icon

Ako rýchlo sa dá vybaviť občiansky preukaz pre dieťa do 15 rokov?

12. máj 2025

Ahojte, chcem dcére vybaviť občiansky preukaz, má 13 rokov. Prosím vás, za ako dlho je hotový? Dá sa aj urýchlene vydať? Za koľko? Nejako to neviem nájsť...

autor
12. máj 2025

Dobre som toto našla? Vydajú detský občiansky do dvoch dní za 20€ plus nejaký poplatok?

kvietok2012
12. máj 2025

27€/2dni. Zober RL.

martul
12. máj 2025

Načo ho potrebuješ, lebo cestovať sa s ním nedá

abbey1
12. máj 2025
@martul

@martul Prečo by s ním nemohla cestovať? PP s fotkou jej v EÚ stačí.

ivanaks
12. máj 2025
@martul

@martul S čím sa nedá cestovať? S OP s fotkou sa dá cestovať v rámci EÚ.

patka06
12. máj 2025
@martul

@martul V rámci EU s ním môže cestovať rovnako ako dospelý človek

autor
12. máj 2025

Baby ja som dcére dala vybaviť cestovný pas 22.4. vôbec som si neuvedomila že idú do Čiech na výlet 23.5. na tlačive píše že predpokladaný termín vydania je 22.5. ale čo ak mi príde sms po 14tej a tam sú len do 14tej na úrade... Myslíte že ten pas vybavia skôr?

autor
12. máj 2025

Tak teraz rozmýšľam či budúci pondelok nepôjdem vybavovať predsa len občiansky pre istotu...

autor
12. máj 2025

Normálne žasnem nad svojou hlúposťou... Že som si to nevyratala a nedala zrýchlené...

aliziana
12. máj 2025

Väčšinou urobia trochu skôr, tak počkaj napr. 3 týždne, a keď nič, daj ten zrýchlený OP

kvietok2012
12. máj 2025

Počkaj do 19.5., ak ti dovtedy nepríde sms, tak sa chod opýtať, ze v akom to je stave...a podla toho sa rozhodneš...ale teraz to trvá cca 3 tyzdne, tak predpokladam, ze ti sms pípne uz tento tyzden.

autor
12. máj 2025
@aliziana

Väčšinou urobia trochu skôr, tak počkaj napr. 3 týždne, a keď nič, daj ten zrýchlený OP

@aliziana no tak to veru plánujem...

autor
12. máj 2025
@kvietok2012

Počkaj do 19.5., ak ti dovtedy nepríde sms, tak sa chod opýtať, ze v akom to je stave...a podla toho sa rozhodneš...ale teraz to trvá cca 3 tyzdne, tak predpokladam, ze ti sms pípne uz tento tyzden.

@aliziana
@kvietok2012 áno pôjdem v pondelok že či náhodou nevedia povedať bližšie. Modlím sa,aby to prišlo tento týždeň...

zuzanaete
12. máj 2025
@martul

@martul Neda sa cestovat s tym bez fotky, ktory postupne posielaju kazdemu dietatu. Obciansky s fotkou je platnym cestovnym dokladom v ramci EU + vybrane krajiny.

janai1
12. máj 2025
@martul

@martul poprosím zdroj tejto informácie 🙂

maranco
12. máj 2025
@martul

občianske za 7€ do 30 dní bežne urobia za 2-3 týždne

@martul do týchto krajín môžeš cestovať s občianskym preukazom, nepotrebuješ pas
https://www.mzv.sk/sluzby/ak-cestujete-do-zahra...