icon

Ako si overím správnosť PN?

miskakyblik
13. jún 2021

Ahojte, keďže v tejto dobe je takmer nemožné sa dostať k nejakým relevantným info na úrade, skúšam sa pýtať a googlit kde sa dá.som riadne zamestnaná od 1. 10. 2019. Moja hrubá mzda je 950 e, všetko je normálne priznané nemám nič bokom, riadne mi zamestnávateľ odvádza odvody.. Od 14.4.2021 som na PN z dôvodu komplikácií pri tehotenstve. Nikdy som PN nepoberala a zamestnaná som v podstate nepretržite už 14 rokov, nikdy som nebola ani na podpore.
PN ku som za mesiac máj dostala 96 eur.je to prosím správne? Neviem ci to prešetriť alebo je to blbá realita.. Vopred vďaka za odpoveď.

luccija
13. jún 2021

@miskakyblik to bola alikvotna ciastka nie?kamaratka ma 850 hrube a mesiac bola PN a prisla jej PN okolo 500 eur v cistom ma plat 660 eur

zara0201
13. jún 2021

@miskakyblik prvych 10 dni plati zamestnavatel,cize tych 96 by malo byt za 10 dni. V kalkulacke mi vyslo o nieco malo viac,ale priblizne takto.Este pride Pn zo socualky za 10 dni.

marzuz89
13. jún 2021

@miskakyblik nemyslis nahodou PN za mesiac april? Tam si mala dostat 2 "casti", jednu od zamestnavatela za prvych 10 dni, a zvysok od socialky. Za maj vyplatene este nebolo, ci ano? Nechodi PNka v druhej polke mesiaca?

petamich
13. jún 2021

v maji si dostala vyplatenu PN za april obdobie - 14.4.-30.4. a z toho prvych 10 dni plati zamestnavatel (pozri si na vyplatnej paske za april) - prve tri dni 25% a zvysne dni teda 4.-10. 55% z vymeriavacieho zakladu, od Socialnej poistovne ti potom mala prist PN este separe za zvysne dni 24.4.-30.4. a to vo vyske 55% z denneho vymeriavacieho zakladu - co mas uvedene na rozhodnuti, tam si to vies vypocitat, kedze je tam uvedena suma na den a ta bola vypocitana z vymeriavacieho zakladu za rok 2020 ak si pracovala u tohto zamestnavatela, co asi ano, ak som ta pochopila spravne a nie je to len jednoducha matemafika mam mzdu 950E a vypocitam si z nej 55% za pocet dni za april :D

luccija
13. jún 2021

@miskakyblik na PN zadnu stranu pises ci to chces mat vyplatene na ucet ci postou.bola si na konci mesiaca si pre prechodovy listok ci ako sa to vola?

aandrea9
13. jún 2021

@miskakyblik prvých 10 dní ti platí zamestnávateľ náhradu mzdy tzn od 14 do 23.4. Od 24 do 30.4. ti v mesiaci máj vyplatila soc.poistovna nemocenské za mesiac apríl. Ak píšeš v príspevku za máj tak predpokladám, že tých 96 eur prišlo v máji. V júni dostaneš nemocenské za máj.