icon

Ako to je s maródkou počas poberania podpory?

miroslava21
27. okt 2011

ahojte dievčatá, neviete náhodou ako je to s pn ked som na ÚPSVaR? poberám podporu v nezamestnanosti, keď budem na pn, prídu mi nejaké peniaze zo soc. poisťovne za pn? dakujem

evulienka100
23. jún 2015

ešte raz vďaka za cenné rady.

mimiky26
9. júl 2015

@zalka Ahoj,zamestnana som bola od r.2008 do 2.2.2015,medzitym MD a RD,ktora mi vo februari skpncila.Odvtedy som do 2.8.na podpore.Ak sa potom nezamestnam(nedari sa mi najst pracu)mam este nejake moznosti ako dodtavat nieco od statu?Vdaka za radu.

zalka
9. júl 2015

@mimiky26 nie, jedine ak si slobodná alebo rozvedená tak dávku v hmotnej núdzi ...

mimiky26
9. júl 2015

@zalka som vydata,takze nic..Ak ak by som chcela PN,pripadne potom MD,tak na ako dlho musim byt zamestnana?

zalka
9. júl 2015

@mimiky26 jeden den na PN, na MD ... do 15 mesiacov od skončenia PP jeden den ..
ak neskôr tak 270 dní ...
pre vyššiu PN 90 dní

mimiky26
9. júl 2015

@zalka staci ak sa na jeden den zamestnam kdekolvek a mam narok na PN?A z coho by sa mi PN pocitala?

zalka
10. júl 2015

@mimiky26 z minima ... bud z platu ak by bol nižší ako 412e alebo ak by bol vyšší plat ako 412e tak zo sumy 412e by sa rátala PN

mimiky26
10. júl 2015

@zalka dakujem napisala som ti este spravu...

xenia6
12. júl 2015

Ahojte maminy, vedeli by ste mi poradit v jednej veci? Momentalne poberam podporu v nezamestnanosti a pslednu davku dostanem v septembri. Ako to potom funguje po tejto davke s PN nakolko nebudem zamestnana???? Dakujeeem

svirky
6. aug 2015

@zalka zdravim 🙂 potrebujem surne poradit,kedze mi dnes konci RD 6.8. a potrebujem vediet,ci mozem ist 7.8. hned na PN a ked ano z coho mi bude vyratana PN,ked ki este dalej ide PP a vyme.zaklad pred nastupom MD som mala 1100,-e...ku mne sa dostala informacia,ze PN nema zmysel,lebo sa mi nevyrata z platu pred MD,len ideal vybrat 1-2 dovolenky a ukoncit PP a nahlasit sa na UP...
dakujem za skoru odpoved 🙂

svirky
12. aug 2015

@zalka zdravim...potrebujem poradit,kedze od 10.8.2015 mam ukonceny PP a dnes 12.8.2015 som sa bola zaevidovat na UP...mozem ist na PN pocas chranenej lehoty ,kedze pre ukoncenim PP som bola na RD? pomoze mi ,keby som sa na 1 den prihlasila aj na DNPO ? moze mi to ovpyvnit vyslednu sumu podpory...
dakujem velmi pekne za skoru odpoved 🙂

zalka
12. aug 2015

@svirky po skončení RDsi ako dlho , koľko dní pracovala?
a z DNP n árok n a PN mať n ebudeš

svirky
12. aug 2015

@zalka zamestana som bola od roku 2008,ale som hned mala subezne 2 MD po sebe s prestavkou 3-4 dni,kedy som hned po skonceni 1.RD musela ist na PN kvoli rizikovemu tehotenstvu a posledna RD mi skocila teraz 6.8.2015

zalka
12. aug 2015

@svirky koľko dni po RD si pracovala alebo d ovolenkovala, toľko dní si v o chrannej lehote kedy môžeš ísť na p latenú PN ....
ak si pracovala den t ak OL j e den
ak si pracovala 7 dní tak OL j e 7 dní

svirky
12. aug 2015

@zalka po skonceni RD som cerpala dovolenku 7-10.8.2015 a ukoncenie pp mam od 10.8.2015....cize pre mna neplati 7 dni? dnes som sa pytala na UP a bolo mi povedane ,ze 7 dni,ale ked som povedala,ze pravdepodobne asi do zajtra budem na PN tak nechapavo na mna pozerali...zajtra mam ist po vysledky a teraz neviem,ci by som mohla zobrat PN a ked ano,ci si neposkodim na vyske podpory...

zalka
12. aug 2015

@svirky PN podpore neublíži ... a máš OL 4 dni ... tj. do 14.8. ak ti začne PN t ak j u dostaneš zaplatenú,
ak ti začne PN 15.8. tak nič nedostaneš

svirky
12. aug 2015

@zalka cize ,ked mi da zajtra lekar PN,tak by to malo byt v poriadku a este ,ked mozem otazocku,ze z coho mi bude vypocitana PN...
a ani nevies,ako velmi mi pomohli tie tvoje rady....velmi pekne dakujem 🙂

zalka
12. aug 2015

@svirky z m inima bude rátaná, k edže min. rok si nepracovala ...

svirky
12. aug 2015

@zalka dakujem este raz,velka vdaka....a je tam aj nejaka lehota,ako dlho by som mohla marodovat? a nahodou nevies,kolko vychadza ta minimalna PN? PN sa odnasa iba na SP?

zalka
12. aug 2015

@svirky áno PN len n a SP odnesieš, 364 dní môže trvať PN maximálne, .. výška PN cca 220e

svirky
12. aug 2015

@zalka dakujem velmi pekne a ani nevies,ako velmi si mi pomohla...este raz obrovska vdaka 🙂

zalka
12. aug 2015

@svirky rado sa stalo

lolonz
27. sep 2015

Od 29.9.15 budem nezamestnaná,pracovala som nepretržite od r 1988,posledná zmluva bola na dobu určitú,podporu budem mat len 4 mesiace
Môžem byť počas podpory Pn?

katy4
27. sep 2015

@zalka ahoj, prosím ťa, ako je to, keď som evidovaná na ÚP od augusta, ale momentálne som PN. Je počas obdobia PN pozastavená podpora? /nárok na nemoc. dávky nemám, potvrdenie o PN som zaniesla len na ÚP/ dakujem.

zalka
28. sep 2015

@katy4 ak by si mala platenú PN tak sa pozastaví podpora ináč nie.

lolonz
28. sep 2015

@zalka môžeš poradiť aj mne.Ak budem na podpore môžem ísť na platenú pn,ak si Príplatim Dní? Dik

zalka
28. sep 2015

@lolonz ak máš 270 ndí poistenia v posledných dvoch rokoch (RD sa neráta) a prihlásiš sa na DNP tak áno môžeš ísť počas podpory na PN, vtedy pozastavia podporu a vyplácaná je PN

lolonz
28. sep 2015

@zalka pracovala som nepretržite od roku 1988 u jedného zamestnávateľa do 23.6.15 a od 24.6.15 do 28.9.15 u druhého ale zmluvu som mala na dobu určitú,takže podpora len 4 mesiace a bojím sa ak by nastali zdravotné komplikácie
Veľmi pekne ďakujem,si zlata

zalka
28. sep 2015

@lolonz podporu dostaneš 6 mesiacov ... neboj

katy4
28. sep 2015

@zalka takže dostanem normálne zaplatené /podporu/ aj a tie dni čo som na PN? Môžu ma prísť z ÚP skontrolovať domov? Ďakujem za odpovede.