icon

Ako zrušiť zmluvu na uskladnenie pupočníkovej krvi?

25. júl 2025

Rozhodla som sa zrušiť zmluvu. Dcéra už má 18, odobratá krv je vhodná do telesnej váhy 40kg, ona váži viac. Informovala som o tom spoločnosť mailom, samozrejme sa ma snažia presvedčiť, aby som si to rozmyslela. Nakoniec mi predsa len poslali vzor ukončenia zmluvy, kde musia byť podpísaní obaja rodičia. Otec s nami nežije, preto som zisťovala čo a ako aj cez ChatGPT, kde sa okrem iného píše, že je za zrušenie zmluvy účtovaný poplatok 200€. Spoločnosť ma o tom však neinformovala. Máte s tým skúsenosť? čo ak jednoducho iba nezaplatím faktúru na ďalší rok? za uskladnenie platím cca 25€ ročne, preto sa mi zdá poplatok 200€ riadne prehnaný....

anjelicek26
25. júl 2025

Strasny biznis toto... v zmluve ak to nie je, tak ziaden poplatok, co si vymysleli po 18 rokoch, pre vas neplati... tu krv moze inak vyuzit aj jej dieta, mozno dovtedy vymyslia nejake vyuzitie...

balerina2025
25. júl 2025
@anjelicek26

Strasny biznis toto... v zmluve ak to nie je, tak ziaden poplatok, co si vymysleli po 18 rokoch, pre vas neplati... tu krv moze inak vyuzit aj jej dieta, mozno dovtedy vymyslia nejake vyuzitie...

@anjelicek26 prave som to sla napisat. riadny odrbavaci. uprimne, nepoznam nikoho kto kedy vyuzil pupocnikovi krv. vy ano?

autor
25. júl 2025

'Problém' je ten, že zmluvu už neviem nájsť, takže sa neviem dostať k podmienkam 🙁
Ďalším deťom som už odobrať nedala.

ibrunova
25. júl 2025

Ja som to rušila už dávnejšie, pozri, čo máš v zmluve napísané v článku o ukončení zmluvy a urob podľa toho.

henrieta173
25. júl 2025

Ja som chcela ukoncit tento rok, predtym, ako som mala zaplatit som zabudla na ukocenie zmluvy, 79 eur splatnost bola v marci, neuhradila som a cakala, co sa bude diat. V juni mi pisali, ze som dlznikom, ze mam do 10 dni zaplatit. Tak som este tento rok zaplatila. Aj mam ulozeny vzor zmluvy, tu mi ho jedna ochotna pani, uz neviem aka poslala. Tak sa chystam ukoncit to este tento rok, nech buduci rok mi uz neposielaju. Stacilo. Mozem poprosit o vzor ukoncenia zmluvy, kt. poslali vam? Dakujem

dadis
25. júl 2025

Poziadala som o zrusenie, ale este za ten rok som platila. 200 eur poplatok vsak nie, nastastie, aj tak za tie roky zarobili dost

lenkasarka
25. júl 2025

Keď nezaplatis poslu ti upomienku a budú ju posielat stále a potom vymáhať. Musíš to zaplatiť plus je tam rok výpovedná lehota. Napíšeš čestne prehlasenie,že s otcom dieťaťa nekomunikujes a bude dostačujúci iba tvoj podpis. Tiež som to zrušila.

balerina2025
25. júl 2025

baby aj ste to vyuzili?

autor
25. júl 2025

Ďakujem adminovi za zmenu názvu. Ako vždy odveci. Ja viem ako ju mám zrušiť. Poslali mi formulár, čo som aj v príspevku napísala. Prioritne sa pýtam na to, či sa za zrušenie zmluvy platí a čo sa stane, ak prestanem platiť za uskladnenie bez zrušenia. Kočky ďakujem za odpovede.

ibrunova
25. júl 2025
@anonym_autor

Ďakujem adminovi za zmenu názvu. Ako vždy odveci. Ja viem ako ju mám zrušiť. Poslali mi formulár, čo som aj v príspevku napísala. Prioritne sa pýtam na to, či sa za zrušenie zmluvy platí a čo sa stane, ak prestanem platiť za uskladnenie bez zrušenia. Kočky ďakujem za odpovede.

@anonym_autor určite nie tak, že prestaneš platiť, budú ich vymáhať.

balerina2025
25. júl 2025

mna tak napada, co my vieme, co vsetko s tym robia. ktovie, ako sa stym kseftuje.

oliverceky
25. júl 2025

@anonym_autor iba 25€ za 18 ročnú?

lenkasarka
25. júl 2025
@oliverceky

@anonym_autor iba 25€ za 18 ročnú?

@oliverceky no tiež som sa nad tým pozastavila ja som v roku 2006 platila tuším 600 korún a postupne to dvíhali až sme sa dostali na +- 70 eur už si presne nepamätám.

Ja som neplatila žiadnu pokutu to ešte k otázke na ktorú sa autorka pýtala.

autor
25. júl 2025

Odber bol v roku 2007 a zaplatili sme zaň celkom dosť. Za uskladnenie platím posledné roky niečo cez 20€, každý rok o 2€ viac. Neviem podľa čoho určujú cenu. Možno podľa množstva?

lenkasarka
25. júl 2025
@anonym_autor

Odber bol v roku 2007 a zaplatili sme zaň celkom dosť. Za uskladnenie platím posledné roky niečo cez 20€, každý rok o 2€ viac. Neviem podľa čoho určujú cenu. Možno podľa množstva?

@anonym_autor to platíš ešte celkom fajn. Ako píšem ja som platila ročne +-70 eur. Netuším podľa čoho to určujú ,ale v minulej obdobnej diskusii ženy písali tiež obdobnú sumu okolo 70 eur ročne.

dadis
26. júl 2025
@lenkasarka

@anonym_autor to platíš ešte celkom fajn. Ako píšem ja som platila ročne +-70 eur. Netuším podľa čoho to určujú ,ale v minulej obdobnej diskusii ženy písali tiež obdobnú sumu okolo 70 eur ročne.

@lenkasarka Ja som zvysovanie ceny neakceptovala (v 2007 to nedali do zmluvy), zaplatila iba v povodnej vyske a po 2 rokoch mi posielali sumu bez navysenia.

lenkasarka
26. júl 2025
@dadis

@lenkasarka Ja som zvysovanie ceny neakceptovala (v 2007 to nedali do zmluvy), zaplatila iba v povodnej vyske a po 2 rokoch mi posielali sumu bez navysenia.

@dadis môže byt,ze som spravila ja chybu a nevedome akceptovala. Ale nič okrem zmluvy som nepodpisovala. A už si nepamätám čo bolo v tej zmluve presne predsa už ubehlo skoro 20 rokov

balerina2025
26. júl 2025

kolke z vas to realne vyuzili, ziadna?
poznate niekoho kto vyuzil?

ibrunova
26. júl 2025
@balerina2025

kolke z vas to realne vyuzili, ziadna?
poznate niekoho kto vyuzil?

@balerina2025 nikto.. Ja som to jeden čas dosť zisťovala a hmeď potom som to zrušila.