Ako sa prehlásiť z úradu práce na Slovensku do Nemecka?
Baby nie je veľa info na nete, prehlasovali ste sa niekto zo slovenskeho uradu pracu na nemecky? Co vsetko ste potrebovali? Dakujem
Mas zabezpecene byvanie, ked sa mozes prihlasit? Cize 1 cesta na KVR, potom Finanzamt a poziadat o sozialversicherungsnummer. Ak si prenasas nasu podporu na nasom urade ta usmernia kolko musis hladat na Svk aby si mohla zacat hladat v cudzine, neviem ako sa vola to tlacivo (ja som prenasala zo Spanielska do DE … ale len ma 1,5 mesiaca. Sozialversicherungsnummer som mala asi uz 10 rokov predtym (neviem, ci sa gen preukaz este vydava… moj je z 2000). Nemecky ArbeitsAmt je trochu iny ako slovensky, budu ta nahanat kade tade a ziadnu pracu nesmies odmietnut, pretoze Ti pozastavia vyplacanie
@olimuc mam sa kde prihlasit,podporu uz poberat nebudem,bude to 7.mesiac evidencie,ide skor o zdravotne,a pripadne ak by som mohla nejaky kurz ces arbeitsamt absolvovat😊
To bude tazsie , pracovala si niekedy uz v DE? Nakolko nemas narok na nic, nepatris pod urad prace ale pod Hartz 4 alebo Burgergeld … ci ako sa to znovu vola. Ale pochybujem, ze ta zaregistruju - nemas na nic narok, kedysi bol … ale myslim, ze treba najskor neviem kolko zit v DE … neviem ci ta zaregistruju, ale skor rataj s tym, ze budes samoplatca a co najskor treba robotu
@olimuc nie som tu len 2 mesiace,zatial stale v evidencii na sk,kebo som nevedela ci ostanem,a teda rozhodla som sa ostat,a nechcem sa chodit hlasit na sk,ale je strašné malo info o tomto,vraj sa to da,ze normalne byt evudivana tu a hladat pracu v de.
V podstate nepotrebujes nic okrem prihlasenia na byvanie a sozialversicherungsnummer. Nas Upsvar ich nezaujma, pretoze uz na nic narok nemas. V DE zacnes od nuly. Kurvy Ti neponuknu, nie si nemecky obcan, nemas nic odpracovane a nemas ani status uprchlika … takze to bude iba na ich dobrej voli a na tvojej sikovnosti a jazykovych a inych znalostiach aby ta zaregistrovali. Ak mas Dobry zivotopis tak s radostou … kazda umiestnena osoba prinasa € a su to dobre Body, potom daj aj zivotopis na Infojobs .. maju malo dobrych ludi takze budu telefonovat aj cez celu krajinu, kazdy vhodny kandidat je € a ked ho zoberu este viac
@olimuc a teda ak budem spolupracovat nekryju ani zdravotne poistenie ako u nas? Lebo pracu hladat budem,no necakam,ze hned sa mi podari.. samozrejme chapem,ze pre ich štát som nic neurobila,ale ci to teda nie je nejako so slovenskom spojene tym,ze predchádzajúce roky som si poctivo odrobila.

To asi nepojde lebo v DE nemáš poistenie