Ako riešiť problém s neplatným občianskym preukazom?
Ahojte , takmer pred rokom som si dala vybavit nový OP kvôli zmene trvalého bydliska. Pred týždňom som bola v banke, chcela som si zariadiť štandardný účet , ale nastal problém lebo nevedeli overiť moju totožnosť . Moj OP je ako neplatny, ale ako stratený ho neevidujú.
Prosím kde mám ísť a ako to riešiť ? Bola som dosť prekvapená že OP nie je platný a to ho uz mám skoro rok, len za ten čas som neriešila takéto veci.
A nemali v banke evidovaný stále ten pôvodný? Dala si info banke po tom, ako si si vybavila ten nový?
@smejkuskaa skús zadať údaje tu https://www.minv.sk/?stratene-a-odcudzene-doklady
čo presne povedali že je neplatné?
prihlás sa sem https://portal.minv.sk/wps/wcm/myconnect/sk/sit... a pozri si v treťom kroku či adresa trvalého pobytu sedí s OP, či ťa majiteľ nehnuteľnosti neodhlásil z trvalého pobytu
Nemenila medzitým obec adresy že pridávala orientačné čísla a názov ulice ak ste predtým nepoužívali? a vtedy si máš bezplatne vymeniť OP inak je neplatný?
ako som písala , pred rokom som menila OP kvôli adrese , od vtedy som nerobila žiadne zmeny. V konkretnej banke som nikdy nebola klientkou, takze žiadne iné údaje mať ani nemôžu . Je to dosť nepríjemne zistenie že rok mám nový OP ktorý je z neznámeho dôvodu neplatný 😒
@smejkuskaa skús zadať údaje tu https://www.minv.sk/?stratene-a-odcudzene-doklady
čo presne povedali že je neplatné?
prihlás sa sem https://portal.minv.sk/wps/wcm/myconnect/sk/sit... a pozri si v treťom kroku či adresa trvalého pobytu sedí s OP, či ťa majiteľ nehnuteľnosti neodhlásil z trvalého pobytu
Nemenila medzitým obec adresy že pridávala orientačné čísla a názov ulice ak ste predtým nepoužívali? a vtedy si máš bezplatne vymeniť OP inak je neplatný?
@maranco skúsim to pozrieť a adresu medzi bydliskami je tiež vyriešené , v starej som odhlásenia a na novej riadne prihlásená aj s komunálnym odpadom
Treba ísť na hociktoré oddelenie dokladov alebo klientske centrum.
ako som písala , pred rokom som menila OP kvôli adrese , od vtedy som nerobila žiadne zmeny. V konkretnej banke som nikdy nebola klientkou, takze žiadne iné údaje mať ani nemôžu . Je to dosť nepríjemne zistenie že rok mám nový OP ktorý je z neznámeho dôvodu neplatný 😒
@smejkuskaa nie je len neaktívny na elektrické prihlásenie? Lebo v banke si len zapíšu údaje, neviem ako inak overujú platnosť.
@smejkuskaa nie je len neaktívny na elektrické prihlásenie? Lebo v banke si len zapíšu údaje, neviem ako inak overujú platnosť.
@januska12323 to si nemyslím , lebo je ešte kopa starých OP ktoré toto vôbec nemajú
@januska12323 to si nemyslím , lebo je ešte kopa starých OP ktoré toto vôbec nemajú
@smejkuskaa podľa mňa dali omylom na skart nový doklad namiesto starého.
Však sa choď opýtať kde si ho vybavovala.
Však sa choď opýtať kde si ho vybavovala.
@januska12323 jasne že idem , len som sa chcela spýtať či má niekto podobnú skúsenosť
@januska12323 jasne že idem , len som sa chcela spýtať či má niekto podobnú skúsenosť
@smejkuskaa a na obcianskom mas normalne platnost uvedenu? Tam to byva uvedene.
@smejkuskaa pred rokom si si ho dala poslat kurierom?
op je nový ani nie rok starý .. bola som na policii , OP mám v poriadku a banke majú asi bordel 😂
op je nový ani nie rok starý .. bola som na policii , OP mám v poriadku a banke majú asi bordel 😂
@smejkuskaa aká to bola banka?
Banka by mala odkiaľ vedieť, že tvoj OP je neplatný, pokiaľ dátumovo je platný? Oni majú agendu OP?
Banka by mala odkiaľ vedieť, že tvoj OP je neplatný, pokiaľ dátumovo je platný? Oni majú agendu OP?
@ibrunova banky už majú prístup do registra obyvateľov napríklad Tatrabanka to už automaticky robí od roku 2023 že si sama aktualizuje údaje keď vymeníš OP.
https://www.tatrabanka.sk/sk/blog/tlacove-sprav...
@smejkuskaa Kde máš ísť? Žeby na oddelenie dokladov na polícii?! Veď tam kde ti doklad vydali. Alebo skús do potravín?! Čo ty na to?
@smejkuskaa nie je OP nejako poškodený? Je to už dávno, čo som robila na pobočke, ale každý OP musel prejsť čítačkou a ak bol poškodený, mohlo ho vykázať ako neplatný.
@smejkuskaa nie je OP nejako poškodený? Je to už dávno, čo som robila na pobočke, ale každý OP musel prejsť čítačkou a ak bol poškodený, mohlo ho vykázať ako neplatný.
@smejkuskaa tak si založ účet vo FIO, máš tam navyše oproti mBank okamžité platby a bezplatné výbery zo všetkých bankomatov bez obmedzenia
@smejkuskaa tak si založ účet vo FIO, máš tam navyše oproti mBank okamžité platby a bezplatné výbery zo všetkých bankomatov bez obmedzenia
@maranco pozerám ešte nejakú alternatívu , ide mi o to aby bolo bez poplatku a aby 2ja ľudia boli rovnopravní vlastníci .. chceme to s priateľom len na nákup potravín
@maranco pozerám ešte nejakú alternatívu , ide mi o to aby bolo bez poplatku a aby 2ja ľudia boli rovnopravní vlastníci .. chceme to s priateľom len na nákup potravín
@smejkuskaa rovnocenných vlastníkov má len mBank, ak by zomrel jeden z vás tak banka zablokuje polovicu zostatku na účte, ostatné banky ponúkajú len disponenta, takže v prípade smrti vlastníka je celý účet zablokovaný a disponent už nemá práva
ale ak tam nebudete držať vysoké sumy a mať to len na bežné mesačné výdavky tak stačí akýkoľvek bezplatný účet a jeden z vás bude disponentom a druhý bude vlastníkom
vo FIO máš bezplatnú kartu k bezplatnému účtu aj pre disponenta
Na nakup potravin, je jedno, kde ho zalozite. Nebudete tam mat majetky
@smejkuskaa rovnocenných vlastníkov má len mBank, ak by zomrel jeden z vás tak banka zablokuje polovicu zostatku na účte, ostatné banky ponúkajú len disponenta, takže v prípade smrti vlastníka je celý účet zablokovaný a disponent už nemá práva
ale ak tam nebudete držať vysoké sumy a mať to len na bežné mesačné výdavky tak stačí akýkoľvek bezplatný účet a jeden z vás bude disponentom a druhý bude vlastníkom
vo FIO máš bezplatnú kartu k bezplatnému účtu aj pre disponenta
@mk1111111111 to áno , len chceme mat fyzicky 2karty ak by bol nejaký problém v obchode
@maranco bude tam len menšia suma , možno do 500€ .. je to len na potraviny a každý mesiac tam budeme poslať nejakú čiastku, chceme mat v tomto lepší prehľad
@smejkuskaa nevieš ani po sebe čítať?
@smejkuskaa nevieš ani po sebe čítať?
@martul a ty vieš čítať s porozumením ? nechápem načo vlastne komentujes .. ak máš nejaký nevyriešený komplex tak začni sebou ..
ani neodpisuj a nemárni moj drahocenný čas aby som tu čítala tvoje “cenné” rady 🙂 maj krasny deň 🤗
@martul a ty vieš čítať s porozumením ? nechápem načo vlastne komentujes .. ak máš nejaký nevyriešený komplex tak začni sebou ..
ani neodpisuj a nemárni moj drahocenný čas aby som tu čítala tvoje “cenné” rady 🙂 maj krasny deň 🤗
@smejkuskaa veď mi nemusíš odpisovať, ale zjavne s trafila do čierneho

@smejkuskaa klientske centrum, kde sa vybavuju doklady. Tam ti ho vedia aj pozriet, ako je v systeme evidovany, v akom stave. Mozno aj povedat, preco je zruseny/neplatny.
A vystavit novy.