Dcére v júni končí platnosť cestovného pasu.Zajtra by sme chceli ísť vybavovať pasy pre jej súrodencom ktorý pas už majú po platnosti
Im chceme zaplatiť aby pasy mali do 2 dni lebo cez veľkonočné prázdniny ideme na dovolenku.
Otázka je že by sme chceli keď už tam ideme obnoviť aj dcérin pas,ale ona ich má ešte platné do júna.Kým nebude hotový nový pas starý pas ostane u nás a može stým ešte cestovať?Alebo aj jej máme zaplatiť aby pas mala hotovú skôr.
@maranco iba do maďarska.
Pas ti ostane, kym nebude vyhotoveny novy, odovzdas pri prevzati.
Mohli ste deťom dať urobiť lacnejšie občianske preukazy za 7€ tie robia bežne do 2 týždňoch, niektorí tu spomínali že mali hotový za týždeň.
Prípadne si vieš dať urobiť OP za 2 dni za 27€.
Urob si jednu rezerváciu https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/... a vyber "viac dokladov".
@maranco Ďakujem.
Kazdy obcan SR moze mat 2 pasy sucasne nemusis ho hned odovzdat ale mozes. Ked neodovzdas je jedno, ktorym platnym bude cestovat len niektore krajiny vyzaduju napr 2,3,6mesiacov platnost po prichode ale to si treba zistit.
Išla som nedávno robiť nový OP, končila platnosť a rovno som si dala spraviť aj pas, ktorý som mala platný ešte 1 rok. Urobili mi novy bez problémov, len sa pani pýtala, či ho chcem odovzdať hneď alebo až keď si prídem prevziať nový.
Do ktorej krajiny cestujete? Aké má podmienky pri vstupe na platnosť pasu?