icon

Ako vybaviť potvrdenia Form E112 a E106 v Írsku?

emily327
1. apr 2010

Dobry den, kedze som v ziadnej teme nenasla presne ako vybavit Form E112 a E106 z Irska, tak som sa rozhodla zalozit tuto temu. Ja viem vela podobnych tem tu uz bolo, ale rady ako to vybavit v UK, mi nepomozu, kedze som v Irsku.Budem velmi vdacna za kazde info k tejto teme. Verim,ze tymto pomozem aj inym slovenkam zijucim v Irsku a ktore sa snazia o vybavenie si tychto potvrdeni.

emily327
autor
2. apr 2010

danu, dakujem ale tam su baby co ziju v Irsku a neplanuju staly navrat na Slovensko, takze tie mi moc neporadia, ale dakujem za info. Prajem peknu Velku Noc 🙂

pele
7. apr 2010

Ahoj Emily, my sa uz pozname🙂 Asi sme tu momentalne len my dve, co chcu ist rodit z Irska na Slovensko. Ty si uz volala na tu overseas section do Dublinu kvoli formularom?

pele
8. apr 2010

Emily dnes tam bol moj svagor, mal cestu okolo a bavil sa s tou pani z overseas section. Vraj ak dame vypoved pred odchodom, tak nam porod doma preplatia, inak je to na nase vlastne utraty. To sa potom s P45 vieme zahlasit aj doma do poistovne, tak to je na dve veci.
Trochu som sklamana. Tebe to mozno bude vyhovovat, lebo sa uz nevracias, ze? Ja urcite nedavam vypoved...to je riadna smola, ze v UK to vydavaju a tu nie. Este tam skusim zavolat osobne, ale musim sa na to trochu "pripravit'🙂 ak medzitym zistis daco, tak daj vediet🙂

emily327
autor
8. apr 2010

pele, ahoj moja ano ano pozname sa. No zatial co ma informacie, tak ak das vypoved pred odchodom tak nedostanes matersku ☹ Takze ja vypoved urcite davat nebudem. Zatial mam informacie,ze tieto formulare nedostaneme, pretoze E112 sa vztahuje iba na to,ze ak mas nejaky zdravotny problem a v Irsku tento zakrok nerobia, tak musis vycestovat do inej krajiny a na to ti sluzi tento form E112, ale porod do toho nepatri, pretoze porodit mozme aj tu, nemusime cestovat do zahranicia.
Co sa tyka formu E106, tak o ten si moze poziadat iba pracujuci clovek, nie zena na materskej, takze asi tiez nic. Este to skusim zistit,ze ak by sme to urobili pocas pracovania este pred nastupom na matersku, ci by nam ho nedali.
Inak doma ti na porod staci karticka EHIC ale co sa tyka predporodnej a poporodnej starostlivosti, to uz je na lekarovi ku ktoremu pojdes, ci ta na nu vezme a ak nie tak si za to budeme musiet zaplatit. Takze asi moc na vyber clovek nema. Ak budem vediet viac, ozvem sa. Budem rada ak aj ty napises, ak nieco zistis, dakujem pa. Hadam sa nam takto podari nieco vymysliet spolocnymi silami. Musime verit.

pele
6. máj 2010

Ahoj Emily,
tak sme tam volali a bolo to jednoznacne nie na oba formulare, nech sme udavali akykolvek argument. Proste cesta zarubana☹ dovody presne ako pises ty. Ta karticka doma vyzera nadejne, rodi sa na nu a nie zriedkavo. Zatial som si to overovala s kamoskou v poistovni a v jednej konkretnej nemocnici. Mne vsak povedali, ze sa hradi len porod, poradne predtym si treba zaplatit. No a este treba najst porodnika, ktory bude ochotny trochu viac papierovat - dobri su vacsinou vytazeni a dalsie starosti nepotrebuju. Ale to by sme museli resit aj s formularmi. Ty si zistila nieco nove?

emily327
autor
8. máj 2010

Ahoj Pele,
tak ja som pisala do 2 nemocnic a odpisali mi,ze v pohode na tuto karticku EHIC mozem rodit v ich nemocnici a porod a hospitalizacia bude zadarmo. A co sa tyka pred a po porodnej starostlivosti, tak to si budeme urcite musiet zaplatit cash. Takze tolko co ja viem. No tak to sa asi ani nemusim pokusat o tieto potvrdenia co? hm no som mala v plane,ze im poslem oficialnu ziadost o vydanie tychto formov a ak mi odpisu,ze mi ich nedaju, tak ich ukazem v poistovni na Sk. Asi to tak urobitm a uvidim co mi na to povedia. Vdaka za info.

pele
10. máj 2010

Ahoj Emily,
tak to je super, ze ti odpisali takto. Mozem sa ta spytat na ake oddelenie si adresovala postu? Chcem sa opytat este v 1 nemocnici a tam sa mi ziadne oddelenie nezda vhodne na taketo veci. Podla mna este skus napisat za tie formulare, aspon to budes mat na papieri. Ale podla vsetkeho nie je sanca ich ziskat, iba ak by jednali s kazdym indi vindi🙂

emily327
autor
12. máj 2010

Pele ahoj, ja som nasla na nete kontakt na nemocnicu a mailom som im napisala. Neviem kde budes rodit ty ale ja som pisala do nemocnice v BA - ruzinov a antolska. Uz mam ziadost o E112 napisanu a zajtra rano ju idem poslat. Mam este jednu napisanu na E106 a ak mi neschvalia E112 tak im poslem tu na E106 a ak mi zamietnu obe, tak aspon to budem mat na papieri a mozem to ukazat v zdravotke na Sk. Za to nic nedam. Ty kedy planujes navrat na Sk?

pele
17. máj 2010

Ahoj Emily,aka nahoda,ja by som chcela ist na Kramare 🙂 Na aku adresu na stranke si pisala? Je tam velmi vela udajov ku kazdemu oddeleniu a ja neviem, ktore je to spravne...Drzim palce s tou E112 a E106. Ja som to uz vzdala, aj ked teraz si ma trosku inspirovala, a rozmyslam, ci predsa nemam napisat aj ja. Ak ti odpisu, das mi prosim vediet?
Ja sa chystam ist domov okolo 35 tyzdna, pojdeme asi vlakom.

macka23
19. máj 2010

Baby strasne ma to mrzi, ze sa vam to nedai vybavit...ale este dodam, ze j aja ked som mala E106ku z UK, poradne som si platila cash...jednak ma moj gynekolog sukromnu ambulanciu a druha vec, ak nie ste poistene na SK on s tym ma strasne vela papierovacie...takze sme to viac menej vtedy nejak ani potom neriesili 🙂

Pele...nemyslis vazne v 35tyzdni vlakom? Ja som v 29tt letela...dve a pol hodky a mala som dost 😒

Vela stastia 🙂

emily327
autor
19. máj 2010

pele, jasne,ze dam vediet. Zajtra to idem poslat. Ak mi odpisu,ze mi to nemozu vydat, tak aspon budem mat papier o tom,ze som o to ziadala a ze mi to zamietli, nech si Sk poistovna s nimi riesi preco mi to nedali. Fuuha ist vlakom v 35tt to je hrozne dlha cesta a velke riziko, preco tak neskoro? A preco vlakom?
Cez tento odkaz som to posielala tu otazku na Antolsku ci sa plati porod u nich v nemocnici ak mam EHIC
http://www.nspr.sk/napiste-nam.htm
tak im skus napisat aj ty 🙂

pele
19. máj 2010

Emily ja som nasla tvoju spravu v IP, tak som ti tam odpisala 🙂
Macka ahoj! Aj ja som najprv mala z toho hlavu v smutku. Som im spominala aj rozdielny pristup v UK, ale pre nich to nie je precedens, povedali. No ak sa da rodit na karticku, co som si myslela, ze nie, tak tiez v tom velky rozdiel nevidim.
Toho lekara si treba zajednat tak ci tak, maju papierovacky aj s kartickou aj s formularmi...presne ako pises. Ja som bola tento tyzden doma na par vysetreniach, karticku som ani neskusala a dokonca ani ako samoplatcu ma nechceli niektori vziat!☹ Je to asi coraz viac busy u dobrych lekarov. Dost sa bojim, ci najdem ochotneho porodnika. Ale dufam! 🙂

emily327
autor
30. jún 2010

Takze ja len tolko k tymto formularom, snazila som sa poziadat o form E112 ale nepodarilo sa mi dopatrat kde by mi ho mohli vydat a tak som to vzdala. Presuvali si ma z HSE a social welfare asi mesiac a tvarili sa,ze nechapu co chcem. Buduci tyzden v nedelu letime uz navzdy domov z IRL a som zmierena s tym,ze si pred a po porodnu starostlivost budem platit sama. Porod by mal byt v pohode na EHIC. Tak vam potom dam vediet. Opatrujte sa a dufam,ze vam sa to podari vybavit 😉

janka24
31. júl 2010

ahojte,
tak moje skusenosti z tohto problemu su asi také : ked som si vcera bola podat ziadost na EHIC v medical centre HSE v Dubline, pytala som sa hned aj kde by mi mohli dat formulare na e106 alebo e112. Ta pani co tam bola na informaciach mi povedala, ze oni tie formulare tam nemaju, ze musim isť po ne do Dr. Steevsens Hospital, vraj tam tie formulare maju. Tak tam pojdem v pondelok a uvidim co sa mi podari vybavit.

emily327
autor
22. aug 2010

Ahojte, tak neviem ci uz nie je neskoro ale uz som na SK a predstavte si,ze mi v pokladni v nemocnici povedali,ze vsetky vysetrenia pred a po porode tak ako aj porod,ze mi na to plati EHIC karticka. Tak to ma velmi potesilo. Lebo na zaciatku mi povedali,ze si vsetko budem musiet platit. Ale je pravda,zze mi ta karticka plati iba v poradni v nemocnici nie u klasickeho gynekologa. Iba v NEMOCNICI. Ja chodim iba tam k mojmu porodnikovi.

gia88
3. aug 2012

emily 327
ahoj, takze si doma rodila iba na eu karticku a nepotrebovala si E112?dakujem ti

gapa
19. aug 2012

@emily327
vid otázka od gia88

emily327
autor
21. aug 2012

@gia88 ahoj, prepac nemam funkcny PC, tak nie som online. Ano, rodila som na EU karticku a nepotrebovala som ziaden formular E112
@gapa vid odpoved pre @gia88

gia88
11. sep 2012

dakujem pekne 🙂)))

tijanecka
5. apr 2013

Ahojte! ma niekto skusenosti s formularom E106 cakam na formular uz 3 mesiace, pracujem v irsku a domou sa chodim liecit..... Viem,ze zo zakona ten formular musia vydat. Mate nejaky kontakt, kam volat? Za odpovede dakujem

gabka1t
23. okt 2013

Ahojte ja mam presne ten isty problem neviem zohnat formular E 106.ja uz som vyskusala snad vsetko.

anuska2110
29. nov 2013

baby a co norsko ? je tu niekto kto pracuje v norsku a chce ist rodit na slovensko ??

lilia7k
3. jan 2014

Ahojte, tiez uz vyse mesiaca riesim to, ako prist k zdravotnej starostlivosti na Slovvensku, ked si ju platim v Irsku...
Mozno neskoro, ale posielam mail, kde v Irsku poziadat o E106
overseas.medservices@hse.ie

merilin202
19. feb 2015

ak niekto potrebuje formu e 106 alebo ine formy vsade na socialke nap v corku vam daju ja som pytala pre dceru v irsku aby som jej poslala na svk aj s peciatkou nebol ziaden prblem len som cakala v rade pa 🙂

merilin202
19. feb 2015

@tijanecka ano babika caka sa 3 mesiace ale socialka ti ho vyda v corku alebo dubline podla toho kde si byvala 🙂

genaando
30. okt 2015

mam problem s E106 MAM 5 FORMUALOU treba všetky vyplnit čo ide na poslatie a čo ide na slovensko som stoho nanič nemam pojem ako to vyplnit je toho vela nevie my niekto pomost niekto to už pisal dakujem