icon

Ako predĺžiť občiansky preukaz pre seniorov?

22. feb 2024

Ahojte, nevybavoval niekto teraz predlzenie alebo vydanie noveho obcianskeho preukazu starsej osobe? Mama ma 77 rokov, dost vela chorob a nerada by som s nou isla na policiu a vybavovala novy obciansky preukaz. Da sa dat len predlzit existujuci obciansky preukaz prip. zriesit to len nejako elektronicky resp. bez jej pritomnosti na policii? diky za pomoc

martul
•
22. feb 2024

Nie, platnosť sa predĺžiť nedá. Musíš ísť osobne, veď ako ju sfotia? Objednaj sa na presný termín a mama nebude čakať.
Moja mama si robila pred rokom a bohužiaľ onko pacient a milión iných chorôb a zobrali sme ju a zvládla to. Je ležiaca?

patka06
•
22. feb 2024
autor
•
22. feb 2024

nie je uplne priputana na lozko, ale ma problemy s mobilitou ... tak nieco vymyslime, diky

martul
•
22. feb 2024

@patka06 kiežby to aj v reále fungovalo.

patka06
•
22. feb 2024

@martul funguje to presne ako píšu, len o tom málokto vie

kvietok2012
•
22. feb 2024

Da sa to....potrebujes od jej vseob.lekara potvrdenie ze je leziaca, nevie sa dostavit na odd.dokladov.
S tymto potvrdenim pojdes na doklady podla toho kde tvoja mama leží...(ak ma tp priklad v Trebišove, ale momentalne byva u teba v Michalovciach, pojdes na odd.dokladov do Michaloviec) .
Tam vypises ziadost a oni vyšlú mobilnú jednotku, odfotia ju , a ty ako dcera môzes novy op vyzdvihnut.

martul
•
22. feb 2024

@patka06 ja som o tom vedela, nepochodila som. Pozerali na mňa, potom sa rozprávali a nakoniec mi povedali, že musím podať žiadosť, potom čakať na vyjadrenie a potom to zaradia do programu a potom nevedia koľko to bude trvať, prídu. Samé potom, potom, potom. Takú mám skúsenosť.

martul
•
22. feb 2024

Otázka je, či doktor vypíše papier, že je imobilná, lebo asi teda nie je.

patka06
•
22. feb 2024

@martul Mala si smolu, u nás to funguje presne ako vyššie píše kvietok2012.

kvietok2012
•
22. feb 2024

@martul ked máš papier od dr, ze je imobilný, musia ist odfotit. Maju na to 30dní.