Ako si vybavím rodný list a príspevok na dieťa?

kosimo
6. jan 2016

zdravim baby ked pojdem do nemocnice na kramare pomozu mi vybavit papiere co sa tyka matriky alebo rodneho listu a este ten prispevok na 1 dieta mam ako vybavovat?,? a este ako sa mam starat o pupcek babatka dik

hradnapani
6. jan 2016

v nemocnici ti nebudu vybavovat vobec nic.Nemaju preco. Pride tam akurat matrikarka, zapise meno tvojho dietata do matriky a po prepusteni pojdes na svoju prislusnu matriku pre rodny list. Prispevok na dieta si zacnes vybavovat na urade prace, ked sa dieta dozije 28 dni. Pupcek ti vysvetlia v nemocnici a tam ti aj daju lieh a gazu na osetrenie.

limetka69
6. jan 2016

https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
Tu máš všetko o tom co treba vybaviť, mne to vybaví manžel 🙂

candii
8. jan 2016

Ak nie si vydata treba aby ste isli s priatelom na matriku urcit otcostvo, da sa to aj po porode ale potom priatel nemoze za teba vybavit nic. Ak si vydata do nemocnice si zober sobasny list. Ked sa male narodi z nemocnice nahlasia automaticky narodenie cloviecika na matriku. Do 3 dni treba ist po rodny list .. moze ist priatel(manzel) ale musi mat tvoj obciansky. Na trvaly pobyt babo nahlasuju automaticky na ten co mas v obcianskom. Matrika da s rodnym listom aj ziadost o prispevok na dieta, pojdes na upsvar vypitat dalsie papiere aj na pridavky na dieta .. cestne vyhlasenie tam je .. vyhlasenie o bydlisku a potvrdenia ze sa babo dozilo 28dni a potvrdenie od gynekologa. To povyplnas co nevies nechaj radsej tak na urade potom poradia. Das potvrdit vsetko ale az ked sa babo dozije 28dni skor to nema vyznam. Vsetko aj s kopiou a originalom rodneho listu odnesies na upsvar .. a hotovo a pridavky ti vyplatia spatne mas na ne narok od narodenia ale ty donesies papiere az po mesiaci kvoli tym 28 dnom co sa babo musi dozit .. a pupok ti vysvetlia aj v porodnici ale aj pediatricka ti vsetko vysvetli ..