Ako získať uznanie pracovnej zmluvy z roku 1986?
Ahojte. Moja mamka má 60r a v roku 2029 ide do dôchodku. Začala teraz riešiť všetko dôležité a nosiť papiere. Doma našla ešte pracovnú zmluvu z roku 1986. Robila už dnes v neexistujúcom podniku cca 6 mesiacov. Dosť by jej toto obdobie pomohlo ku počte kvalifikovaných rokov.
Pani zo sociálky ju odporučila na archív, keďže samotný original pracovnej zmluvy nestačí. Dnes jej volali z archívu, že žiaľ nič nenašli.
Je ale ešte nejaká šanca aby to uznané bolo? Predsa len je to ďaleké obdobie a naša krajina si prešla aj zmenou režimu a privatizáciou. Prinajhoršom si tie roky doplatí, ale zaujímalo by ma, či to aspoń neuznajú cez ten originál pracovnej zmluvy, ktorý mamka má.
Ďakujem.
@papver12 moja mama brala na úrad dve bývalé kolegyne s ktorými sedela v kancelárii ako dôkaz ,tak jej uznali
@anonym_8d63bb To uz nezozenie. Tie ženy tu už ani nežijú.
@papver12 stačí aj čestné vyhlásenie - aj od nich ak sa dá, otcovi tak uznali pracovné pomery z dvoch štátnych podnikov, mali tam očividne celkom bordel vtedy. Mal zmluvy, dokonca výplatné pásky našiel a čestné vyhlásenia aj od chlapov, čo boli s ním.
@papver12 stačí aj čestné vyhlásenie - aj od nich ak sa dá, otcovi tak uznali pracovné pomery z dvoch štátnych podnikov, mali tam očividne celkom bordel vtedy. Mal zmluvy, dokonca výplatné pásky našiel a čestné vyhlásenia aj od chlapov, čo boli s ním.
@michaela329 áno viem, že to je možné, ale pre mamku nie. Ona tam vtedy pracovala asi s dvomi ženami ale obe sú po smrti, keďže vtedy boli asi aj o 20r staršie od mamky. Tiež to bolo v inom meste. Proste nikoho už z tej doby nezoženie.
@michaela329 áno viem, že to je možné, ale pre mamku nie. Ona tam vtedy pracovala asi s dvomi ženami ale obe sú po smrti, keďže vtedy boli asi aj o 20r staršie od mamky. Tiež to bolo v inom meste. Proste nikoho už z tej doby nezoženie.
@papver12 ale aj Tvoja mama môže napísať to vyhlásenie a doložiť dokladmi - otec tak dokladal jeden CZ štátny podnik, tam by už fakt asi nenašiel nikoho. Ale mal teda pomerne dosť dokladov.

Moze podat ziadost o zapocet rokov s cestnym prehlasenim a tou zmluvou ako prilohou. Pripadne zohnat notarsky overene vyjadrenia spolupracovnikov.