mojej trpezlivosti a boli sme podať oznam . Ani nie týždeň a viac menej bola napadnutá aj staršia dcéra . Požiadali sme riaditeľa či by pozreli videozáznam z chodby .Mal to pozrieť zajtra ale nakoľko sa jedná o problematické dieťa tak to pozrela zástupkyňa školy a riaditeľ nám poslal video . Krásne bolo vidieť útok . V skratke zástavy sa vám krv v žilách a neviete čo teraz . Chce sa vám plakať
že taká špina ublížila mojej dcére Zajtra sa chystáme na políciu podať trestné oznámenie na toho žiaka . Dnes sme to nestihli kvôli povinnostiam . Dcéra mala na hmat na ruke hrču. Ruka ju boli cíti ju takú ťažkú . . Nevieme čo bude do rána . Hrča už sa stráca . Podľa všetkého bude modrina tá sa však Boh vie či ukáže do zajtra . Je potrebné k takému oznámeniu mať aj lekársku správu ? Čo ak ju to len boli ale není to našťastie nič vážne a k dr by netrebalo ísť . A tým pádom by sme u polície použili videozáznam ktorý si môžu samozrejme vyžiadať aj policajti osobne v škole. Škola je bezradná sami sú už v koncoch z tohto žiaka . Detský domov má všetko na háku . My ako rodičia sme šťastný že bola zohnuta len čiastočne a schytala to len ruka a nebola to našťastie hlava . Taká rána keby padla tak neviem čo by bolo

Strana
z3
klara1205
5. dec 2024

@terezka1947 poviem ti to ako ucitelka....riesili sme to neraz, niekedy naozaj staci len ten podnet rodica a pohnut sa,ist si za tym tvrdo, ani nasa riaditelka nechcela vidiet sikanu pretoze to bolo dieta bohateho sponzora...Islo sa na mestsky urad zapojili aj media a bum...problem bol vyrieseny

fantaghiro21
5. dec 2024

@terezka1947 ano, človek nie je v emóciách,tak vie rozmýšľať možno jasnejšie ako autorka .tak , ako som písala ja ,ja by som situáciu riešila inak ...nie tresky plesky po zadku či vyhrážky... presne ako píše @klara1205
Zatiaľ mi dieťa nikto nebije,ale keď som mala situáciu v živote,že som sa mohla s daným človek buď pochytit,vytrhat vlasy ,alebo podať TO,policia,zvolila som tú druhú možnosť ....

terezka1947
5. dec 2024

@klara1205 je normálne riešiť šikanu tým,že zapojim médiá?
Nie je...od toho je riaditeľ a učiteľský zbor.
Ja celkom chápem strach učiteľov vypovedať v prospech žiaka. Ale má to tak byť?
Učiteľ sám povie,že s oficiálnym riešením je veľa zbytočných papierovačiek,vlastne sa nič nestalo,atď,atď.
To kde sme došli,keď toto takto funguje?
Detto chyby lekárov,kedy skončí pri chybe,či zanedbaní ľudský život?

terezka1947
5. dec 2024

@fantaghiro21 súhlasím,ale nie je to také easy riešiť šikanu na škole. Najmä,keď učiteľ nevidí, riaditeľ o ničom nechce vedieť,zriaďovateľ je priama rodina s riaditeľom. Chce každý rodič dieťaťu ublížiť medializáciou?musí ísť až do takých extrémov,aby dieťaťu pomohol?povie sú,radšej preložím dieťa a uchránil ho od toho celého. Vzdá to.

fantaghiro21
5. dec 2024

@terezka1947 častokrát stačí len zastrešenie....
A ako ublížis?
Viac sa ublížiť nedá ,neboli by zdieľané žiadne osobné údaje,tvár ditata...
To dieťa prežili šikanu, ublíženie,a rekonvalescenciu po útoku,hlavne z psychického hľadiska si neviem predstaviť.tamnsa to môže vliect dlhé obdobie ale aj nemusí ak má dieťa silnú vôľu,pevné mantinely, podporu a lásku,....
A či budú mať na dieťa zlý obraz pracovníci školy,no tak to budem opäť riešiť...alebo si v krajnom prípade dieťa preložim na inú školu aby nezazivalo šikanu aj od učiteľov....lebo si rodičia dovolili zavolať televíziu a riešiť to právnou normou....

terezka1947
5. dec 2024

@fantaghiro21 celá škola,všetci spolužiaci a okolie budú vedieť o koho ide. Väčšina,drvivá väčšina rodičov to vzdá s preloží radšej dieťa. Čím menšia škola,tým sa šikana ťažšie rieši.
Stačí sa naoko zapájať do rôznych projektov o šikane a navonok sa tváriť ako ústav,kt.sikanu nerieši,lebo žiadnu nemá 🤔

mimaapeto
5. dec 2024

išla by som na urazovú pohotovosť... tam opísať situaciu... urobia RTG môže to byť silno narazené... a s tým potom na políciu...tak isto aj do školy nahlásiť úraz nech je aj tam o tom záznam...

soraya25
5. dec 2024

Viem že každý ma iný nazor ale 15 ročný spratek by si zažil svoje, nie ja ale muz by si ho odchytil a stačili by 2 minuty pritlačenia k múru. Hádam som si neporodila a nepiplala decko aby niekto na neho ruku polozil. Bohužiaľ jemu je úplne ukradnuté aj keby si to nahlásila prezidentovi.

sasa1310
5. dec 2024

nie, škola ti nemôže ani ukázať video a nemohla a ani neposlala video. Tak nezavádzaj

bosorkabb
5. dec 2024

@sasa1310 mne tiež dali kamerový záznam. Iná udalosť ale pointa rovnaká.

sasa1310
5. dec 2024

@bosorkabb ešte predtým ako si riešila s políciou?

luccija
5. dec 2024

K lekárovi kľudne to môže mať zlomené či je modrinu vidieť či nie k lekarovi

kavasmliekom
5. dec 2024

No ako? Poriesili ste niečo? Boli ste u lekára, na polícii? Co nove?

bosorkabb
5. dec 2024

@sasa1310 áno. Ale nešlo o šikanu môjho dieťaťa. Išlo o niečo iné.
Ale zažila som aj šikanu dieťaťa a fakt pomohlo jedine keď muž rázne dotyčnému vysvetlil dôsledky ak to bude pokračovať.
Škola 0 bodov.

janage
5. dec 2024

@luccija som mala zlomeninu prvé dni bez modriny ale teda bolesti boli veľké. Toto nie je na urgent rozhodne.
Nehovoriac že tam odsedia x hodín lebo v triazi budú najnižší stupeň.
Ten úraz mal ísť v aktuálnom čase alebo ďalší deň ráno.
Teraz napíšu že subjektívne udáva bolesť tam a tam, modriny žiadne, opuch žiadny, na pohmat ôk. Cvaknú poplatok a nič z toho.
To nech áno ide k deckarke radšej hneď ráno

luccija
5. dec 2024

@janage ja nepíšem, že teraz🙂stačí ráno samozrejme

autor
5. dec 2024

Takže asi začnem týmto . U dr to dopadlo že musí mať kludovi režim týždeň potom znova u neho kontrola . RTG nakoľko ruku cíti ťažkú . Bolesť v časti buchnutia dosť boli , pomliaždene to má . U polície už podané policajt mi povedal že on má viac už trestných oznámení . Pri ozname som im teda povedala že máme video a že či nebude jednoduchšie ho pozrieť aby videli sami a že nie že stačí keď to poviem . V Spise je napísané že škola má videozáznam . . Hovorila som aj zo starostom že či má zajtra čas že potrebujem pohnúť ľady . Takže nevzdávam sa . Bojujem za svoje deti a verím že s tým pomôžem aj ďalším rodičom . V detskom domove povedali ešte manželovi že on je psychicky labilny on hoc kedy buchne a schyta si to prvý kto je po ruke . Ale keďže má 15 a že nie je miesto tak musí znova prejsť všetke vyšetrenia aby bol daný do iného zariadenia . Ak sa ladí nepohnú budem to riešiť cez médiá . Dávam zdravé dieťa do školy a takého ho chcem aj nazad . Hold jasné pri športe sa môže stať kade čo ale to je niečo iné ako úmyselne ublíženie

autor
5. dec 2024

bohužiaľ realita je taká že nikto im nič nemôže urobiť ani škaredého slová povedať . Učitelia môžu len vylúčiť z hodín v ten deň , dať poznámku , oboznámiť detský domov . Škola či učitelia , riaditeľ riešia . Polícia im už povedala nech ich stane nevolajú kvôli detskému domovu že majú aj iné na robote že si to musia vyriešiť s detským domovom . Padali vyhrážky voči učiteľom , veľká šikana . No detský domov si ešte zastáva podaktore vychovatelky . Ja si nenechám zmrzačiť deti kvôli dakemu inej farbe pleti a ešte labilnemu . Ak iný rodičia držia hubu ja isto nie

kavasmliekom
5. dec 2024

Ja neviem ci je to pravda, ale ten chlapec so zákonným zástupcom bol predvolený na výsluch? Lebo bola som napadnutá, a hneď v ten deň si boli pre neho aby ho vypočuli. A ani sa nepýtal, či a kto je zodpovedný, mala som od doktora potvrdenie ze mam úraz napadnutím a už museli konať.

autor
5. dec 2024

@kavasmliekom no to neviem . Ono mi povedali že musíme teraz počkať že to bude mať na starostí nejaký vyšetrovateľ a on nás už bude volať a bude aj dcéra vypovedať v mojej prítomnosti . Ešte čakáme jedno vypovedanie z minulého týždňa čo bolo podané trestné oznámenie za vyhrážku na mladšiu a ešte nič. A tiež mi povedali to isté .

zanka777
9. dec 2024

Mňa by zaujímalo či takto šikanuje iné deti alebo prečo si to dieťa "zasadlo"práve na vaše deti???nechápem to... Chápem vaše rozhorčenie aj nervy ale nazvať dieťa špinou je už trošku moc... Za to že je z domova?ono si nevybralo to že sa ho rodičia zriekli..... Samozrejme to neospravedlňuje jeho správanie

autor
9. dec 2024

@zanka777 . Nie není sú moje jediné . Je psychicky chorí, má výbušnú povahu . Z ničoho nič mu prepne . . A že som ho nazvala špinou . Mám na to už svoje dôvody. Cigán ktorý si myslí že môže všetko je nedotknuteľní lebo prokurátorka mu povedala jeho práva a on sa ich drží a ešte viac robí zle . Napadol vychovatelku . Ale to že iný rodičia držia hubu ja nebudem . Nestarám sa o deti aby sa nejaký cigán 15 ročný do nich navažal a ubližoval im .

fantaghiro21
9. dec 2024

A ako ste pokročili?ako je dcére?

autor
9. dec 2024

@fantaghiro21 tak že polícia vypočula deti normal doma . Ako neviem komu mám ďakovať či pánovi starostovi za ktorým som bola v piatok ale toto som nečakala . Ja že mi príde list dátum a že dostaviť tam a tam . . Dcéra ok . Ruka sa hojí . Obmedzená v športe takže nasratá je na to že ani na telesnej nemôže cvičiť . . Realne tu ruku normal používa ale má mať s ňou kludovi režim . Ale tak už musí vydržať len na kontrolu ako čo

autor
9. dec 2024

Čomu som však vďačná nemá ani blbé poznámky konečne voči dcére lebo tie mal často . Asi návšteva manžela v deckom domove urobila svoje . A však strach z telefonátu xl školy nám stále . Že či mu neprepne nejako a neskúsi zas dačo

ismarela
7. apr 2025

Ahoj. Čo je nové vo vašej veci? Ako sa to nakoniec vyriešilo?

Strana
z3