Ako zvládnuť odmietnutie pri hľadaní práce?
Ahojte, 29.4 idem na úrad práce a mám zaniesť papier o hľadaní práce lenže problém je, že v každom obchode ma odmietli, tak čo tej tete,ktorá není 2x príjemná zobrať? Viete poradiť ?
@luccija tak ja neviem ja ked idem na pohovor tak rovno ho robim s kompetentnou osobou, naco chodi na pohovori s niekym kto neni veduca? Ved to nikam nevedie ci to len tak zbehla do obchodu ze potvrdte mi to? 😂😂
@klotildabazarik predstav si, áno pýtala som sa v obchode o prácu a či mi to nepotvrdia a povedali že nie neurobia tak neviem no...povedala mi to šéfka ich
@klotildabazarik nieje celkom pravda.ak nieje majiteľka, nemôže ti dať pečiatku, ak to šéf nedovolil.som predavačka, tiež nemôžme dávať, musia si ísť ku šéfovi
Peciatky sa uz sto rokov nenosia. Ja ked pridem na urad tak pred nou jej rovno na mail preposlem odpoved na ponuku prace co som si poslala. Ale moja je super, vie ze si cerpam maximalnu podporu a ze dceru zoberu do skolky az v septembri. Tak to neprehana vobec.
Asi by som jej povedala, ze zijeme v 21.storoci a malo by uplne vpohode stacit aj vytlaceny alwbo preposlany mail alebo reakcia, ze si aktivne hladas pracu..Konieckoncov maju to aj oficialne uvedene na stranke upsvar... a ked clovek reaguje na pracovnu ponuku neznamena to ze aj bude pozvany na pohovor kde by tu peciatku dostal
@viera3488 vyzaduje sa potvrdenie o hladani zamestnania a forma je na teba, urcite to nie je tam, ze musi byt len papierova forma, koniec koncov ti aj pri evidencii vydala samotna sprostredkovatelka prihlasenie na prac.portal sluzbyzamestanosti aj s prihlasenim, tak logicky aj to je moznost ako sa jek preukazat hladanim prace, takze neverim, ze povedala ze MUSIS nosit IBA papierove preukazanie hladania zamestnania.
@9lf9 ja som sa len pýtala že čo jej mám zobrať ak nemám opečiatkovany papier, keďže som si myslela že mi to spravia aspoň v jednom obchode ale nestalo sa. A nevedela som, že môžem nosiť potvrdenie aj z mailu kde mám poslané životopisy a reakcie. To je všetko a ďalšia vec, som zvedavá či mi to prejde, ako som písala pani 2x príjemná nie je a preto pochybujem o tom.
@11bodka11
Ahoj, prosím ťa vieš mi poradiť, ako získať maximálnu podporu v nezamestnanosti? 12.5.2024 končí rodičovský príspevok - teda dieťa má 3 roky.
Zostatok dovolenky 46 dní.
Kedy si dať dovolenku (pred či po ukončení rodič. príspevku?)
a koľko dní čerpať dovolenku aby vyšla maximálna podpora?
Ukončenie PP by bolo dohodou.
Treba pokryť do septembra čas, kde dúfame v nástup do škôly. Ďakujem pekne ❤

@viera3488 tak nech si to overi, že ti nedali pečiatku.Ludia to zneužívali išli aj do obchodov kde nehľadali ľudí.
@klotildabazarik ale má pravdu vedúca tam nemusí byť a ktokoľvek jej pečiatku nedá.Preto stačí reagovať na ponuku a ponuku priniesť.Ale každá sprostredkovateľská môže mať iný systém.U nás stačilo vytlačené z profesie