Ako to je s platením smeti pri striedavej starostlivosti?
Dobry deň,
Ex môjho manžela vyžaduje, aby sme jej poslali/zaplatili za smeti. U manželovej ex je malá prihlásená na trvaly pobyt, k nám chodí ob týždeň...
Ako to je my jej máme zaplatiť smetí?
V rozhodnutí nemajú o tomto nič písané...
@danica2711 u nás je bežne, že malú keď zoberieme tak má aj vrecúško s telesnou a odkazom "vyprať a doniesť čisté"
Nezaplatila by som za tie smeti.A oblečenie kto kupuje?
@haanovajana My kupujeme aj oblečenie...v rozhodnutí je síce, že my máme, len zimné, ale tak, keď je u nás dávame jej naše oblečenie...
Koľko sú tie smeti? Ja nechápem, je to dieťa svojich rodičov, nerieš ty, nechaj nech rieši otec dieťaťa. By ma zaujímal rozsudok, lebo aj v striedavej sa môže platiť výživné, ak jeden z rodičov zarába viac, nadštandardné atď.... Ale naťahovať sa kvôli tomuto a hádať a certit, tak si si mala nájsť muža bez záväzkov, ako teraz hysacit. Každopádne nechaj to riešiť rodičov dieťata medzi sebou.
Je absolútna HANBA vypisovať co kto kúpil a dokonca to mat v nariadení podľa mňa je normálne svojmu dieťaťu kúpiť. Ci otec, či mama. Ešte pod a napíš, čo všetko VY nakupujete a ta hamtava nič. Škoda len, že sa nemôže vyjadriť aj matka dieťaťa, ta úplná bezchrbtacka. Je mi ľúto deti. Veľmi. A z dospelých na grc. A najmä z takých, ktori by sa do toho ani nemali miešať. Niekedy narobia viac zloby... Dychaj zhlboka, nerátaj,lebo život zvykne vracať...
@maciatkolulu Ja som v pohode...aj tak platíme zo spoločných peňazí
Tak keď si v pohode, tak neries. Hold máš otca so záväzkami. Môžeš aj celé nedeľné popoludnie, večer sedieť a rátať. Koľko vy a koľko ona. Ale je mi fakt veľmi ľúto, že nemáte peniažky. Neviem teda ci mate spoločne deti, ale je to smutne.
@maciatkolulu Máme tri s malou štyri
@zoro9836 tie platy su v priemere v hodpodarstve take. Ci s tym suhlasis alebo nie. Zeny viac pracuju v skolstve, zdravotnictve, kde aj keby chceli tak viac nezarobia. A v striedavej, ak su prijmy oboch rodin rozdielne, tak jedna strana moze platit druhej vyzivne alebo je sudom urcene, ze ta strana plati kruzky a pod..aby mali deti v oboch rodinach rovnaku zivotnu uroven.
A to až teraz začínaš riešiť platenie? Zvláštne. No nič. Tak máte štyri deti. Ratas aj na svoje koľko platíš? Delis to? Koľko prispeje ty a koľko otec deti? Vravím, že bacha, lebo ta karta sa vie rýchlo obrátiť. Ale pokiaľ vás to ruinuje, tak hold na súd. Ale fakt mi je ľúto, že niekto musí takto obracať a rátať peniaze. Najmä pri toľkých deťoch. Skus nejakú organizáciu, možno vám pomôže s vecami aspon😉
@maciatkolulu Ale my sa nechápeme asi...položila som otazku a už som aj odpoveď dostala...
Vy ste sa ako rodicia mohli rozhodnut ci budete mat 1, 2 alebo 4 deti. A ty si sa mohla rozhnodnut, ci mat deti s muzom, co uz deti ma. Vase deti o tom rozhodnut nemohli. Nema to ta zena sama s dietatom lahke, ani vy, tvoj muz ked spravil 4 deti musi bohuzial zarobit viac ako ini muzi, aby ziadnemu z nich nic nechybalo.
Odpoveď si dostať nemohla, akurát si prečítať názory, bud takých, čo ti pritakavaju akú bestiu ex mate, alebo opak, jediný kto pozná odpoveď je tvoj muž a súd a ex. My nevidíme do súdneho rozhodnutia, do financií, koľko reálne zaplatia obaja. To si myslím dáva logiku.
Ale vieš co, dajte malej TP u vás a plaťte smeti vy 😉a bude
@danica2711 polovicu poplatku, ktoru urad vyrubi dietatu. Urad neskuma, ci v smetiach je viac plienok, alebo smyniek. Urad mi posle 30eciek za mba ak decka. Hotovo.
Ok, zrejme muz zaraba vyrazne viac, ako matka, ked mu dali platit skolu, zimne oblecenie atd. Sud pri tom tvojmu muzovi zrejme zohladnoval dalsie vyzivovacie povinnosti. To nerobite nic navyse, len dodrziavate rozsudok. Vsetko oblecko zrejme nekupujete, neposielas dieta matke s 5xtricko, 5x sukna, 5xgatky aj nohavice. Ma veci aj doma. Mne pride stale logicke dat pol poplatku za smeti. Uznavam, ze odkaz s opratim telesnej je trapny. Ale zas vsak ok, u nas sa davaju na konci tyzdna prat v skolke perinky... tak aj telesnu treba vyprat, ked ti to vyjde... 4€ za vylet, no pre nieco ta matka je taka.... ja by som to poratala a na konci mesiaca nech muz posle na ucet. Ale zjavne u vas asi nefunguje komunikacia matka a otec. Holt, mas muza so zavazkom, rozhodla si sa tak

@zoro9836 No, je to tak pred striedavou nám malú nechcela dávať bola stále "chorá" ,keď mala ísť k nám...