icon

Ako získať vyššiu dávku v nezamestnanosti?

27. nov 2024

Dobry deň,
Chcela by som sa spýtať kedze sa v tom nevyznam
V pondelok mi konči rodičovský a chcela by som ist na tu davku a chcem sa spýtať aby som mala vyšši zaklad viem ze potrebujem mat aspon jeden den dovolenky a ostatnu si dam preplatit no lenze ja som mala popri rodicaku od júla 2024 živnosť aka je pravdepodobnosť ze by mi vyšla vyššia davka kedze živnost bola ukončena. A ja som doteraz nemala žiadny iný prijem len rodičovsky a az teraz živnost. Ďakujem

magic08
•
27. nov 2024

aby ti vznikol narok na davku v nezamestnanosti musis byt poistena v nezamestnansoti za posledne 4 roky minimalne 2. ak tuto podmienku nesplnat, narok ti nevznikne

autor
•
27. nov 2024

@magic08 to splnam bola som an rodičovskom 3 roky a predtym som aj pracovala mne zmluva este ide v zamestnani

autor
•
27. nov 2024

@magic08 len mimo roboty som mala este živnosť ktoru som otvarala teraz v júli

magic08
•
28. nov 2024

to ti vypočítaju na SP. zaleži od toho ake odvody si si platila

autor
•
28. nov 2024

@magic08 lenze na SP ked mas zivnost si rok oslobodena od platenia SP az po roku zacinas platit SP a ja som ju otvoriila 7/24

magic08
•
28. nov 2024

lenze to nezamena, ze si platit odvody nemozes.. to len na margo. takze ak si si neplatila odvody za tu dobu zivnosti, budu ti pocitat z toho co si mala platene

autor
•
29. nov 2024

@magic08 Akoze zo zivnosti aj ked som normalne zamestnana ? Nie len z roboty mi to budu pocitat?

magic08
•
29. nov 2024

zo vsetkych príjmov, teda ak si platila odvody. Ak pocas zivnosti nie, tak sa to do uvahy brat nebude

autor
•
29. nov 2024

@magic08 zo živnosti som si platila zdravotku aby som nemala nedoplatky aj ked som nemusela ju platit ale dobrovolne som ju platila

magic08
•
29. nov 2024

pri podpore v nezamestnanosti si musis platit poistenie v nezamestnanosti

autor
•
30. nov 2024

@magic08 a to sa kolko plati? Ja idem az od 3.12 na podporu idem podat žiadost

magic08
•
30. nov 2024

To si musíš zistit na sociálke, ale nedá sa platiť len to jedno poistenie. Musíš odvádzať celý balík poistenia

autor
•
30. nov 2024

@magic08 no dobrovolne si platit mozem ale aj nemusim teraz som si to pozerala a ked si živnostnik tak na 1 rok si oslobodeny od platenia socialke

magic08
•
2. dec 2024

ved ano, nemusis, ale mozes. No potom nemas narok na davky... to do buducnosti. V tomto pripade, sa ti bude pocitatt podpora z poslednych rokov, ak splnas podmienky

michelle567
•
2. dec 2024

Ale veď ona má stále zmluvu v práci ktorú mala pred rodicakom. Nemusí si platiť dobrovoľné