icon

Ako prevziať úradný list, keď žijem v zahraničí?

dettinadetta
9. jún 2025

Dobrý deň.
Žijem v zahraničí a prišiel mi domov na SK žltý papier z úradu práce.
Neviem to nijako prevziať

Dá sa to presmerovať do zahraničia ? Alebo aký je postup?

Riešili ste už podobné?

balerina2025
9. jún 2025

@dettinadetta no jedine kontaktovat toho kto ti to poslal ak vies. lebo pochybujem ze do zahranicia to presmeruju. akoze v ramci slovenska je mozno moznost preposlat to z miesta na miesto ale neviem ci aj do zahranicia.
nemozu ti to poslat mailom alebo dohodnut sa zeby to poslali ked prides?
najlepsie je mat spolnomocnenie, osobu, ktora ti moze toto preberat

balerina2025
9. jún 2025

@dettinadetta

Ak chcete splnomocniť suseda na preberanie vašich zásielok, môžete to urobiť elektronicky v zákazníckej zóne Moja ePošta na www.posta.skalebo podaním žiadosti prostredníctvom tlačiva SP Žiadosť o poskytnutie služby-občan. Alternatívne, môžete splnomocnenie vybaviť návštevou a vybavením priamo na pobočke pošty, **elektronicky na adrese https://eposta.posta.sk/splnomocnenie/**alebo prostredníctvom plnomocenstva na preberanie pošty.
www.posta.sk

tundra
Autor odpoveď zmazal
balerina2025
9. jún 2025
@tundra
Odpoveď bola zmazaná

@tundra ''žltý papier z úradu práce.''

tundra
Autor odpoveď zmazal
autumm
9. jún 2025

Mne sa stalo ze som si ho neprebrala do tej lehoty 18 dní. Normálne som napísala email na úrad prace ze som nestihla nech mi dokument pošlú emailom. A zaslali hneď obratom

balerina2025
9. jún 2025
@tundra
Odpoveď bola zmazaná

@tundra ja som pochopila z uradu prace a rodiny

eeffka
9. jún 2025

@dettinadetta ak vies kto a co ti asi pise tak kontaktuj odosielatela ze si mimo, mne bezproblemov poslali na mejl, lebo trebalo platit 😁 (iny urad)

bebebi
Autor odpoveď zmazal
bebebi
9. jún 2025

@dettinadetta a je na tom lístku zaškrtnuté políčko "do vlastných rúk"? Lebo ak nie, môže ti to vybrať ktokoľvek z rodiny, kto má rovnaké priezvisko a rovnakú adresu ako ty.

bessie12
9. jún 2025

@dettinadetta vybaviť si splnomocnenca, ktorý ti bude preberať tvoje zásielky. Ale nezabudni ich presmerovať na jeho adresu. Ma tiež možnosť za mňa vybavovať vsetky úradné aj neuradne zalezitosti. Ja to takto mam vybavené. To sme vybavili u notára. Ale čo sa bude dat presmerovať na zahraničnú adresu, tak to urobím.

rusalinka
9. jún 2025

... alebo si aktivuj elektronickú schránku na slovensko.sk a úrad práce (a vlastne všetky orgány verejnej moci) bude povinný ti všetko posielať tam. A do tej sa prihlásiš aj z druhého konca sveta 😉