Ako zabezpečiť vlastníctvo a držiteľstvo auta v rodine?

misuka05
20. mar 2025

Ahojte vie mi tu niekto prosim poradit ak chceme kupit vozidlo do rodiny ale majitel - vlastnik bude iny ako drzitel vozidla, ako to zabezpecit? Ak treba k tomu nejaku zmluvu medzi vlastnikom a drzitelom, tak aku? Aj notarom overenu? Prosim vie niekto poradit, dakujem

lija22
20. mar 2025

ja mam auto - syn vlastnik a ja matka v zastupeni. Ano kvoli v zmluve som podpisovala papier u notara. Auto som kupovala pred mesiacom. Viem najst zmluvu mozem ti ukazat, ale to prehlasenie od nitara som davala predajcovi. Syn je malolety

lllaila
20. mar 2025

@misuka05 akurát dnes sme to realizovali. Môj otec je vlastník, ja som držiteľ. Jediné, čo bolo treba urobiť, je ísť na políciu, môj občiansky, jeho občiansky a ja ako nový držiteľ som musela na svoje meno mať uzavreté povinné zmluvné poistenie. Prepis urobili na počkanie a hneď aj vydali veľký technický. Malý technický mi príde domov kuriérom. A kolok bol 33 eur.
Zmluvu potrebuješ jedine ak pre seba a vlastníka vozidla, aby ste mali vysporiadané vzťahy, na polícii nie, im je to jedno. My sme zmluvu nemali a ani neplánujeme.

lija22
20. mar 2025

ah citam lepsie, ty chces zmluvu medzi vlastnikom a drzitelom,tak tento pripad som ja neriesila, neviem pomoct. Ospravedlnujem sa

kavasmliekom
20. mar 2025

@misuka05 ja som majiteľom auta a manžel držiteľom. Netrebalo nič, len on na seba uzavrel poistku a spolu sme išli na políciu. On je v malom technickom.
Ak chceš zmluvu, lepšie si to dať napísať právnikovi, aby si nezabudla na niečo.

misuka05
autor
20. mar 2025

@lija22 nechcem zmluvu praveze ak netreba - len mi to tak bolo povedane. Jedna o moju tetu a mna - tzn rodinny vztah.

misuka05
autor
20. mar 2025

@lllaila toto mi velmi pomohlo ako odpoved, super, dakujem velmi pekne !

maranco
20. mar 2025

@lllaila dá sa to vybaviť cez internet za polovičnú cenu

misuka05
autor
21. mar 2025

@maranco co sa da vybavit cez internet?

maranco
21. mar 2025

@misuka05 prepis vozidla, zmena držiteľa, výmena značiek ak chceš nové