icon

Ako prebiehajú kontroly počas práceneschopnosti?

28. apr 2026

Prosim vas je tu niekto kto robi na socialke? Strasne by ma zaujimalo ze ako funguju tie kontroly pocas pn. Ked maju pracovnu dobu napr 7-15 a niekomu pride kontrola o 18.. alebo raz som citala ze jednej prisli o 21.. to ich musi niekto nahlasit? Alebo ako to je kedze je to mimo pracovnej doby ich a takisto vikend? Dakujem😀

Strana
z3
anonym_98b7de
30. apr 2026
@anonym_77fa0f

@tzatzik mňa sa vždy pýta, prekontroluje adresu, tel.č., aj zamestnávateľa. Manželova lekárka sa nepýtala a pekne nám to skomplikovala tesne po presťahovaní do nášho bytu, keď pri zlomenej nohe zadala adresu trvalého bydliska, ktorú mal ešte v meste 200km od nás a telefonicky mu to zmeniť nechceli. Musel sa chudák trepať osobne na sociálku a ani tam mu to najprv nechceli zmeniť, tak si už naštvaný dal zavolať riaditeľa pobočky a odrazu to šlo.

@anonym_77fa0f lekár by sa síce mal opýtať na adresu, kde sa pacient zdržiava, ale zároveň ak ste mali zmenu trvalého bydliska, máte to lekárovi nahlásiť. A adresa pobytu sa dá zmeniť aj v elektronickom účte poistenca už dlhšiu dobu, rok určite, takže už sa netreba nikam trepať. Je aj tlačivo, ktoré stačí vypísať a poslať

anonym_77fa0f
30. apr 2026
@anonym_98b7de

@anonym_77fa0f lekár by sa síce mal opýtať na adresu, kde sa pacient zdržiava, ale zároveň ak ste mali zmenu trvalého bydliska, máte to lekárovi nahlásiť. A adresa pobytu sa dá zmeniť aj v elektronickom účte poistenca už dlhšiu dobu, rok určite, takže už sa netreba nikam trepať. Je aj tlačivo, ktoré stačí vypísať a poslať

@anonym_98b7de bolo to v čase papierovej PN, nie teraz. Lekárka sa ho nič nepýtala, vypísala údaje podľa preukazu poistenca. Manžel takmer vôbec nemaroduje, jemu ani nenapadlo kontrolovať, či je to v poriadku. Prišla som na to až ja doma.

skeblicka777
30. apr 2026

Mne napadla taká otázka, mám naplánovanú preventívku ku gynekológovi-termin som mala ešte pred PN. Myslíte, že tam môžem ísť alebo radšej predobjednať 🤔. Moja dr povedala, nemal by byť problém.

Strana
z3