icon

Ako úspešne zmeniť priezvisko na úplne iné

dinuska123
5. jún 2024

Ahojte, prosím poraďte chcem si zmeniť priezvisko na úplne iné ako mám a však na úrade mi povedali, že na to musí byť nejaký dôvod. Poraďte aky dôvod mám udať aby to prešlo a nezamietli mi žiadosť ďakujem

rachel36a
5. jún 2024

Na zmenu priezviska musis mat adekvatny dovod..nie len to ze chces... Dovodom je napriklad hanlive meno, trestne stihanie blizkeho pribuzneho, spojitost mena s niekym kto ti ublizil a pod

maranco
5. jún 2024

A aký máš skutočný dôvod na zmenu priezviska?
Niekto tu pred pár mesiacmi riešil zmenu priezviska, lebo veštica povedala že to meno má zlú karmu 🙂

laurita285
5. jún 2024

Povieš, že sa ti s tým menom spájajú zlé spomienky , alebo že chceš odísť do zahraničia a tam je problém s mäkčeňom hocičo stačí uviesť a zmenia ti ho :D v podstate tom ešte nevidela,že by to zamietli ak tam nebolo napísané "lebo chcem ine" 😀

yelena159
5. jún 2024

@maranco No to je sila. 😅

rozculena
5. jún 2024

bývalý kolega uviedol,že nemá dobrý vzťah s otcom,že s ním nechce mať nič spoločné,a že nechce mať preto jeho priezvisko,zmenili.

dinuska123
autor
5. jún 2024

@rachel36a dôvod je hlavne to, že priezvisko je rómskeho pôvodu a robí mi problém najmä pri hľadaní práce aj napriek tomu, že som slušný a vzdelaný človek nežijúci v osade a to minimálne 4-5 generácie predomnou už nežili v osadách a pod.

rachel36a
5. jún 2024

@dinuska123 tak presne takto to napiste a urcite vam to schvalia

guudy
5. jún 2024

@dinuska123 tiez si myslim, ze to prejde bez problemov. Drzim palce 🙂

maranco
5. jún 2024

@dinuska123 ostatné veci na životopise sú lákavé pre zamestnávateľa a vadí len to priezvisko? Taký ktorý ťa odmietne kvôli priezvisku si nezaslúži aby si preň pracoval.
Žiadosť si vyplň na stránke
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...
ušetríš poplatok 70€.

laurita285
5. jún 2024

@maranco ty si dnes spadol na slovensko? 😀 jasné že romske priezvisko vadí, vadí aj róm, homosexuál, ženská s 5 deťmi, ženská v 30tke bez deti, tučniak, dá sa nájsť toho nekonečno čo vadí :D

eeffka
5. jún 2024

@dinuska123 zmena mena tcoj problem nevyriesi, ja mam kolegu s excht romskym priezviskom a je biely ako stena, bez problemov.

dinuska123
autor
5. jún 2024

@eeffka určite z časti vyrieši.. volali mi z pracovnou ponukou v oblasti bankovníctva a však po mojom predstavení mi už viac nevolali takže takto… ide skôr o to, že zhodou okolností je moj otec z úplne iného kraja a máme to priezvisko po nemu a v našom meste je totižo osada, v ktorej je viac než dosť menovcov s takýmto priezviskom ako mám ja

dinuska123
autor
5. jún 2024

@maranco bohužiaľ nemám OP s čipom

maranco
5. jún 2024

@dinuska123 tak si vybav zadarmo nový, povieš že potrebuješ podpisovať občianskym

Občiansky preukaz s elektronickým čipom – je typ občianskeho preukazu s elektronickým čipom, ktorý sa vydáva od decembra 2013.
https://www.slovensko.sk/sk/obciansky-preukaz-s...

rozculena
5. jún 2024

@maranco bude si vybavovať nový,len preto,aby vypísal žiadosť cez slovensko a potom si bude vybavovať zase nový,keď mu zmenia priezvisko? 😨

maranco
5. jún 2024

@rozculena samozrejme, ty by si vyhodila 70€ von oknom, keď si hľadáš zamestnanie?
keď vypíše žiadosť osobne zaplatí poplatok 140€ ak vypíše cez internet zaplatí 70€.

Jednému čo som dávnejšie pomáhal s prepisom auta tak si vymenil občiansky len aby ušetril 33€ na poplatkoch za prepis z iného okresu.