icon

Ako zabezpečiť dedičstvo len pre jedného potomka?

Včera o 19:02

Dobrý deň.
Rodičia vlastia nehnutelnosť, chceli by sme aby som to dedila len ja (mám 1 brata). Aká je najlepšia možnosť, čo by sme mohli urobiť? Keby spýsali závet, vedel by to napadnúť? Ako by sme ho mohli vydediť? Nehnutelnosť nechceme napísať na mňa, mám manžela, v príprade rozvodu by som ho musela vyplatiť?
Ďakujem za odpoveď

Strana
z2
natalka13
Včera o 21:19

To fakt potrebujes tak urychlene vlastnit dom rodicov?
Im to nevadi ze budu bez nehnutelnosti?

anonym_bea05c
Včera o 21:20
@natalka13

@natalka13 tiez si myslim ze to je skor nenazranost autorky. teda pokial nema rodicov v neviem akom veku. taketo cachre machre ...

petrao2
Včera o 21:24
@anonym_bea05c

@natalka13 tiez si myslim ze to je skor nenazranost autorky. teda pokial nema rodicov v neviem akom veku. taketo cachre machre ...

@anonym_bea05c len aby ona nebola ten dovod preco sa nestara

anonym_bea05c
Včera o 21:24
@petrao2

@anonym_bea05c len aby ona nebola ten dovod preco sa nestara

@petrao2 to my nevieme. odpoved uz jej tu dali.

autor
Včera o 21:39
@natalka13

@natalka13 bez nehnutelnosti nebudú, maju druhy, ktory sa potom bude dediť. Tu by mali dozivotne pravo uzivat nehnutelnost.

svetlonos
Včera o 21:54
@anonym_autor

@natalka13 bez nehnutelnosti nebudú, maju druhy, ktory sa potom bude dediť. Tu by mali dozivotne pravo uzivat nehnutelnost.

@anonym_autor
a chcu to vobec aj tvoji rodicia ci uz nevies co od radosti? Preco treba sirodenca vydedit? Poznam dva pripady a oboch boli hyeny rodina a nie ten vydedeny! Trauma a bolest roky rokuce. Ale bezcharakternych zmätkov nezaujima, preco aj?!

autor
Včera o 22:01

Načo by som sa pýtala keby to nechceli? Bez nich to neviem urobiť🤷🏻‍♀️ Nemusím ti tu písať dôvod prečo

anonym_43ce07
Včera o 22:10

Za zivota prepisat na teba,tak to urobil moj otec aby som nic nedostala.

majka99999
Včera o 22:24

Ale nebude to tak, ze sa ten darovany dom bude zapocitavat do dedicstva, ked je tam aj druhy dom? T.j. ak by mali priblizne rovnaku hodnotu, tak by mohol brat namietat, ze sestra uz dom dostala, tak ten druhy by mal pripadnut cely jemu. Ale ak to autorke nevadi, tak nech ten prvy dom rodicia daruju.

zuzanka.zuzu
Včera o 22:45

ak máte na dome hypo, tak banka s tým nebude súhlasiť 😀

doriiis
Autor odpoveď zmazal
anonym_32f1ad
Včera o 23:24
@anonym_3586c2

Teraz odveci, ale kde sú tie témy, ze najväčší dar pre dieťa je súrodenec a aký je jedináčik v živote bez neho sám a stratený 😆

@anonym_3586c2 pre mňa súrodenec nieje dar a niesom bez nej stratená. Som z nej zhnusená, sklamaná. Je to zlý a zákerný clovek, ktorý vedome a umyselne ničim inym ludom život. Nechcem s ňou nikdy v živote mat nič spoločne.

anonym_32f1ad
Včera o 23:29
@doriiis

@anonym_autor ... Vedel, tak isto ako vydedenie. Kým brat doslova a do písmena nesedel v base za niečo závazne tak ho nebude možné vydedit

@doriiis darovaciu zmluvu môže napadnúť len darca. Aj to len za závažných okolností. Vydedit dieťa sa tiež dá len za určitych podmienok, ale potom nastupuju vnučata ak sú a tie sa už vydedit nedaju.

anonym_2a38e3
Včera o 23:29
@anonym_bea05c

@anonym_autor preco chcete vydedit brata? smutne vztahy

@anonym_bea05c bežný scénar života. Možno je brat vagabund, nestará sa, nepomáha. Tak?

anonym_2a38e3
Včera o 23:30
@anonym_3586c2

Teraz odveci, ale kde sú tie témy, ze najväčší dar pre dieťa je súrodenec a aký je jedináčik v živote bez neho sám a stratený 😆

@anonym_3586c2 to je len také zbožné naivné želanie rodičov 🙃

anonym_2a38e3
Včera o 23:34
@anonym_bea05c

@anonym_bea05c prečo? Možno sa chce poistiť do budúcna. Možno ona sa stará, vybavuje, pomáha, brat váľa vajcia, parazituje, a mal by dediť rovnako? No to isto!

Strana
z2