icon

Ako si vydvihnúť balík, ak sa môj občiansky práve vybavuje?

alexka89
24. júl 2019

prosim poradte mi dnes som si bola na poste vyzdvihnut ballik ale nemam op lebo sa mi vybavuje novy a na papier co mi dali mi to nevidaju lebo tam neni moja foto...co mam robit nechcem aby mi balik prepadol..nemozem ist balik vybrat na op mojho muža ak ma to iste priezvisko ?

Strana
z3
ovaaa
26. júl 2019

Zavolaj do informacneho strediska posrty ...nejeden raz mi pomohli s riesenim...

jankapepe
29. júl 2019

@evittam
@simca06022011
@alexka89

dámy prajem veľa úspechov a hlavne naďabiť na milú tetu čo kašle na to že zdrap papiera nie je doklad totožnosti, príp, naraziť na inštitúciu s benevolentnými predpismi.
posielam Vám odpoveď priamo z polície:

Váš list číslo/zo dňa
Naše číslo
Vybavuje
Bratislava
mail/25.07.2019 PPZ-ODE3-2019/000462-464 mjr. Mgr. Patrícia Brathová
29.07.2019

Vec
Žiadosť o informácie k občianskemu preukazu
- zaslanie odpovede

Odboru dokladov a evidencií Prezídia Policajného zboru bola doručená Vaša žiadosť o informácie, ku ktorej uvádzame nasledovné.

Podmienky a postup pri vydávaní občianskych preukazov upravuje zákon č. 224/2006 Z. z. o občianskych preukazoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len "zákon o občianskych preukazoch").

Žiadosť o vydanie nového občianskeho preukazu nie je dokladom totožnosti a nie všetky inštitúcie ho akceptujú pri vybavovaní. Závisí od ich interných predpisov.

Je potrebné počkať na vydanie občianskeho preukazu. Zákonná lehota na vydanie je do 30 dní. Pri podaní žiadosti o vydanie má občan možnosť požiadať o expresné vydanie do dvoch pracovných dní za poplatok 20 eur.

Strana
z3