icon

Ako riešiť cestu do USA počas evidencie na úrade práce?

kikilind
10. jún 2025

Dobrý deň, práve som skončila školu a mám sa ísť hlásiť na Úrad práce… chcem sa uchádzať o zamestnanie, problém je že chcem odcestovať za priateľom do USA na 2 mesiace… ale o prácu na UPSVAR sa chcem uchádzať… Mám úradničky o odcestovaní informovať, alebo teda dá sa s nimi nejak dohodnúť o dátume až keď pricestujem? Ďakujem za odpovede❤️❤️

mamina7070
10. jún 2025

to sa neda takto, na UP sa hlasit nemusis staci ak si zaplatis ZP ako samoplatca
ak sa prihlasis na UP a nebudes tam chodit ked ta pozvu tak ta vyradia a pol roka sa nebudes moct zaevidovat
a nefunguje take ze povies ze ides do USA, ak ma za teba stat platit odvody mas povinnosti hladat si pracu a ist na urad

januska12323
10. jún 2025

Prihlás sa a keď pôjdeš preč sa odhlásiš inak by ťa vyradili, ty si povinná chodiť na stretnutia a hľadať si prácu.

zobaka
10. jún 2025

ked ides teraz do USA nahlas sa potom, ja ako mlada, som odcestovala na 2 mesiace do zahranicia a nejak mi nenapadlo im to povedat a vtedy tusim na 4 mesiace ma vyradili, akoze nic sa nestalo, ale zdravotku som si potom doplacala

balerina2025
10. jún 2025

@kikilind no to neviem ci uhras, na dva mesiace....spoj sa s tvojou referentkou

katka2602
10. jún 2025

Ako uchádzač máš svoje povinnosti a jedna z nich je ohlásiť UP ak cestuješ mimo SR na dlhšie ako 15 dní. Určite sa nedá dohodnúť, aby si bola na UP a odišla len tak na 2 mesiace preč. Zaplať si ZP za tie 2 mesiace a do evidencie pôjdeš, keď sa vrátiš.

olimuc
10. jún 2025

Zaplat si zdravotku na cas pobytu v USA sama a ked sa vratis chod na UPSVAR. 2 mesiace neuhras, max doba je 15 dni mimo Svk

kikilind
autor
10. jún 2025
@olimuc

Zaplat si zdravotku na cas pobytu v USA sama a ked sa vratis chod na UPSVAR. 2 mesiace neuhras, max doba je 15 dni mimo Svk

@olimuc ano dakujem

kikilind
autor
10. jún 2025
@zobaka

ked ides teraz do USA nahlas sa potom, ja ako mlada, som odcestovala na 2 mesiace do zahranicia a nejak mi nenapadlo im to povedat a vtedy tusim na 4 mesiace ma vyradili, akoze nic sa nestalo, ale zdravotku som si potom doplacala

@zobaka dakujeem

balerina2025
10. jún 2025
@olimuc

@olimuc inac to je pravda, lebo ked ju raz vylucia ze az o polroka tusim moze byt znova prijata na urad prace ako uchadzac....