icon

Ako postupovať pri strate dokladov v MHD?

Včera o 07:44

Dobrý deň, dnes som stratila peňaženku v električke v Bratislave, boli v nej všetky doklady vrátane občianskeho a kartičky poistenca. Už som nahlásila stratu na polícii, ale neviem, aký je ďalší postup a čo vybaviť ako prvé. Máte niekto skúsenosť, ako to riešiť čo najrýchlejšie? Nervy v kýbli mám z toho. Ďakujem

biba_18
Včera o 07:45

a čo tak ešte zajtra skúsiť straty a nálezy v dopravnom podniku?

autor
Včera o 07:53
@biba_18

a čo tak ešte zajtra skúsiť straty a nálezy v dopravnom podniku?

@biba_18 Určite skúsim 😥

sissy27
Včera o 07:53

@anonym_autor kontaktuj dopravný podnik, či ich náhodou nenašli.
Ale tak ak si to hlásila na polícii, tak už evidujú tvoje doklady ako stratené a teda budú označené ako neplatné, aby nedošlo k zneužitiu.
Do zdravotnej poisťovne daj vedieť, pošlú ti zadarmo nový preukaz poistenca, ale asi len európsky, slovenský už sa nedáva. Potom na oddelenie dokladov a požiadať o nový občiansky, vodičák, zbrojný preukaz alebo čo si tam všetko mala, zaplatiť kolky a tak. Môžeš si požiadať o zrýchlené vybavenie dokladov do 48hodín, ale to je za príplatok, tak neviem ako súrne ich potrebuješ. Polícia ti zatiaľ vydá potvrdenie, ktoré na území SR nahrádza doklad totožnosti, ale neslúži na vycestovanie, k tomu potrebuješ plnohodnotný doklad s fotkou (napr. pas,ten si snáď v peňaženke nemala).

melanta
Včera o 07:55
@anonym_autor

@biba_18 Určite skúsim 😥

@anonym_autor hneď teraz zavolaj na infocentrum DP, cez vysielačku vedia ohlásiť naraz do všetkých električiek stratu, čiže ak to nikto neukradol, už si možno mohla mať svoje veci skôr než si písala sem či bola na polícii. OP už bude neplatný, keďže si nahlásila na polícii, ale ostatné veci zachrániš.

katkaseiner
Včera o 08:01

otazkou je ci to bola strata alebo ti to jednoducho niekto ukradol - bola som svedkom tlacenice pri ktorej zmizla penazenka, ale bolo tam tolko ludi vytvarajucich chaos ze aj keby si videla kto tu penazenku ukradol tak zrejme bola posunuta niekomu inemu...

anonym_a727bf
Včera o 08:08

@anonym_autor Skús si nájsť číslo MHD, ktorou si šla a ísť priamo za šoférom. Syn tak stratil v autobuse, vyhľadal si číslo spoja, a počkal ho na autobusovej stanici. Našiel ju , ale to bolo ešte v ten deň.

anonym_dfb833
Včera o 08:17

V mhd sú často kamery, tak volaj dopravný podnik

anonym_530df1
Včera o 08:49
@katkaseiner

otazkou je ci to bola strata alebo ti to jednoducho niekto ukradol - bola som svedkom tlacenice pri ktorej zmizla penazenka, ale bolo tam tolko ludi vytvarajucich chaos ze aj keby si videla kto tu penazenku ukradol tak zrejme bola posunuta niekomu inemu...

@katkaseiner vreckári pracujú v skupine, urobia "divadelnú" scénku, chaos aby upútali tvoju pozornosť a medzitým okradnú ľudí, peňaženku posunú ďalšiemu o ktorom by si ani nepovedala že je s nimi

sissy27
Včera o 17:36

@anonym_autor nie je to nahodou tvoje?