Ako prebieha prešetrenie stavu invalidného dôchodku?
Dobrý deň prišiel niekomu teraz v tejto dobe papier zo sociálnej poisťovne o prešetreni stavu ? Taký čo poberá invalidný dôchodok?
Nie neprišiel, mala by som mať 7/2027, takže dovtedy nečakám…. To akoze skracujú dobu?
Áno dnes ocovi prišiel papier zo sociálnej poisťovne. ID poberá od 2024. A chcú prešetriť stav niečo také tam bolo. Na kontroly chodí pravidelne,id poberá po vážnej operácii srdca. Ja chápem že chcú preverovat takých čo si id vybavujú horom dolom ale ľudí čo majú vážne operácie za sebou a diagnózy to je už cez. Idú skrtit všetko čo sa dá
Ahaa čiže to sa takto zvykne prešetrovať stav po rokoch?
aj mojej svokre prešetrovali pravidelne, ona bola ťažká astmatička
Vo výmere, ktorý dostal na začiatku je napísaný dátum ďalšieho prešetrenia. Dávajú po 1,2,3 rokoch, každý ma inak. Podľa diagnózy, predpokladu zmeny…
A kým nepôjde do riadneho dôchodku, tak aj kebyže je na dlhodobom ID, tak sa to bude vždy na pravidelnej báze prešetrovať…
kazdy ma vacsinou urceny datum dalsieho prehodnotenia, je to normalne
Aha tak sa ospravedlňujem toto som vôbec nevedela,ďakujem vám pekne za rady 🙂 lebo ako pozerám správy tak vraveli že teraz idú vo veľkom prešetrovať všetky tieto dôchodky
Máš pravidelné prehodnotenie stavu po rokoch, ja som mala po troch, priznaný ID som mala v roku 2022, prehodnotenie v roku 2025.
Áno zvykne sa prehodnocovať, po roku, po troch, po piatich. Tiež som mala najprv po roku, potom dva krát po piatich. A nakoniec to uzavreli bez ďalšieho dátumu. A záleží aj od diagnózy, lebo tá saozeenit zlepšiť a aj zhoršiť. Ja mám progresívne ochorenie.
Vždy záleží od diagnózy. Ja mam ID z mladosti a pri vybavovaní mi už na začiatku vraveli, že mi ho prehodnocovať už pravepodobne nebudú vôbec. Už je to 6 rokov a stále nič
Ďakujem vám pekne za odpoveď🙂
Ja poberám ID tiež od 2024 a kontrolu mi dali po 3 rokoch, na 3/2027. Som zvedavá či mi ho znížia alebo zoberú.

tebe prisiel? Kedy mas datum normalnej kontroly?