Ako pridať babku k rodičovskému dôchodku?
Prosím o radu, krátko po narodení som bola súdne zverená babke a dedkovi. Otca nemám a matkou sa stretávam veľmi ojedinele. Dedko už zomrel. Mojej babke by iste pomohlo aj tých pár eur z mojich daní. Môžem dopísať na papier babku. Treba k tomu aj nejaký papier zo súdu a pod?
Áno
Áno
@anonym_autor ak ti vysiel preplatok dane, z toho 2% mozes poukazat rodicovi... je na to tlacivo
@anonym_autor ak ti vysiel preplatok dane, z toho 2% mozes poukazat rodicovi... je na to tlacivo
@krasneleto ona sa pýta na babku a ty si ideš svoje
Dve percentá zo zaplatenej dane možno poukázať rodičovi, jednému alebo aj obom, potom sú to štyri percentá. Nie babke, dedkovi.
neviem ako to je v prípade zverenia ... prever si na danovom urade
@krasneleto trochu máš chaos. Nie ak vyšiel preplatok, ale každý zo zaplatenej dane môže darovať 2%
@krasneleto trochu máš chaos. Nie ak vyšiel preplatok, ale každý zo zaplatenej dane môže darovať 2%
@anonym_4c5768 ok, vdaka za upozornenie, bola som v tom, ze mozes darovat iba ak mas preplatok na dani...
@anonym_4c5768 ok, vdaka za upozornenie, bola som v tom, ze mozes darovat iba ak mas preplatok na dani...
@krasneleto ok.a samozrejme nedoplatok mať nemôžeš, resp musí byť zaplatený...
neviem ako to je v prípade zverenia ... prever si na danovom urade
@anonym_9884e7 ani ja neviem preto sa.pýtam......
@anonym_9884e7 ani ja neviem preto sa.pýtam......
@anonym_autor ved som ti hore odpovedala
@anonym_autor ved som ti hore odpovedala
@anonym_8c2bd8 ďakujem
mozes samozrejme, uz ti hore dali co treba zaskrtnut, da sa to v pohode ak si im bola zverena do starostlivosti rozhodnutim sudu
a nemusis mat preplatok, 2 % su v vurubenejndane ale musi byt uhradena samozrejme (nie na splatky)

@anonym_autor hovoris o 2% z dane? alebo o akom rodicovskom dochodku? ten uz neexistuje