icon

Ako riešiť falošné obvinenia z nevhodného chovu psov?

26. feb 2025

Kúpili sme si psa a fenu. Vždy som chcela to plemeno pretože sa mi odmala páčilo. Suseda sa má pýtala odkiaľ ich máme a či máme papiere. Keď som jej povedala,že oba psy sú z chovky ale nemajú papiere obvinila má že mám psy pre množenie čo nieje pravda. Fenu som chcela pretože sú iné ako psy. Nemám ich vyslovene za účelom množenia. Psy sú voľne pusteny, majú svoje miesto dostávajú kvalitné zrkadlo. Sú vonku aj vnútri. Chodia 3x von na hodinové vychádzky a cez víkendy chodíme na hory.
Naša suseda nás ale označila za mnozitelov pričom nemá na to žiaden dôvod keď sa totiž fena hara má na sebe nohavičky. Dokonca k nám poslala ľudí z útulku ktorý nám psy chcu zobrať. Má vôbec na to právo?
Fena má rok a pol a šteňatá ešte nemala

Strana
z7
gypsomilka
26. feb 2025

Co znamena ze su z chovky ale nemaju papiere?

zanettsur
26. feb 2025

Co su to za vyrazy chovka a mnozka? 😀 Prvykrat pocujem, neda sa to napisat inak?

zuzanita1609
26. feb 2025

Takže sú z "chovky",ale nemajú papiere? To sa akosi vylučuje. Tiež mám sučku a psa,ale akonáhle sa dalo, kastrácia, sterilizácia. Dúfam že rozmýšľaš podobne, pretože ináč by mohla mať suseda pravdu.

tundra
26. feb 2025

No a teraz okrem susedy, tu dostanes poriadny naklad 😂

crazy_cat_lady
26. feb 2025

tak asi nie su z chovnej stanice, ak nemaju papiere. plus mala by si dat psov kastrovat/sterilizovat..

zuzanita1609
26. feb 2025

@tundra 🤭

viestta
26. feb 2025

Vsak to vyries jednoducho. Daj psy kastrovat a vec vybavena. Ak nemaju papiere, nie su vhodne na chov, takze mozu byt vykastrovane. A susede zalepis usta. Ale priznaj sa, ze keby nahodou nejake stenata boli, tak co s nimi spravis?

mimka1402
26. feb 2025

Keď nemajú papiere, ale nie sú miešanec z ulice, tak si práve podporila mnoziareň, zbytočne sa na ňu hneváš, má pravdu. 🤷🏻‍♀️ Fenku teda verím, že dáte hneď sterilizovať, keď nie ste množiareň. Lebo už na to má dávno vek.
Z chovateľskej stanice ho teda URČITE nemáte, lebo chovateľská stanica vyzerá inak a určite by ste mali papiere k psíkom. 😉 Akonáhle sa vám "podaria" šteniatka už ste hneď množitelia.
Ten celý problém toho ako fenky sú týrané a každý rok majú šteňata, celý život len rodia.. Ale neboj, mnozitelia sú dnes prefikani a snažia sa vyzerať milo a majú výhovorky nq to prečo daný psík nemôže mať papiere. 🙃

autor
26. feb 2025

Ak by sa stalo že by ju pes nakril šteniatka rozdané. Nechcem ju dať kastrovat až keď bude vhodnejší čas.
Mamka a tatko sú s chovu ale ich dvoch vyradili lebo nespĺňali nejaký štandardy či co

crazy_cat_lady
26. feb 2025

ak by sa stalo :D a vhodnejsi cas je kedy podla teba?

autor
26. feb 2025

Naše ceny sme nikdy nekastrovali a nikdy nemali šteniatka. Fenu si ustrážiť viem

gypsomilka
26. feb 2025

Ak by sa stalo ze by…. To by znamenalo ze si mnozitel alebo mnozka. Nic ine. Uz ked mas psa a fenu bez papierov mas to 100% zvladnut a zabezpecit aby sa v ziadnom pripade nedali dokopy

mimka1402
26. feb 2025

Bože chápeš, že to je bežný blud? To vraví každý mnoziteľ. Kedy ju chceš sterilizovat? Je už vhodná na sterilizaciu a u feniek sa odporúča čím skôr. Žiadne z chovu nie sú, sú zaradeni do chovateľskej stanice? Ťažko. Proste to je klamstvo ktoré sa už používa roky. Naleteli ste. Ale ty maj rozum a nemnož šteniata, ktoré môžu mať vady, ktoré môžu mať fatalny dopad. To už radšej miesanec z ulice má menšie šance na choroby než takto z mnoziarne. Žiaľ suseda má pravdu.

zuzanita1609
26. feb 2025

Prečo nechceš dať kastrovať, sterilizovať? Je okrem toho jediného iný dôvod?

nicoletta98
26. feb 2025

Tak mnozitel, od ktorého si psov kúpila ta pekne odrbal 😁

procrastique
26. feb 2025

Nie, nemáš psa z chovnej stanice len bez papierov. Nič také neexistuje. Rovnako ani nemáš "čistokrvného" psa.

tinqua
26. feb 2025

Nemyslela si to nahodou tak, ze psy papierove su, ale len v pet kvalite, cize nevhodne na chov? Nemas v kupnej zmluve klauzulu o povinnej kastracii? Pozri napriklad moj veterinar sa priklana k nazoru, ze ta sterilizacia feniek nie je az take terno ako sa pôvodne myslelo a pokial si to vies ustriehnut, tak nie je to potrebne 🤷‍♀️ susedu mozno stve ze mas x psov hned vedla, co je hluk, smrad a podobne veci. Pokial je vsetko v poriadku, tak co ti ako spravi utulok?...nemoze ti zobrat psy, o ktore je riadne postarane...jedine ze by nebolo.

anjelicek26
26. feb 2025

Ono to nie je o ustrazeni, ale o tom,že ti fena trpi keď sa hara a všetky psy v okolí tiež co to cítia.. takze ju daj vykastrovat... a nechápem, čo susedia riešia tri psy, ako keby ste ich mali 20 a sto steniat🤔 Tan budú ešte iné veci, keď vám tam posielali kontrolu z útulku,že áno. Boh vie, ako tie zvieratá žijú.

zuzanita1609
26. feb 2025

Toto sa asi nikdy nezmení. Je to ako v začarovanom kruhu. A nekonečné výhovorky k tomu 🙄.

fajnova
26. feb 2025

A tí psi sú ešte aj súrodenci? Tak ti gratulujem, budeš rozdávať degesov. Fenku daj prosím čo najskôr sterilizovať.

biglovemom
26. feb 2025

No co citam ,suseda ma pravdu 🤷🏼‍♀️

kiwi3
26. feb 2025

by som tak tipla, ze ta suseda na to mala dovod uz z minulosti... toto je len kopa vyhovoriek

anna777115
26. feb 2025

Sterilizacia feny, je dolezita, aj z dovodu možneho karcinomu maternice. Feny, su na to nachylne, pokiaĺ sa nedaju napariť.

viestta
26. feb 2025

Takze nevies ustriehnut aby fena nebola nakryta a budes rozdavat dalsie nepapierove stenata, ktore mozu mat zdedene zdravotne problemy. Takze suseda ma pravdu. Ak by si to myslela ako dobry skutok, aby psy mali spokojny a dostojny zivot, tak by si ich bez rozmyslania dala kastrovat.

marsmykkok
26. feb 2025

Papier-preukaz pôvodu má aj pes z chovnej stanice, čo nebude do budúcna byť uchovnený napríklad kvôli vadám na výzore, aj 20ty pes z vrhu, teda množiteľka ťa oklamala, nemá chovku, ale množiareň. A ty si hlúpa že v dnešnej dobe také neovládaš. Ale tak nevadí, nech ti robia radosť, len fenu daj sterlizovať, nech nemá šteniatka, neverím, že ich doma ustriehneš 24/7, koľko ľudí ma psov na oplotených pozemkoch a aj tak im fenu niekto nakryje. S háracími nohavičkami ked pes bude chcieť si ľahko poradí. Psov je dosť, nemnož zbytočne dalšie.

bebebosorka
26. feb 2025

@autorka Ja osobne by som dala aspoň jedného vykastrovať ak nechceš mať pravidelné návštevy z útulku a hlavne pokoj od susedky.....

bg92
26. feb 2025

nerozumies tomu a nechala si sa mnozitelom obabrat.
uz ked sa stalo tak aspon teraz si skus co to nastudovat

autor
26. feb 2025

Nie sú súrodenci. Keďže z chovky sú tie psy strašne predražené a toľko peňazí nemám tak som hľadala takže čo boli vyradené.
Obaja sú od papierových psov lebo papiere som videla aj oboch rodičov takže ak by sa jednalo o mnozitelov tak psy by mi neukázal. S rodinami sme v kontakte aj k nám chodia pozrieť psíkov.
Nás veterinár povedal,že keď si ju viem ustrážiť nemá dôvod ju kastrovat. Kastrovat ju raz dám ale nie teraz.
Nemám ich kvôli množeniu ale kvôli práci pri zvieratách.

gypsomilka
26. feb 2025

Inak podla toho co pises ze Mamka a tatko sú s chovu ale ich dvoch vyradili lebo nespĺňali nejaký štandardy či co
Uz len to ti ma napovedat ze cim skor das fenu sterilizovat tym lepsie. Alebo ked nie ju aspon psa vykastrovat. Aby sa surodenci neparili

vkatush
26. feb 2025

Autorka, ja som tiež "množka", či ako sa to označuje, či sa mi to páči alebo nie. Lebo moja fena nebola kastrovaná (bála som sa komplikácií kvôli plemenu), strážili sme ju, nebol problém. Až keď mala 10 rokov, čo niektoré už idú na druhý svet, šmyklo sa so susedovým 11 ročným
Chceli si užiť na starobu asi 😑 čo už, neutopím šteňatá alebo čo. Zo 4 nakoniec prežili len 2, jednu sme si nechali a jednu chcela kamoška (vždy vravela, že ak moja niekedy bude mať šteňatá, chce od nej, keďže vie, aká je a poznala aj druhého-otca, skvelá kombinácia, aj keď vznikol kríženec). Tú, čo sme si nechali som dala kastrovať hneď ako sa dalo, to nemala ani rok.
Takže výhovorky, že ešte počkáš alebo že ste nikdy nedávali vaše feny predtým.

Strana
z7