Ako vybaviť formality pre druh a družku?
Oficiálne u nás taký status neexistuje, nedá sa tým pádom ani vybaviť,nemá nijaku právnu hodnotu. Ak to kamoška vybavovala,tak možno niekedy v minulosti to platilo,alebo v nejakom inom štáte.
Neviem čo vybavuješ, ale ak je to na Slovensku, asi si si pomýlila Druh a družka a spoločná domácnosť.
„Domácnosť tvoria fyzické osoby, ktoré spolu trvale žijú a spoločne uhradzujú náklady na svoje potreby“.
Neviem čo vybavuješ, ale ak je to na Slovensku, asi si si pomýlila Druh a družka a spoločná domácnosť.
„Domácnosť tvoria fyzické osoby, ktoré spolu trvale žijú a spoločne uhradzujú náklady na svoje potreby“.
@patka06 Aj ja si myslím, že potrebuje z nejakého dôvodu (možno rodičovským, keď na UPSVaRe) preukázať, že žijú v spoločnej domácnosti...
Nezabite ma, ale keď sa povie druh a družka, predstavím si vždy dve sociálne aj mentálne slabšie zanedbané osoby pod vplyvom alkoholu. Tieto výrazy v normálnej spoločnosti málokedy počuť, ale často ich spomínajú redaktorky v reportážach, kde riešia, že sa druh a družka pobili, v opitosti pobodali nožom a tak podobne.
Tak ak sa v tom vyznáš aj známa, tak sa ju opýtaj a vybav si......
Nezabite ma, ale keď sa povie druh a družka, predstavím si vždy dve sociálne aj mentálne slabšie zanedbané osoby pod vplyvom alkoholu. Tieto výrazy v normálnej spoločnosti málokedy počuť, ale často ich spomínajú redaktorky v reportážach, kde riešia, že sa druh a družka pobili, v opitosti pobodali nožom a tak podobne.
@heleninamama tak si zacni vsimat aj titulky muz zavrazdil svoju manzelku a budes mat pojmy v rovnovahe
Škoda, že (skoro) všetci na Slovensku brojili proti uzatvaraniu registrovaných partnerstiev... využili by to nielen homosexuálne páry, ale aj tie hetero. Smola 😉 Autorka, vydaj sa a máš po probléme.
@heleninamama nezabite má, ale toto je veľmi hlúpy názor. Poznám aj ludí s fakt vysokým vzdelaním a pozíciami čo žijú spolu roky bez manželstva.
@heleninamama nezabite má, ale toto je veľmi hlúpy názor. Poznám aj ludí s fakt vysokým vzdelaním a pozíciami čo žijú spolu roky bez manželstva.
@mateson2004 áno, ale nepoužívajú pomenovanie druh a družka - to to je naozaj typické pre určitú komunitu, presne ako píše @heleninamama
@mateson2004 áno, ale nepoužívajú pomenovanie druh a družka - to to je naozaj typické pre určitú komunitu, presne ako píše @heleninamama
@patka06 to je uplne jedno ake pomenovanie pouzivaju, dat takyto komentar je nielen nevhodne ale aj trapne. Zena sa opyta, ako si vybavit nejaky papier co potrebuje a dalsia jej zadre ze prepac, pre mna su ludia ako ty ozrani a nasilnici. A este to zabali ako jej prenikave pozorovanie ludskej spolocnosti.
@patka06 to je uplne jedno ake pomenovanie pouzivaju, dat takyto komentar je nielen nevhodne ale aj trapne. Zena sa opyta, ako si vybavit nejaky papier co potrebuje a dalsia jej zadre ze prepac, pre mna su ludia ako ty ozrani a nasilnici. A este to zabali ako jej prenikave pozorovanie ludskej spolocnosti.
@selena_luna Nič nevhodné ani trápne, vyjadrila svoj názor na pomenovanie - nie na autorku, ktorá mimochodom vybavuje nevybaviteľné
@selena_luna Nič nevhodné ani trápne, vyjadrila svoj názor na pomenovanie - nie na autorku, ktorá mimochodom vybavuje nevybaviteľné
@patka06 je to hrubo urazujuce a uplne mimo temy.
@patka06 je to hrubo urazujuce a uplne mimo temy.
@selena_luna ty asi nie si vydata, ked ta to tak nezmyselne uraza, však?
@selena_luna ty asi nie si vydata, ked ta to tak nezmyselne uraza, však?
@andreakotesova je uplne jedno aky mam status ja. Ani ma to osobne neuraza. Ale som mimoriadne citliva na taketo random dehonestujuce poznamky... sak kus vzajomneho slusna by tu mohlo ostat prirodzene nie? Co si asi z toho vzala autorka? Akurat sa dozvedela ze ju mate zarovno s pijanmi. A namiesto zhodnotenia co je este vhodne a co uz nie v spolocnej debate teba jedine zaujima ci ja som vydata. Vazne?
Druh a druzka oficialne v slovenskom prave nie je definovane, ale nieco sa "osetrit" da. Mozno ti pomoze toto
https://xpravo.eu/druh-a-druzka-pravne-aspekty-...
@andreakotesova je uplne jedno aky mam status ja. Ani ma to osobne neuraza. Ale som mimoriadne citliva na taketo random dehonestujuce poznamky... sak kus vzajomneho slusna by tu mohlo ostat prirodzene nie? Co si asi z toho vzala autorka? Akurat sa dozvedela ze ju mate zarovno s pijanmi. A namiesto zhodnotenia co je este vhodne a co uz nie v spolocnej debate teba jedine zaujima ci ja som vydata. Vazne?
@selena_luna ano, lebo si zareagovala ako niekto, kto nežije v manželskom zväzku.
Mňa ani len nezasiahla ta poznámka pretože my sa zoberieme. Ale aj keby nie, tak nemyslím si, že by si mala nazývať nevydatych ludi takto. V podstate je to len papier o manželstve žiadny zámok na to ako nebiť ožran alebo nasilak. Ale tak čo už, som rada, že si vydatá. Tlieskam ti.
@selena_luna ano, lebo si zareagovala ako niekto, kto nežije v manželskom zväzku.
@andreakotesova a ty si zareagovala ako niekto koho druhi ludia absolutne nezaujimaju, ale klebety ano.
@andreakotesova a ty si zareagovala ako niekto koho druhi ludia absolutne nezaujimaju, ale klebety ano.
@selena_luna ty ma vobec nezaujimas a ani klebety.
Tak len pripomínam že dnes sme to boli vybavovať a dá sa to vybaviť predstavte si že sme oficiálne druh a družka🙂
Mozes mi do spravy napisat, ako ste to vybavovali, co k tomu treba. Dakujem.

@selena_luna píšem ,že ale nie všade
@minenkaa ahaaaa, bolo to nejasne, pochopila som to, ze pises ze vsade v zahranici to nie je, ale pisala si to v zmysle ze v niektorych krajinach to tiez vobec nemaju.