icon

Ako vybaviť občiansky pre dieťa s cudzincom?

Včera o 19:21

Ahojte. Je tu niekto kto má dieťa s cudzincom, otec je normálne zapísaný v rodnom liste a potrebujem vybaviť občiansky dieťaťu. K tomu by som potrebovala jeho rodný list, lenže nie sme v kontakte tak je to beznadejne.

anonym_a823df
Včera o 19:27

Ak si rodila na Slovensku na matrike ti vydajú duplicít RL. Prípadne, ak ma dieťa už cestovný doklad, tak stačí ten.

anonym_267862
Včera o 19:30

Koho rodny list potrebujes? Dietata?

autor
Včera o 19:58

Rodný list otca potrebujem, rodina som na sk. Mňa zaujíma či existuje nejaké tlačivo alebo či stačí čestné vyhlásenie kde je že nie sme v kontakte a že by mi urobili občiansky aj bez jeho rodného listu

chrobak7
Včera o 20:00

@anonym_autor Koho rodný list myslíš tým "jeho rodný list"? NA vybavenie OP pre maloletého ti stačí predložiť:
- rodný list dieťaťa
- OP jedného zo zákonných zástupcov, t.j. tvoj OP
- zaplatiť poplatok (tuším 4,50 €).

Nepotrebuješ ani OP ani rodný list otca.

mondolina
Včera o 20:01
@anonym_autor

Rodný list otca potrebujem, rodina som na sk. Mňa zaujíma či existuje nejaké tlačivo alebo či stačí čestné vyhlásenie kde je že nie sme v kontakte a že by mi urobili občiansky aj bez jeho rodného listu

@anonym_autor
kto ti povedal, že potrebuješ rodný list otca dieťaťa?

patka06
Včera o 20:05
@anonym_autor

@anonym_autor Potrebuješ rodný list dieťaťa, nie otca + tvoj OP /ak je dieťa mladšie ako 15 rokov/ + kolok 7 eur

autor
Včera o 21:08

Viem pretože som to už chcela vybaviť u nás v lv a hneď ako uvidela v papieroch že otec nie je Slovák tak že máme ísť na okresný urad-do NR. A hneď aj povedala že tam mám zobrať aj otcov rodný list. A pýtala som sa kamošky, tá je na Tom podobne a tiež musela ísť do NR. Takže je to iste

anonym_5ac40a
Včera o 21:25

Vydanie OP dieťaťa nie je podmienené prítomnosťou oboch rodičov. Choď do Nitry, a keď budú pýtať, povedz toto isté, že nie ste v kontakte, môžeš spísať na mieste čestné prehlásenie. Dieťa je narodené na SVK, má rodný list, čiže údaje o otcovi majú. Ak by ťa poslali preč, pýtaj si to na papieri aj s odôvodnením.