icon

Ako zmeniť držiteľa vozidla bez zmeny vlastníka?

kaper212
20. aug 2025

Zdravim vsetkych chcel by som sa popytat mozno sa poinformovat u niekoho z vas ako to je pri zmene drzby vozidla na blizku osobu. POZOR nie vsak zmena vlastnictva vlastnik zostavam stale ja coz by malo byt napisane aj vo velkom technickom pri kolonke vlastnik vozidla ale chcem zmenit drzitela. Moja otazka znie ako to je s tym spravnym poplatkom ci sa plati ako pri prepise vozidla (zmena vlastnika a drzitela) alebo ci je pri zmene len drzitela vozidla iny poplatok. Velmi pekne dakujem vopred kazdemu kto sa podeli o slusne rady bol by som velmi rad nakolko na nete som sa po 3 hodinach moc nedocital ohladom tejto temy ani nicomu podobnemu.

anonym_9dd720
20. aug 2025

@kaper212 a je potrebné to vôbec meniť? Ja tiež jazdím na vozidle ktoré ale nie je písané na mňa. Neviem ako to funguje tak preto sa pýtam

anonym_034523
20. aug 2025

Mení sa techničák, poplatok by mal byť rovnaký ako pri prepise
Poplatok je nižší, ak to riešiš elektronicky

anonym_0ea457
20. aug 2025
@anonym_9dd720

@kaper212 a je potrebné to vôbec meniť? Ja tiež jazdím na vozidle ktoré ale nie je písané na mňa. Neviem ako to funguje tak preto sa pýtam

@anonym_9dd720 tam bude pokus oklamať poisťovňu, mladý má drahšie PZP tak auto bude akože držať niekto iný

gabika8855
21. aug 2025

Mal by tam byt nizsi poplatok. Nakolko aj pri ukonceni.leasingu je tusim okolo 12€ poplatok. A tiez ej to kvazi ten isty ukon

mirola
21. aug 2025

rozdiel medzi drzitelom vozidla a vlastníkom je v zásade len právny, ale co sa týka poplatkov je to rovnake.