Ako sa brániť neprávom žiadaným poplatkom od exekútora?
Dobrý deň. Známemu napísal exekútor, že ma zaplatiť výživné na dieťa, pokial nezaplatí, budú mu strhávať zo starobného dôchodku.
Tento exekútor prevzal tento prípad po nebohom exekútorovi, ale pan dôchodca ma všetko dávno vyplatené. Exekútor požiadal o vydokladovanie na soc. Poisťovni bolo dokázané, že výživné bolo riadne splatené.
Teraz tento pan exekútor pýta vyše 500€ za trovy.
Prosim povedzte mi, na koho sa obrátiť a či je toto normálne, že za to, že ma niekto bordel v papieroch musí teraz on zaplatiť nie malú čiastku v podstate za nič. On chybu neurobil. Ďakujem za každú odpoveď.
@andrejka1606 písala by som na súd, kde je exekúcia vedená, s tým, že VV8s kontaktoval exekútor, ale vy to už máte vyplatené, doložte aj ftk. potvrdení. s tým, že nech Vám uvedú v akom stave evidujú exekúciu, podľa odpovede hľadajte právnika. ak to pán vyplatil ešte starému exekútorovi, a ten exekúciu skončil, mali by mať o tom vedomosť na súde
Ale kludne sa moze stat, ze ten pravnik bude stat tiez tolko, co pyta exekutor :(
ak je dôchodca môže sa ísť poradiť do centra pravnej pomoci.Ak nema na draheho pravnika.
@janka_266 na súde mu nepovedia o priebehu exekúcie ... vedia mu odkontrolovať stav konania na súde, či exekútor požiadal o ukončenie exekúcie a teda, či je konanie na súde zastavené ... akékoľvek otázky na exekúciu je potrebné adresovať na exekútora. V prípade, že s ním ex. nekomunikuje, môže sa účastník obrátiť na komoru exekútorov. Súd mu s týmto nepomôže.
@andrejka1606 keď pýta písomne, taktiež treba písomne tomu exekútorovi napísať, že trovy nezaplatíte, lebo exekútor konal zo svojho vlastného podnetu proti Vám a to bez pravého základe, t.j vymáhal neexistujúci dlh. Trovy vznikli z jeho chyby a viny a preto mu ich neuhradite. V prípade, že bude naďalej požadovať, treba sa obrátiť na komoru exekútorov alebo tam, kde je exekútor evidovaný so všetkou dokumentáciou. Nič neplatiť.
@andrejka1606 pravnik a podať podnet na komoru exekútorov
Prečo vy by ste mali exekútorov niečo platiť, keď si ho najal niekto iný? Exekútor vymáha dlh, keď nejaký je.
@bubka157 exekútori kedysi vracali poverenia, na základe ktorých vykonávali exekúciu, po skončení exekúcie, či už vymožením alebo zastavením, teraz to už robiť nemusia, podľa nového zákona, ak sa teda bavíme o starých exekúciách, nové exekúcie neviem ako fungujú, ale predpokladám, že tu ide o starú exekúciu, začatú pred rokom 2017
Boli uhradené aj trovy exekúcie pri prvom exekútorovi?
@andrejka1606 žasnem koľko tupych ľudí so žiadnym právnym povedomim tu dáva,,rady".
@andrejka1606 a ak chcete, napíšte mi správu, môžme to prebrať detailnejšie.

@andrejka1606 najlepšie bude obrátiť sa na právnika