icon

Ako vybaviť úmrtný list pri úmrtí v nemocnici?

12. jan 2024

Ahojte, potrebujem radu. Google mám prejdený ale nie som si istá v jednej veci, ak človek zomrie v nemocnici má ísť rodinný príslušník do nemocnice za lekárom zobrať "list o prehliadke mŕtveho" a potom s ním + OP mŕtveho ísť na matriku vybaviť úmrtný list? Správne toto chápem?

hradnapani
•
12. jan 2024

bud na matriku alebo priamo do pohrebnej sluzby - ona ten UL vybavi a tam tiez vies odovzdat OP.

deti95060810
•
13. jan 2024

my sme boli len v pohr. službe.. oni všetko vybavili za nás. doniesli úmrtný list a všetko ostatné...

sev111
•
13. jan 2024

Mne vsetko vybavila pohrebna sluzba, nemocnicu, papierovacky...

cairka
•
13. jan 2024

Aj nám všetko vybavila pohrebná služba. V nemocnici sme boli len pre "Správu o prepustení" na oddelení, to a OP sme odovzdali pohrebnej službe a zbytok riešili oni.

drakvak
•
13. jan 2024

U nás v malom meste treba ísť najprv na matriku so správou o obhliadke mŕtveho a OP vybaviť úmrtný list a až tak s úmrtným listom ísť do pohrebných služieb vybaviť pohreb. A vrátiť preukaz poistenca do zdravotnej poisťovne, na to je pár dní, netreba hneď.

autor
•
13. jan 2024

@drakvak ďakujem to som čítala že kartičku poistenca vraj netreba vrátiť, iba pas a vodičák k policajtom 🤔

sev111
•
13. jan 2024

Mne po pohrebe dala pohrebna sluzba OP aj karticku poistenca, tie som potom vratila na policiu a karticku do ZP
Zdravotnu kartu vratila nemocnica obvodnemu lekarovi..

drakvak
•
13. jan 2024
hradnapani
•
13. jan 2024

preukaz poistenca vobec netreba vracat, mozes, nemusis - mam priamo info z ZP.

autor
•
13. jan 2024

@hradnapani áno tiež som tak čítala 😊 ďakujem za potvrdenie

alickapusinka
•
13. jan 2024

nám všetko vybavila pohrebna služba

katkaseiner
•
18. jan 2024

odporucam si spravit kopiu dokladov predtym ako ich odovzdas. My sme mali trochu specificke problemy s dodavatelom plynu a el.energie.

autor
•
18. jan 2024

@katkaseiner už máme všetko za sebou, ale ďakujem