Ako zmeniť hanlivé priezvisko?
Dobrý deň prajem chcem sa informovať aky je postup pri zmene hanlivého priezviska. Čo sa vlastne považuje za hanlivé priezvisko.
Ja som mala v škole dosť problémy s priezviskom a nechcem aby to prežíval aj syn. Preto rozmýšľam ako by to bolo zo zmenou priezviska. U nás sa to dá zmeniť za poplatok 150€ a pri zmene hanlivého za 4€. Preto rozmýšľam že prečo takýto rozdiel. Ďakujem
@lavender94 pani píčová na gynde, to musí byť ale legrace 🤣 idealne, keby sa tak rovno volala gynekologicka 🤣
@thirstymonk hej, to by bolo jak v minulosti, že sa dávali priezviska podľa remesla 😂
Ahoj, aj ja rozmýšľam nad zmenou jedného písmenká v priezvisku. Ja mam to zvieracie priezvisko Potkan. Namiesto T by som chcela dať L. Ale deti mám už väčšie, 15 a 12, či si na to zvyknú. Viem, mala som to riešiť skôr, ale u nás je to priezvisko celkom bežné, ale vo svete ani tak nie. Uvažujem, či sa na to dať.

Zvieracie priezvisko nie je hanlivé. Takže zaplať tých 150€, zmeň, ak sa to dá a dobre. Ak nie je otec zapísaný v rodnom liste o to lepšie, keďže nepotrebuješ jeho súhlas.