Ako riešiť nespravodlivú pokutu z Rakúska?
Ahojte. Švagrovi prišla v stredu pokuta z Rakúska - 70€. Len je tam menší problém. On v Rakúsku nebol ani jeho auto. V piatok dostal SK značky, v nedeľu "mal byť" podľa pokuty v Rakúsku niekde v okolí Salzburgu. Auto mal doma v garáži, v pondelok ráno viezol mamu na operáciu do nemocnice. Nevie si rady, tak chce pokutu zaplatiť aj tak, aby nemal ďalšie problémy. Neviete ako inak to riešiť? Ďakujem
1./ overiť či je to naozaj pokuta a nie podvod
2./ ak je to naozaj pokuta, kontaktovať odosielateľa, že sa stala chyba - mal by tam mať pridanú foto auta
Možno len zle načítali TEČ
@patka06 fotka tam nebola a nikto z nás nevie nemecky 🙂
@anonym_autor pravdepodobne ide o podvod. Napiste odvolanie po anglicky. Alebo cez chat gpt po nemecky.
@patka06 fotka tam nebola a nikto z nás nevie nemecky 🙂
@anonym_autor Tipujem, že to je podvod
Pri pokute z AT sme vždy mali fotku, odkiaľ to prišlo?
Skús preveriť aspoň cez Google - policajné oddelenie, č. účtu a pod., proste údaje, ktoré tam vieš nájsť
Ak nenájdeš nikoho, kto vie nemecky, napíš im cez prekladač - pochopia
Co ? Vazne chce zaplatit pokutu ked autom nikde nebol? V ziadnom pripade
@anonym_autor v ziadnom prípade nech to neplatí iba tak aby mal pokoj 🙈 my sme síce pokutu mali z Maďarska ale čo viem, vždy posielajú fotku s spz
podla mna to bude podvod, lebo tak rychlo pokuta z AT nepride. Ak podla nich mal byt v nedelu pri Salzburgu a v stredu uz prisla pokuta tak to je rychlost blesku 😅. Väcsinou tie pokuty chodia po mesiaci.
ak sa ti da, prihod sem fotku listu, co mu prislo.
ak nie, tak si vygoogli, ci sedi adresa, cislo uctu, policajne oddelenie a pod.
Urcite podvod. Chodi to aj v SR. Kolegyni prisla tiez takato pokuta - prislo to mailom, v prilohe sken. Vyzeralo to velmi doveryhodne. Az na to, ze kolegyna nevlastni auto 😄
A este doplnim - z Rakuska chodi pokuta o 2-3 mesiace odo dna, kedy sa priwstupok stal. Pride to postou (teoreticky mozno aj do elektronickej schranky, ak ma clovek aktivovanu). A standardne je súčasťou aj fotka auta.
V nedelu dostal pokutu v stredu ju mal postou doma🤔 a to mu nieje divne?
Ak nevie nemecky nech pouzije prekladac.
fotka tam uz nemusi byt, staci presna lokalizacia (popis komplet cesty, kde sa to stalo , km kolko isiel......)
ale pokuta pride tak za niekolko mesiacov (4-5 naposledy dosla) takze je to podvod
Nič neplatíte
1. Tak rýchlo by pokuta neprišla
2. Prišla by aj fotka
Ak neviete po nemecky kľudne pošli foto tej pokuty do správy, zatvorení si meno a adresu a meinem tinna to
Z Rakuska chodi pokuta vzdy aj s fotkou, kde je jasne vidiet ECV. Toto je podla mna nejaka nova forma podvodu.
@anonym_autor ahojte,nam tiez prisla pokuta uz po mesiaci.bola tam presna lokalita,kde sme naozaj aj boli ale je pravda,ze foto nehola prilozena..ked sme v minulosti dostali pokutu je pravda prisla az po 3 mesiacoch..teraz ste ma znwistili ,ci to nebol naozaj podvod,ked tak rychlo poslali 🤔
Mne tiez raz prisla bez fotky, ale v tom case som cez AT siel a bolo to iba 40 eur. Ak tam fyzicky nebol tak nech nic neplati.
Urcite mate aspon jedneho znameho ktory vie anglicky. Napiste priamo na organizaciu ktora list odoslala a ziadajte fotku s casovym zaznamom. Ak mate podozrenie, ze sa jedna o podvod, je potrebne napisat na rakusku policiu a poziadat o vyjadrenie ci je dopis skutocne z institucie za ktoru sa vydava.
Dnes podvody frcia jedna radost. Nebudte hlupi a neplatte to!
Podla mna je to podvod … z AT som dostala viacero pokut, ale z odstupom min mesiaca, fotka tam nebola, ale bohuzial pokuta sedela lebo som aj radar videla … len neskor. Do 3 dni Ti pokuta nepride ani v ramci SVK … tak zo zahranicia urcite nie. Je dovolenkova sezona … tak skusaju
Tak rýchle pokuty z rakúska nechodia, nám prišla po asi 4mesiacoch aj to s fotkou
Tak rýchle pokuty z rakúska nechodia, nám prišla po asi 4mesiacoch aj to s fotkou
Zle som to napísala, čin sa mal stať ešte 15.6., list prišiel teraz 6.8., prikladám upravenú SK verziu listu, ale nič to nemení na tom, že v Rakúsku bol raz pred pár rokmi iba na Schwechate, keď šiel na dovolenku...
@anonym_autor ked si nacitac ten QR kód, tak ti ukáže fotku....je dosť možné ze sa zmenili v ECV....namiesto nuly písmeno o.....a podobne......nacitaj si kod, a pozri te sa na to spolu este raz, ak teda tvrdenie, ze v ten deň nesoferoval v rakúsku vozidlo
Zle som to napísala, čin sa mal stať ešte 15.6., list prišiel teraz 6.8., prikladám upravenú SK verziu listu, ale nič to nemení na tom, že v Rakúsku bol raz pred pár rokmi iba na Schwechate, keď šiel na dovolenku...
@anonym_autor Nie je to podvod, číslo účtu je Rohrbach Amtskasse
Takže sa pomýlili v evidenčnom čísle auta, každopádne ich kontaktujte, aby sa to vyriešilo a nemuseli ste platiť za niekoho iného
no list je pravy, cize podvod to nie, lebo sedi IBAN, aj adresa https://www.land-oberoesterreich.gv.at/221589.htm a nie je to pri Salzburgu, ale Linzi, co je uplne iny kraj, takze : ak tam auto nebolo, treba napisat list a dokazat, ze sa v tom case nenachadzal v Rakusku , lebo je mozne, ze sa pomylili v ECV
@anonym_autor pri pokute z AT sme vzdy mali fotku. Firemné auta klasika. Treba im poslat papiere a reagovat. Kludne aj google prekladač alebo chat GTP
@anonym_autor pri pokute z AT sme vzdy mali fotku. Firemné auta klasika. Treba im poslat papiere a reagovat. Kludne aj google prekladač alebo chat GTP
@betulinka1 nie nebyva vzdy foto
@betulinka1 nie nebyva vzdy foto
@jamidea hmmmm nam zatial vzdy. Tym vlastne preukazali ten priestupok. Lebo na tej fotke bola rychlost alebo pasy.
Nam posledne dva razy do roboty prislo v slovencine aj v nemcine a fotky tam neboli.
@anonym_autor ked si nacitac ten QR kód, tak ti ukáže fotku....je dosť možné ze sa zmenili v ECV....namiesto nuly písmeno o.....a podobne......nacitaj si kod, a pozri te sa na to spolu este raz, ak teda tvrdenie, ze v ten deň nesoferoval v rakúsku vozidlo
@pieksamaki nič neukazuje, skúšala som rôzne QR aplikácie aj online
@pieksamaki nič neukazuje, skúšala som rôzne QR aplikácie aj online
@anonym_autor ...hej. no vyzerá ze ten QR kod je iba na platbu......ale určite ich kontaktovať, ci su si istý evidenčným cislom.......pretože sa dotyčný nenachádzal v danom meste......co najskôr....aby pripadne nenabehovali úroky z omeškania platby......
Ďakujem všetkým za komentáre, niečo napíšeme a pošleme.
Kľudne aj s prekladacom napíšte žiadosť o vydanie fotky nakoľko v danom čase ste v Rakúsku neboli. Čo najskôr. Vždy máš určitý čas na odvolanie resp vyjadrenie

1./ overiť či je to naozaj pokuta a nie podvod
2./ ak je to naozaj pokuta, kontaktovať odosielateľa, že sa stala chyba - mal by tam mať pridanú foto auta
Možno len zle načítali TEČ