icon

Ako získať od spoluvlastníka podiel na poistení?

Včera o 14:46

Chatu sme zdedili dvaja, každý polovicu. Poistenie však už druhý rok platím iba ja, spoluvlastník sa naň odmieta skladať, vraj poistku nechcel a je to môj problém.
Rušiť ju nechcem, ale nebaví ma stále platiť aj za jeho podiel. Je nejaká šanca získať polovicu sumy? Ďakujem.

anonym_c9305f
Včera o 14:48

@anonym_autor nie, ak ju naozaj nechcel, prečo by to mal platiť? Na takýchto veciach sa máte dohodnúť predtým než sa poistka uzavrie. Ak to on nepodpísal, nemusí platiť nič.

anonym_84e416
Včera o 14:53

Ale nemal by brat potom ani plnenie,ak by bola skoda,tebe vyplatia a polku z toho mozes dat do oprav.Nie,ze das celu sumu,ked on nic neplati,nech si to hradi zo svojho vrecka

lienka9
Včera o 15:02
@anonym_84e416

Ale nemal by brat potom ani plnenie,ak by bola skoda,tebe vyplatia a polku z toho mozes dat do oprav.Nie,ze das celu sumu,ked on nic neplati,nech si to hradi zo svojho vrecka

@anonym_84e416 presne,ak by sa nieco stalo, tebe vyplatia a on nech si plati sam z uspor.. to je jeho vec.
Autorka,ja by som poistku nerusila,len si to teda zisti ci by nejakym sposobom nemal na plnenie narok ako spoluvlastnik..

anonym_1af2ff
Včera o 15:07

mám podobný problém, vraj si môžme každý poistiť nehn. na akú sumu chceme, resp. svoju polku.

amonet
Včera o 15:33
@lienka9

@anonym_84e416 presne,ak by sa nieco stalo, tebe vyplatia a on nech si plati sam z uspor.. to je jeho vec.
Autorka,ja by som poistku nerusila,len si to teda zisti ci by nejakym sposobom nemal na plnenie narok ako spoluvlastnik..

@anonym_84e416 no moment ono to tak ale nefunguje😂
@lienka9

v pripade poistneho plnenia sa plnenie automaticky deli medzi vlastnikov. je jedno kto to plati, plnenie pojde podla LV

amonet
Včera o 15:34
@anonym_1af2ff

mám podobný problém, vraj si môžme každý poistiť nehn. na akú sumu chceme, resp. svoju polku.

@anonym_1af2ff a toto tiez nie je pravda, pokial nehnutelnost nie je na LV rozdelena na dve samostatne bytove jednotky

katarinka963
Včera o 16:46

@anonym_autor v pripade škodovej udalosti, ty dostaneš poistne plnenie a on bude musiet peniaze na opravu vytiahnut z účtu

katarinka963
Včera o 16:47
@amonet

@lienka9

v pripade poistneho plnenia sa plnenie automaticky deli medzi vlastnikov. je jedno kto to plati, plnenie pojde podla LV

@amonet ale jeden účet

anonym_c764fe
Včera o 16:49

mam poistku na nehnuteľnosť platim 800€ rocne, sme dvaja vlastnici a poistne plnenie chodi len mne majitelke PZ

anonym_2145bb
Včera o 19:08
@amonet

@lienka9

@amonet ved ten druhy spoluvlastnik ani nemusi vediet o poistke, preco by mal platitel poistky automaticky delit vyplatenu sumu z pripadneho plnenia?

anonym_068b48
Včera o 19:21

zajdi do poistovne a zisti si ako to bude s vyplatenim ak by sa daco stalo .. nie nemozes od neho nic vymahat-ak nechce hold nechce .. tiez zalezi ako vlastnite tie polovice a ci sa da poistit len tvoja cast ..ale to ti povedia na poistovni a nie tu

amonet
Včera o 19:34
@katarinka963

@anonym_autor v pripade škodovej udalosti, ty dostaneš poistne plnenie a on bude musiet peniaze na opravu vytiahnut z účtu

@anonym_2145bb delit to bude poistovna podla listu vlastnictva. riesila som to teraz pre klientov. v pripade velkej škody to proste pojde podla podielov.
@katarinka963 škoda bola aka? z domacnosti? alebo veľka škoda poškodená nehnuteľnost. lebo to je sakra rozdiel

amonet
Včera o 19:35
@anonym_068b48

zajdi do poistovne a zisti si ako to bude s vyplatenim ak by sa daco stalo .. nie nemozes od neho nic vymahat-ak nechce hold nechce .. tiez zalezi ako vlastnite tie polovice a ci sa da poistit len tvoja cast ..ale to ti povedia na poistovni a nie tu

@anonym_068b48 samostatne sa to da iba v pripade ze je to aj na liste vlastnictva rozdelene ako dve bytove jednotky. poistovna sa riadi zakonom pri tomto

anonym_068b48
Včera o 19:53
@amonet

@anonym_068b48 samostatne sa to da iba v pripade ze je to aj na liste vlastnictva rozdelene ako dve bytove jednotky. poistovna sa riadi zakonom pri tomto

@amonet nemusis poucat -ved pisem -zalezi ako to maju podelene -ako to vlastnia

katarinka963
Včera o 21:48
@amonet

@anonym_2145bb delit to bude poistovna podla listu vlastnictva. riesila som to teraz pre klientov. v pripade velkej škody to proste pojde podla podielov.
@katarinka963 škoda bola aka? z domacnosti? alebo veľka škoda poškodená nehnuteľnost. lebo to je sakra rozdiel

@amonet 100% islo na môj účet. Peniaze idu platitelovi PZ.

amonet
Dnes o 06:38
@katarinka963

@amonet 100% islo na môj účet. Peniaze idu platitelovi PZ.

@katarinka963 ja sa pytam na skodu nie kam to islo