icon

Ako zmeniť hanlivé priezvisko?

21. aug 2024

Dobrý deň prajem chcem sa informovať aky je postup pri zmene hanlivého priezviska. Čo sa vlastne považuje za hanlivé priezvisko.
Ja som mala v škole dosť problémy s priezviskom a nechcem aby to prežíval aj syn. Preto rozmýšľam ako by to bolo zo zmenou priezviska. U nás sa to dá zmeniť za poplatok 150€ a pri zmene hanlivého za 4€. Preto rozmýšľam že prečo takýto rozdiel. Ďakujem

Strana
z2
earlgrey
21. aug 2024

Zvieracie priezvisko nie je hanlivé. Takže zaplať tých 150€, zmeň, ak sa to dá a dobre. Ak nie je otec zapísaný v rodnom liste o to lepšie, keďže nepotrebuješ jeho súhlas.

h2
21. aug 2024

@earlgrey Možno niektoré by mohlo byť považované za hanlivé, nevieme, o aké zviera sa jedná. Je rozdiel volať sa Králik, Medveď, Líška... alebo napríklad Hovädo, Sviňa, Osol...

ibrunova
21. aug 2024

@h2 Hovädo 😂
Moja starká sa volala Haraburdová

earlgrey
21. aug 2024

@h2 Haha 😀 no ok, do takého extrému som až nešla, keďže také priezviská nepoznám

thirstymonk
21. aug 2024

@lavender94 pani píčová na gynde, to musí byť ale legrace 🤣 idealne, keby sa tak rovno volala gynekologicka 🤣

lavender94
21. aug 2024

@thirstymonk hej, to by bolo jak v minulosti, že sa dávali priezviska podľa remesla 😂

veronika426
3. jún 2025

Ahoj, aj ja rozmýšľam nad zmenou jedného písmenká v priezvisku. Ja mam to zvieracie priezvisko Potkan. Namiesto T by som chcela dať L. Ale deti mám už väčšie, 15 a 12, či si na to zvyknú. Viem, mala som to riešiť skôr, ale u nás je to priezvisko celkom bežné, ale vo svete ani tak nie. Uvažujem, či sa na to dať.

dagas
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2