icon

Ako získať preplatenie ADOS 2 vyšetrenia poisťovňou?

majka137
30. jún 2026

Dobrý večer mamuľky. Idem sem s trocha nezvyčajnou otázkou. Dcéra ide na ADOS 2 vyšetrenie, ako vieme platí sa vza neho 150 eur a teraz moja otázka. Je tu nejaká mamiča ktorej toto vyšetrenie následne pre platila zdravotná poisťovňa, konkrétne Unión pretože ja som písala do poisťovne a poslali mi odpoveď ktorú som dala do fotky, čiže mi odpovedali nijako tak teraz neviem z toho vyjsť poprípade ako postupovať. Na vyšetrenie ideme v októbri, do Michaloviec k pani doktorke Bakovej. Ďakujem vopred za každú odpoveď

Ako získať preplatenie ADOS 2 vyšetrenia poisťovňou?
anonym_64ab07
1. júl 2026

@majka137 centra pedagogicko psychologického poradenstva príslušné podľa obvodu školy by mali robiť ADOS zdarma.

majka137
autor
1. júl 2026
@anonym_64ab07

@majka137 centra pedagogicko psychologického poradenstva príslušné podľa obvodu školy by mali robiť ADOS zdarma.

@anonym_64ab07 ďakujem za radu ale chodím s dcérkou k špeciálnej pedagogické do toho centra, žiaľ naše centrum túto možnosť neposkytuje aj pedopsychiatricku som si musela vyhľadať v inom meste lebo v našom nie je, keby ta možnosť bola určite má tam nasmerujú

anonym_64ab07
1. júl 2026
@majka137

@anonym_64ab07 ďakujem za radu ale chodím s dcérkou k špeciálnej pedagogické do toho centra, žiaľ naše centrum túto možnosť neposkytuje aj pedopsychiatricku som si musela vyhľadať v inom meste lebo v našom nie je, keby ta možnosť bola určite má tam nasmerujú

@majka137 v KE na Bocatiovej ulici robia, ale teda neviem ako s príslušnosťou.

kacena4
1. júl 2026

ahojko nepreplatia, nakolko mas moznost ist do zariadenia zadara - specializovane centrum poradenstva a prevencie pre deti a ziakov s autizmom (nie sukromne) tam sa nic neplati