icon

Ako riešiť omylom posielané šeky od sociálnej poisťovne?

staromodna
19. feb 2024

Som veľmi vytočená. Mala som dostať dávku PN od sociálnej poisťovne, ale žiaľ, ja a moja mama sme sa volali rovnako v minulosti a už niekoľkokrát sa stalo, že si nás pomýlili, hoci samozrejme, máme iné rodné číslo a aj adresu a v neposlednom rade a priezvisko, keďže som vydatá. Bývam na druhom konci slovenska a ku šeku mám problém dostať sa. Viete mi poradiť ako zariadiť to, aby si nás prestali mýliť, hoci mám trvalé bydlisko úplne inde ako ona? Nie sme spolu v kontakte a mám aj obavu z toho, že ten šek môže byť zneužitý. Viete mi poradiť ako postupovať? Nerozumiem prečo mi to posielajú na ich adresu, hoci som jasne vedená na tej svojej adrese.

koniarova
•
20. feb 2024

Jediná možnosť je kontaktovať ich. Dnes by som zavolala a aj napísala email nech upravia údaje. Tvojej mame podľa mňa peniaze nedajú.

patka06
•
20. feb 2024

Najľahšie riešenie, nechať si peniaze posielať na účet.
Inak nechápem ako sa to dá pomýliť, keď máš iné rodné číslo, priezvisko, adresu

januska12323
•
20. feb 2024

Nahlásila si im zmenu údajov?

staromodna
autor
•
20. feb 2024

@januska12323 pravdaže, veď všade figuruje na papieroch aj z prace a aj od lekára moja súčasná adresa a predsalen to inzinieri pošlú do celkom iného mesta a ja naozaj nechápem prečo. Aj som tam volala, ale vysvetlené prečo mi to nebolo... Nuž tak to je, ked v statnej sprave robia ľudia tak, že sa asi nepozrú poriadne do papierov. Ale ked nahodou sa nieco stane s mesacnou davkou, tak vtedy poznaju zrazu aj telefon a aj email... Pardon, som len nahnevaná na takúto banalnu chybu, ktorej sa dalo naozaj ľahko predísť