icon

Ako vybaviť OČR pri rozličnom trvalom pobyte rodičov?

30. mar 2025

Ahojte . Prosím o radu. Syn má 1 rok a má trvale bydlisko tam kde ja . Otec ma trvale bydlisko aj prácu na druhej strane republiky. V piatok prišiel za nami, kde bývame my so synom. Malý ochorel, samozrejme ja som to chytila. Priateľ chce ísť na ocrku s malým. Ako sa to prosím vás rieši? Zajtra ideme ku pediatricke, viem že ona má dať nejaký formulár ktorý sa vypíše. Tento formulár sa tyka ocr, môže ho priateľ odovzdať do sociálnej poisťovni tu kde bývame my alebo ho musí poslať poštou do jeho trvalého bydliska? Riešime takúto situáciu prvý krát, vôbec neviem čo a ako. Ďakujem vám za rady vopred

lilianka28
30. mar 2025

To tlačivo OČR, čo vypíše lekár, si musí dať otec dieťaťa ešte potvrdiť u svojho zamestnávateľa. A predtým ho musí sj on vypísať (svoje údaje, c.uctu) a podpísať.
Zamestnávateľ to potom odošle na SP, ak sa nedohodnú inak.

autor
30. mar 2025

@lilianka28 a môže to tlačivo aj poslať poštou zamestnávateľovi ? Keďže momentálne je s nami na východe

slniecko66
30. mar 2025

Podla mna moze. Doporucene 1 triedou, ale treba to oznamit zamestnavatelovi.

ibrunova
Autor odpoveď zmazal
lilianka28
30. mar 2025

Určite môže, ale nech to zamestnávateľovi oznámi. Poslať ho doporučene, a ja by som si ho pre istotu aj odfotila. Pri SP nikdy nevieš kedy sa zásielka stratí.

zuzanaete
30. mar 2025

Nech sa spyta u zamestnavatela. Kedze som bola ocr na prelome mesiacov, tak mi stacilo na zaciatku poslat ocr emailom a tlacivo som odovzdala v praci az po skonceni. Zamestnavatel to potom poslal do sp.

autor
30. mar 2025

Ďakujem vám veľmi pekne 🙂 pekný deň želám

maca2017
30. mar 2025

Nie som si istá, ale pokiaľ si na RD, tak partner si nemôže zobrať OČR na dieťa. Ale môže si zobrať OČR na teba, ak si chorá 😊

ibrunova
30. mar 2025

OČR na teba mu dá tvoj lekár, ak si ty chorá, lebo inak sa máš o dieťa starať ty,ak si na RD.

bebotka
30. mar 2025

No neviem, keď nie ste manželia, či si môže zobrať OCR na priateľku.

lienka.7
30. mar 2025

@autorka ty si na RD a staráš sa o dieta. Pokial si chorá ty a nevieš sa tým pádom postarat, berie si OCR na teba a dá mu ju tvoj lekar.

autor
30. mar 2025

To vážne takto hlúpo funguje ? Och bože

autor
30. mar 2025

Dá sa romuro veriť ?

ibrunova
30. mar 2025

A tú OČR mu dá asi až vtedy, keď vyšetrí teba, že si chorá.