Ako to je s maródkou počas poberania podpory?
ahojte dievčatá, neviete náhodou ako je to s pn ked som na ÚPSVaR? poberám podporu v nezamestnanosti, keď budem na pn, prídu mi nejaké peniaze zo soc. poisťovne za pn? dakujem
@zalka aj ja lebo je to smutné s tými zákonami.... ...pred materskou som robila 6 rokov....a po materskej nemám nárok na nič...a aby človek takto trapošil a doprosoval sa o nejakých možno 200eurio....ako si napísala kam to speje,to netuším ....ale asi do poriadnej ri....i..a ty robíš na socilke??keď to tak ovládaš???
@zalka ahoj tak som tu opat.akurat nastal ten cas ked sa chystam ,kedze som na podpore a potrebujem tu pn.chcem buduci tyzden ist si vybavit to dnp.Len som sa ta chcela este spytat ci si tam mam papiere vypisat dva?Jeden na pnku s minima 393 eur.D ruhy na md z minima 402?Nezjazdi ma ta sekretara ked sa jeden den dam poistit druhy k nej pridem ze som pn?a to md z minima 402 budem musiet platit az do porodu?kedze budem na pnke?Ak si na mna nepamatas zajdi na stranu tusim 2 alebo 3 dakujem pekne za pomoc,neviem co by som si bez teba pocala bo suseda mi tvrdi ze nebudem mat na ziadnu pnku narok,ze by som musela byt poistdena nie den dnp ale 270 dni som zufala
@samajama nechápem ... teraz nie si poistená na DNP? tuším nie... tak pôjdeš na SP a vypíšeš 2x prihlášku RLFO .. na sumu 402,50 eur na nemocenské + dôchodkové poistenie ... 1 prihlášku im necháš a 1 si dáš potvrdiť a doma odložíš ...
a na druhý den ťa môže vypísať lekár na PN .. počas PN nebudeš platiť odvody ... a za ten 1 den zaplať cca 4,50 eur na DNP ..
a susede povedz, že ty podmienku 270 dní máš splnenú, pretože tebe sa k DNP pripočíta ukončené zamestnanie teda dni poistenia z toho zamestnania.
Ja viem ze vtedy si mi poradila nech sa dam poistit ale neboli na to financie,kedze som mala a mam podporu 230 eur nemohla som si to dovolit,ale pokial pises ze budem mat md 260 eur tak budem spokojna,nakolko smebabo chceli a chlap nezarobi najhorsie,,dakujem este raz .
@samajama ešte neviem, či si pochopila, že teraz sa minimum menilo, tj. to 393už neplatí, prihlasuješ sa z vyššieho vym.základu a daj si bacha, aby si zaplatila ten jeden den presne, teda ani o cent menej, a ani o den neskôr, aby ti vznikol nárok na nemocnské, inak by si mala povinnost platiť aj počas pn.
@zalka ja len dufam ze ma doky necha na pn aj po porode.tp mam 8.7 dufam ze ho presvedcim a to ze som sa mohla poistit pre lepsiu md som nevedela ,teda vedela, len som nevedela ze mozem ist na pnku a neplatit to .a este co sa tyka co pise gapa,kedy mam potom tych 4.5 zaplatit,hned prvy den ked zacnem byt pn?a plati sa to tam kde sa vypisuje to RPFO ci ako sa to vola?ja som s tych papierovacek uz jelen.a ked mi kazes ukoncit tu pnkuvaz po md,znamena to ze k materskej budem dostavat este aj pnku,ale to asi uz nie?
@zalka dakujem pekne sa rady,uz len dufat ze sa mi to podari povybavovat vsetko bez stresu,ktory teraz nemusim zrovna zazivat.Pozapisovala som si to vsetky tvoje cenne rady ,buduci tyzden pojdem na to .Radsej ukoncim podporu skor o dva tyzdne ju radsej zrusim ale nech uz to mam vsetko povybavovane ,bo ma s toho picne
31,januara my konci podpora ale som onemocnel a budem p.n. asi3 mesiace t.j. do marca takze nemozem sa zamestnat.naco mam narok tie 2 mesiace.
@stmiro a už ťa lekár vypísal na PN? ak áno tak chod za ním nech ti ju zruší lebo nárok na platenú PN mať nebudeš.
Musíš ísť prv na sociálnu poisťovnu, dobrovolne sa prihlásiť na poistenie nemocenské dôchodkové .. a až tak môžeš ísť na PN ... PN v takom prípade dostaneš 216e , podpora vyplácanie sa pozastaví .. a po skončení PN ti doplatia podporu. V posledný den PN sa odhlásiš aj z DNP .
zalka dakujem ti velmi pekne. stmiro
@zalka tak som sa dnes teda bola poistit to dnp.poviem ti take cavyky vymyslali.Povedala ze mam zaplatit elikvotnu ciastku do 8.2 neakych 38 aj dake drobne ,zajtra sa ale chystam na tu pnku tak ich asi porazi ked im ju donesiem uz dnes boli arogantne ☹ kaslem dako na to dako to ustojim a ze mi postou poslu rozhodnutie do mesiaca ci budem alebo nebudem mat narok ,myslim ze by som mala mat,inak to poistenie budem rusit a aj tu pnku.Dufam ze to teda vynde🙂 dakujem sa rady
Hej tak aj ona povedala ale buduci mesiac uz nezaplatim kedze budem na pnke🙂 hadam ma nebudu nahanat🙂
A to ja sa ako dozviem ci to pn je s poistenia s byvalej roboty alebo s toho co som dnes uzavrela,nieje to jedno.Prepac som v tom laik,tak sa pytam lebo to predchadzajuce zamestnanie mi skoncilo 31.1.2013
@zalka dam ti vediet ,lebo u nas je to nejake divne .Poistit a zmluvu som vypisovala na jednej poistovni ale pnkumusim zajtra zaniest do inej poistovne a vobec neviem ako ,ci im mam dat dake papiere o to ze dnp som poistena ,alebo su dako poprepajany a budu o mne vediet ,boze tie papierovacky

@zalka