icon

Ako rýchlo sa dajú vybaviť nové doklady pred dovolenkou?

7. aug 2025

Ženy ja som fakt ľavá, dnes ráno ma zastavili policajti, paff mám neplatný op (včera ešte bol platný)idem domov kontrolujem všetky doklady aj deťom. Cestovný pas neplatný už od minulého pondelka. Môj neplatný od 27.6. Ako rýchlo sa teraz vybavujú nové doklady? Totižto na prelome aug;sept máme zaplatenú dovolenku.
Bola som presvedčená že naše doklady platia do 2026

maca1984
7. aug 2025

Dá sa priplatiť zrýchlenie.
Pre istotu...

autor
7. aug 2025
@maca1984

Dá sa priplatiť zrýchlenie.
Pre istotu...

@maca1984 to viem,len ja svoj potrebujem denne

mimaapeto
7. aug 2025

určite si priplať lebo ja som si dala robiť občiansky 14.7 a sms mi prišla včera...

mimaapeto
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor keď ho potrebuješ denne to Ťa nikde neupozornili že končí platnosť? ja pracujem s ľuďmi a keď pozriem dátum hneď sa pýtam či vedia že im doklad končí...

elenka.k
7. aug 2025

@anonym_autor do 2 dní za priplatenie, dajú ti doklad - tlačivo, že sa ti vystavuje nový.

autor
7. aug 2025
@elenka.k

@anonym_autor do 2 dní za priplatenie, dajú ti doklad - tlačivo, že sa ti vystavuje nový.

@elenka.k to je v práci platné na dve veci......
Skoro 2týždne som nebola v práci, dcéra doniesla črevnú chrýpku z tábora, a prešlo to na všetky deti aj nás dospelých, u každého vysoké horúčky

maca1984
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no ak ho potrebuješ denne tak nie je lepšie si priplatiť ?
Keď vieš že sa to dá, potom nerozumiem otázke.
Či nechceš priplatiť a budeš čakať mesiac ?
Ok, veď tvoja vec.

diewcatqoo
7. aug 2025

Vzdy si platim za vystavenie do 2 dni. Pridem napr. v pondelok a v stredu uz mam doklad v ruke.

elenka.k
7. aug 2025
@anonym_autor

Skoro 2týždne som nebola v práci, dcéra doniesla črevnú chrýpku z tábora, a prešlo to na všetky deti aj nás dospelých, u každého vysoké horúčky

@anonym_autor prd platné je - že si aj konkrétny človek nevšimol, pri dennej kontrole, že tvoj OP nie je už platný ....
Fakt, nerozumiem píšeš tu niečo - pýtaš sa - a kýdaš na odpovede, lebo vieš dopredu, že to nie je možné ... a blá.
Tak si daj homofis, alebo sa vypíš na PN za tie dva dní, kým ti spravia OP ..... alebo sa dohodni so zamestnávateľom - možností je XY ...
Ak si si ani ty nevšimla - 😕

vevesh
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor priplatit a hodit sa na pn/ocr na 2 dni, ak ho potrebujes denne, dokym sa ti vystavi. Tipujem, ze musis denne prechadzat hranice, takze toto neobabres velmi...

autor
7. aug 2025
@maca1984

@anonym_autor no ak ho potrebuješ denne tak nie je lepšie si priplatiť ?
Keď vieš že sa to dá, potom nerozumiem otázke.
Či nechceš priplatiť a budeš čakať mesiac ?
Ok, veď tvoja vec.

@maca1984 na vstup na online portály ktoré potrebujem k mojej práci je potrebný OP. Samozrejme že si priplatím, ale aj tak to bude iba na další týždeň. S tým náhradným papierikom sa môžem preukázať asi len policajtovi a tým to haslo. Ani banka ho neakceptuje.

cacianka
7. aug 2025

veď požiadaš aby ti zatial nezobrali ten starý, alebo ti postačí potvrdenie , ako dočasný náhradný doklad

autor
7. aug 2025

Teraz čítam na stránke ministerstva to ozaj treba aj môj rodný list aj potvrdenie o pobyte z úradu? Aj keď sa nič nemenilo?

janai1
7. aug 2025
@cacianka

veď požiadaš aby ti zatial nezobrali ten starý, alebo ti postačí potvrdenie , ako dočasný náhradný doklad

@cacianka exspirovaný op jej nenechajú a papierom sa neprihlási do systému

mk1111111111
7. aug 2025

A co teraz akoze cakas? Ak si si nechala prepadnut, Tvoja chyba. Doplat zrychleny, nikto Ti tu nezaruci, ze Tvoje doklady pridu vtedy a vtedy. Nabuduce budes poucena

elenka.k
7. aug 2025

aha, ty sa prihlasuješ online, tak ti ostáva iba očr alebo PN na 2 dni . 😢

autor
7. aug 2025
@mk1111111111

A co teraz akoze cakas? Ak si si nechala prepadnut, Tvoja chyba. Doplat zrychleny, nikto Ti tu nezaruci, ze Tvoje doklady pridu vtedy a vtedy. Nabuduce budes poucena

@mk1111111111 viem že je to moja chyba

o__o
7. aug 2025

Nepotrebuješ žiadny rodny list ani nič, len stary obciansky

babushkaem
7. aug 2025

nepotrebujes nic, stary OP ti nechyju kym budes mat novy a pozri si platnost certifikatov, ak ich potrebujes na pracu, dokedy su tie platne

maranco
7. aug 2025

Na čítanie a písanie úradných listov môžeš použiť aplikáciu https://ep.slovensko.sk/titulna-stranka nedá sa použiť na podpisovanie.

Je to dobré mať nastavené aj keby si stratila OP tak môžeš používať schránku kým nedostaneš nový OP. Starý OP musíš odovzdať pri PREVZATÍ nového občianskeho preukazu.

Ten papier že sa ti robí nový OP nie je žiadna zákonná náhrada dokladu, takže nie sú povinný ho akceptovať, napríklad v banke.

januska12323
7. aug 2025

No hold tvoja chyba.

babushkaem
7. aug 2025

a mimochodom, podpisvoat veci sa da uz aj s mobilom

natalka13
7. aug 2025

vsetko uz bolo povedane len - daj si do google pripomienku na expiraciu dokladov.

cacianka
7. aug 2025

Prosím vysvetliť, lebo neviem o čo ide, (no stará škola), prečo sa prihlasujete a kde s OP.
Len čistý záujem

jamidea
7. aug 2025
@cacianka

@cacianka stary neplatny doklad jej pomoze asi len na natieranie masla na chlieb. Na nic ine