icon

Ako sa počíta podpora zo Sociálnej poisťovne?

michaela7258
7. feb 2025

Dobrý deň, vie mi niekto poskytnúť informácie ohľadom polročnej podpory, čo sa týka vypočítania na den a podobne? 🙂 Za info, aj súkromnú vopred ďakujem 🙂 na úrade a v sociálnej ochotní neboli..

nelca84
7. feb 2025
melanta
7. feb 2025

Aké informácie? Skús byť konkrétnejšia. Pretože na webe SP je to dosť jasne popísané, navyše je tam kalkulačka, kde si nahodíš termín evidencie a svoju priemernú hrubú mzdu a vypočíta ti podporu. Takže skús napísať, čo konkrétne potrebuješ a čo ti z tých informácií a kalkulačky nie je jasné.
https://www.socpoist.sk/nastroje-sluzby/kalkula...

michaela7258
autor
13. feb 2025

Ďakujem za odpoveď žienky ale niečo ine som sa chcela spýtat. Stretla som sa telefonicky v sociálnej s neochotou dám, tak som sa chcela spýtať tu 😇

michaela7258
autor
13. feb 2025

Ide o to, ze som si podala žiadosť o polročnú podporu. Ked mas roky odrobené atd. No doteraz som mala tpp roky, a od septembra nam zrušili pozície takže výpoveď a odstupné std. A nesla som hneď od septembra na úrad a požiadať o tu podporu, ale začala hned od septembra pracovať na dohodu do konca roka. A od kocnca roka som sa zaevidovala na úrade s tym ze sok požiadala o tu podporu na pol roka čerpať. Chcela som vedieť ako a z čoho budú počítať tu čiastku ktorú mi budu posielať ci sa tam rata aj ta dohoda kde mate minimum samozrejme. Alebo sa rataju nejaké najlepšie platy za tie roky alebo ako to je ci sa tam rata aj pn počas rokov ci sa to tym skracuje ta suma atď ak by sa niekto našiel kto tomu rozumie alebo pracuje s tým budem vďačná za odpoveď vopred ďakujem pekný deň s pozdravom 😇