Ako podať žiadosť o opatrovateľský príspevok?
Dobrý deň ,rada by som sa poradila od septembra si idem podať žiadosť o opatrovateľský príspevok,momentálne som na dohode ta mi končí k 1.septembru. musím sa ísť evidovať na Up,či stačí po ukončení dohody požiadať opatrovateľský,a ako je to potom s odvodami do zdravotnej poisťovne.
Pani na úrade mi povedala že je lepšie byť evidovaná ale švagriná mi vravela že sa budem musieť chodiť hlásiť aj keď som na opatrovatelskom tak neviem potom čom je to lepšie,za každu odpoveď ďakujem
Možno aj záleží, či ideš opatrovať svoje dieťa?
Ak má 3 roky, tak môžeš sa nahlásiť ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, budú ti aspoň hradiť odvody, ak nemáš nárok na podporu.
Ja som dobru do schválenia bola na úrade práce, ako píše kočka predo mnou, pani na úrade to chápala, nepreháňala ma kade-tade.

pani na urade ti povedala dobre
musiš sa ist hlasti alebo si platit zdr odvody
opatrovatelsky v každom okrese inak rychlo vybavia , maju na to ak máš všetko atd čo treba netreba doplnat 60 dni
chod na urad a rovno pani povedz že čakáš na opatrovatelsky , ak bude človek tak ta prehanat nebudu, ano robia to tak baby , nemaju na vyber ak nemaju prachy na zdravotnu