Ako riešiť vyúčtovanie za byt po zosnulom?
V októbri mi zomrel otec. Mával vždy na vyúčtovaní za byt dosť vysoké preplatky aj 500 eur nakoľko sa v byte nezdržiaval celý rok, za minulý rok nakoľko od októbra tam nik nebýva očakávam tiež vysoký preplatok. Ale chcem sa opýtať ako sa k nemu dostanem? Ak napríklad budem mať dedičské konanie v apríli a vyúčtovanie je až v máji? Musí sa potom znova otvárať dedičské konanie alebo mi správca preplatok vyplatí ako novej majiteľke bytu aj bez otvorenie dedičského konania? Prípadne ak mi príde pozvanie na dedičské vie mi správca nejako skôr spraviť vyúčtovanie aby som to mohla na dedičskom zahrnúť do majetku? Pred mesiacom som mala priebežné, som jediná dedička, takže očakávam že to riadne bude v tom apríli- asi teda pred vyúčtovaním.
až budeš mať zápisnicu z dedičského konania, treba kópiu zaniesť správcovi bytu a uzatvoriť zmluvu o správe na tvoje meno.
manžel dedil po otcovi byt , po dedickom napisal na spravcovsku firmu ( doma mal vsetky papiere) prepisali vsetky udaje a ucet a uz to chodilo len manželovi
@anonym_autor kym nemas papier ze si dedic, tak nemozes nic.

Ak už budeš ty vlastník bytu, tak ti prináleží vyúčtovanie.