Ako prebiehajú kontroly počas práceneschopnosti?
Prosim vas je tu niekto kto robi na socialke? Strasne by ma zaujimalo ze ako funguju tie kontroly pocas pn. Ked maju pracovnu dobu napr 7-15 a niekomu pride kontrola o 18.. alebo raz som citala ze jednej prisli o 21.. to ich musi niekto nahlasit? Alebo ako to je kedze je to mimo pracovnej doby ich a takisto vikend? Dakujem😀
@anonym_77fa0f lekár by sa síce mal opýtať na adresu, kde sa pacient zdržiava, ale zároveň ak ste mali zmenu trvalého bydliska, máte to lekárovi nahlásiť. A adresa pobytu sa dá zmeniť aj v elektronickom účte poistenca už dlhšiu dobu, rok určite, takže už sa netreba nikam trepať. Je aj tlačivo, ktoré stačí vypísať a poslať
@anonym_98b7de bolo to v čase papierovej PN, nie teraz. Lekárka sa ho nič nepýtala, vypísala údaje podľa preukazu poistenca. Manžel takmer vôbec nemaroduje, jemu ani nenapadlo kontrolovať, či je to v poriadku. Prišla som na to až ja doma.
Mne napadla taká otázka, mám naplánovanú preventívku ku gynekológovi-termin som mala ešte pred PN. Myslíte, že tam môžem ísť alebo radšej predobjednať 🤔. Moja dr povedala, nemal by byť problém.

@tzatzik mňa sa vždy pýta, prekontroluje adresu, tel.č., aj zamestnávateľa. Manželova lekárka sa nepýtala a pekne nám to skomplikovala tesne po presťahovaní do nášho bytu, keď pri zlomenej nohe zadala adresu trvalého bydliska, ktorú mal ešte v meste 200km od nás a telefonicky mu to zmeniť nechceli. Musel sa chudák trepať osobne na sociálku a ani tam mu to najprv nechceli zmeniť, tak si už naštvaný dal zavolať riaditeľa pobočky a odrazu to šlo.
@anonym_77fa0f lekár by sa síce mal opýtať na adresu, kde sa pacient zdržiava, ale zároveň ak ste mali zmenu trvalého bydliska, máte to lekárovi nahlásiť. A adresa pobytu sa dá zmeniť aj v elektronickom účte poistenca už dlhšiu dobu, rok určite, takže už sa netreba nikam trepať. Je aj tlačivo, ktoré stačí vypísať a poslať