Ako riešiť cestu do USA počas evidencie na úrade práce?
Dobrý deň, práve som skončila školu a mám sa ísť hlásiť na Úrad práce… chcem sa uchádzať o zamestnanie, problém je že chcem odcestovať za priateľom do USA na 2 mesiace… ale o prácu na UPSVAR sa chcem uchádzať… Mám úradničky o odcestovaní informovať, alebo teda dá sa s nimi nejak dohodnúť o dátume až keď pricestujem? Ďakujem za odpovede❤️❤️
Prihlás sa a keď pôjdeš preč sa odhlásiš inak by ťa vyradili, ty si povinná chodiť na stretnutia a hľadať si prácu.
ked ides teraz do USA nahlas sa potom, ja ako mlada, som odcestovala na 2 mesiace do zahranicia a nejak mi nenapadlo im to povedat a vtedy tusim na 4 mesiace ma vyradili, akoze nic sa nestalo, ale zdravotku som si potom doplacala
@kikilind no to neviem ci uhras, na dva mesiace....spoj sa s tvojou referentkou
Ako uchádzač máš svoje povinnosti a jedna z nich je ohlásiť UP ak cestuješ mimo SR na dlhšie ako 15 dní. Určite sa nedá dohodnúť, aby si bola na UP a odišla len tak na 2 mesiace preč. Zaplať si ZP za tie 2 mesiace a do evidencie pôjdeš, keď sa vrátiš.
Zaplat si zdravotku na cas pobytu v USA sama a ked sa vratis chod na UPSVAR. 2 mesiace neuhras, max doba je 15 dni mimo Svk
Zaplat si zdravotku na cas pobytu v USA sama a ked sa vratis chod na UPSVAR. 2 mesiace neuhras, max doba je 15 dni mimo Svk
@olimuc inac to je pravda, lebo ked ju raz vylucia ze az o polroka tusim moze byt znova prijata na urad prace ako uchadzac....

to sa neda takto, na UP sa hlasit nemusis staci ak si zaplatis ZP ako samoplatca
ak sa prihlasis na UP a nebudes tam chodit ked ta pozvu tak ta vyradia a pol roka sa nebudes moct zaevidovat
a nefunguje take ze povies ze ides do USA, ak ma za teba stat platit odvody mas povinnosti hladat si pracu a ist na urad