Ako zrušiť trvalý pobyt pri sťahovaní do zahraničia?
Ahojte, mam dotaz: Mam trvale bydlisko cez mojesidlo.sk na Karpatskom namesti v BA. V marci mi konci platnost na tejto adrese a chcu aby som zaplatil zas na rok 96€, ale kedze sa stahujem do zahranicia, nepotrebujem ziadnu trvalu adresu. Pytal som sa na mojesidlo a pisali, ze ked si najdem a prihlasim sa inde na trvalu adresu, mam im poslat mail. Ale neviem, mozem ist hocikde vramci SR na urad a nahlasit, ze ja nepotrebujem uz ziadnu trvalu adresu, alebo sa musim prihlasit ako bezdak na nejaky urad, kedze nemam moznost nikde inde sa prihlasit, a ked ma prihlasia na urad tak sa odhlasit?🤣ja totiz ani uz nebyvam v BA. Takze neviem co robit, dakujem za odpovede😀
Najprv si vybav doklad, bez neho ťa neodhlásia
Ak sa chceš odhlasovať osobne, tak musíš tam, kde si prihlásený ..teda do Rače
@ano12345 do kt krajiny ideš? Ak sa tam prihlásiš na trvalý alebo prechodný pobyt tam dostaneš potvrdenie a to im pošleš
@stellarstar do ceska idem.
@patka06 ok ale ak uz nebyvam v BA a odhlasovat sa mam v raci, tak si nezmenim radsej v mieste kde teraz byvam - vo filakove trvaly pobyt na urad a potom sa odhlasim? Lebo mne sa stale nechce platit hotely aby som tam daco vybavoval. A teraz este aj do autoskoly idem na rychlokurz, takze promenadovat sa mi tam velmi nechce🤣
@stellarstar v cesku sa este na trvaly pobyt nemozem prihlasit. Az po 5 rokoch. Takze len odhlasit sa ale to fakt neviem vsetko na jednu supu vybavit bez dokladov ? Ved to je uz aka hlupost. Tak dobre pojdem na cudzinecku ktora je v prahe ale ja budem zit v plzni🤣to je tiez na hlavu.
No ja praveze nemam kde sa prihlasit. Cize iba na urad
Nielen "bezďák" má nahlásený trvalý pobyt na mesto / obec. Robia to aj bežní ľudia, ktorí nechcú mať zaevidovanú v evidencii obyvateľstva konkrétnu adresu. Nezabudni si potom vymeniť občiansky preukaz. 😉
Na mestský úrad ťa len tak neprihlásia
"Na úrade" sú prihlásení obyvatelia mesta, ktorí mali TP v meste a majiteľia nehnuteľnosti im ho zrušili
@ano12345 firma ťa môže odhlásiť z trvalého pobytu a potom získaš TP na miestnom úrade
aby si vedel čítať/písať úradné listy a nechodil sledovať obecnú nástenku, aktivuj si schránku slovensko.sk tak aj keď budeš v Česku, vieš vybavovať slovenské úrady na diaľku
Nastav si aplikáciu na prihlasovanie https://ep.slovensko.sk/ u niekoho kto má čítačku k OP.
@ano12345 Nechápem, prečo si chcete zrušiť trvalý pobyt na Slovensku? Budete žiť v Česku dlhodobo? Mám známu, ktorá má slovenské aj české občianstvo, a teda aj slovenský a český trvalý pobyt. Je pravda, že žije v jednej krajine a cestuje do druhej, a preto si žiadny trvalý pobyt ani občiansky preukaz neruší. Pre ňu je to výhodné.
@majka2959 a podla teba si mam platit zbytocne trvaly pobyt 90€ rocne ? Alebo mat na OP len mesto napisane zbytocne ? Ano budem dlhodobo zit v cesku - stahovat sa tam k rodine. A klamete, lebo dvojite obcianstvo na slovensku nie je povolene. Takze zjavne ma len pobytovu kartu. A takisto nemoze mat trvale pobyty dva - to potom porusuje zakon.
@ano12345 Slušne som sa Vás opýtala, či plánujete žiť v Česku dlhodobo, a od toho sa to odvíja. Ja Vás na nič neprehováram. Pridala som len iný pohľad a skúsenosť. Vysvetlila mi, že je to umožnené tým, čo žili v Československu a po rozdelení sa rozhodli žiť v tom druhom štáte. Tak určite to má zistené.
V mojesidlo.sk maju aj trvaly pobyt bez preberania zasielok, v mensej cene. Tak im napiste, ze to chcete zmenit na mensi program.

Odhlás sa, že budeš žiť v zahraničí
https://mzv.sk/web/oslo/sluzby/konzularne-sluzb...
Dá sa to urobiť aj elektronicky a nemusíš nikam chodiť - len po odhlásení odovzdať OP
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...