icon

Ako zistím či som dlžníkom?

2. sep 2022

Ahojte chcela by som sa opýtať. Nerobím už zhruba 4 mesiace. Lebo som sa natahovala s bývalou robotou a nevedela som si mám odist alebo nemám. No a potom som začala hľadať Novú. Prešli teda 4 mesiace asi odkedy odvody za mna neplatí bývali zamestnávateľ. Ako by som vedela zistiť či mám niaky dlh alebo nie ? Len telefonicky ? Lebo vieš že existuje stránka dlžník aj v zdravotne aj na socialke. Ale pod svojim menom tam nemám nič. Čo to znamená??

martul
•
2. sep 2022

Na urade práce nie si evidovaná? Potom platí za teba štát. Vieš si to pozrieť v elektronickej schránke

autor
•
2. sep 2022

@martul práveže odkedy som z tej roboty preč tak Nejsom na úrade prace

martul
•
2. sep 2022

No tak dlžník si určite, ak nie si nikde evidovaná, tak si musíš platiť ako samoolatca každý mesiac. Zisti si výšku a čo najskôr zaplať a buď trošku zodpovedá. Vieš čo znamená neplatiť zp?

michaelammm111
•
2. sep 2022

Tak pokiaľ viem hneď ako ukončiš zamestnanie máš 7 dni na to sa evidovať na úrade Prace, inak si odvody platíš sama.

refly
•
2. sep 2022

Socku si nemusis platit ale zdravotku urcite ano. Ak si sa neevidovala na urade prace, tak si zdravotku budes musiet bohuzial doplatit. Je to necelych 80€ mesacne. Nebudes mat z toho problem, neboj, ale zaplatit to musis.
Utekaj sa hned, ako bude mat urad prace strankove hodiny registrovat a potom sa budes musiet stavit aj v zdravotnej poistovni.

jeanne14
•
3. sep 2022

Brnki do zdravotky čím skôr, vyrataju ti koľko máš spätne zaplatiť.