icon

Ako zvládnuť odmietnutie pri hľadaní práce?

viera3488
19. apr 2024

Ahojte, 29.4 idem na úrad práce a mám zaniesť papier o hľadaní práce lenže problém je, že v každom obchode ma odmietli, tak čo tej tete,ktorá není 2x príjemná zobrať? Viete poradiť ?

Strana
z2
luccija
20. apr 2024

@viera3488 tak nech si to overi, že ti nedali pečiatku.Ludia to zneužívali išli aj do obchodov kde nehľadali ľudí.
@klotildabazarik ale má pravdu vedúca tam nemusí byť a ktokoľvek jej pečiatku nedá.Preto stačí reagovať na ponuku a ponuku priniesť.Ale každá sprostredkovateľská môže mať iný systém.U nás stačilo vytlačené z profesie

klotildabazarik
20. apr 2024

@luccija tak ja neviem ja ked idem na pohovor tak rovno ho robim s kompetentnou osobou, naco chodi na pohovori s niekym kto neni veduca? Ved to nikam nevedie ci to len tak zbehla do obchodu ze potvrdte mi to? 😂😂

viera3488
autor
20. apr 2024

@luccija lebo som to nevedela, preto sa pýtam 🙈

viera3488
autor
20. apr 2024

@klotildabazarik predstav si, áno pýtala som sa v obchode o prácu a či mi to nepotvrdia a povedali že nie neurobia tak neviem no...povedala mi to šéfka ich

zontik
20. apr 2024

@klotildabazarik nieje celkom pravda.ak nieje majiteľka, nemôže ti dať pečiatku, ak to šéf nedovolil.som predavačka, tiež nemôžme dávať, musia si ísť ku šéfovi

sisska96
20. apr 2024

@viera3488 určite. Ja som veľmi dávno tiež nosila vytlačené maily z profesie.sk

11bodka11
20. apr 2024

Peciatky sa uz sto rokov nenosia. Ja ked pridem na urad tak pred nou jej rovno na mail preposlem odpoved na ponuku prace co som si poslala. Ale moja je super, vie ze si cerpam maximalnu podporu a ze dceru zoberu do skolky az v septembri. Tak to neprehana vobec.

viera3488
autor
Autor odpoveď zmazal
estellas
21. apr 2024

@11bodka11 Záleží od pracovníčky, niekde stále vyžadujú pečiatky.

viera3488
autor
21. apr 2024

@estellas tiež by som bola najradšej keby s tým dali pokoj a hlavne teraz keď to nikto nechce robiť pomaly🙈

viera3488
autor
21. apr 2024

@11bodka11 to nie je až taká pravda 🤦🏻‍♀️ stále to vyžadujú. Teda aspoň u nás v Ga

ns994
21. apr 2024

Asi by som jej povedala, ze zijeme v 21.storoci a malo by uplne vpohode stacit aj vytlaceny alwbo preposlany mail alebo reakcia, ze si aktivne hladas pracu..Konieckoncov maju to aj oficialne uvedene na stranke upsvar... a ked clovek reaguje na pracovnu ponuku neznamena to ze aj bude pozvany na pohovor kde by tu peciatku dostal

9lf9
21. apr 2024

@viera3488 vyzaduje sa potvrdenie o hladani zamestnania a forma je na teba, urcite to nie je tam, ze musi byt len papierova forma, koniec koncov ti aj pri evidencii vydala samotna sprostredkovatelka prihlasenie na prac.portal sluzbyzamestanosti aj s prihlasenim, tak logicky aj to je moznost ako sa jek preukazat hladanim prace, takze neverim, ze povedala ze MUSIS nosit IBA papierove preukazanie hladania zamestnania.

viera3488
autor
21. apr 2024

@9lf9 ja som sa len pýtala že čo jej mám zobrať ak nemám opečiatkovany papier, keďže som si myslela že mi to spravia aspoň v jednom obchode ale nestalo sa. A nevedela som, že môžem nosiť potvrdenie aj z mailu kde mám poslané životopisy a reakcie. To je všetko a ďalšia vec, som zvedavá či mi to prejde, ako som písala pani 2x príjemná nie je a preto pochybujem o tom.

9lf9
21. apr 2024

@viera3488 neboj sa urcite prejde, je to moznost preukazania zamestnania dana zakonom.

54tinka54
21. apr 2024

@viera3488 bola si na poučení o právach a povinnostiach? Tam pani tiež vravela, že doklad o hľadaní práce môže byť aj mailová reakcia na pracovnú ponuku.

estellas
27. apr 2024

@viera3488 Ahoj, ako to dopadlo uznali ti to ?

jarka1980
2. máj 2024

@11bodka11
Ahoj, prosím ťa vieš mi poradiť, ako získať maximálnu podporu v nezamestnanosti? 12.5.2024 končí rodičovský príspevok - teda dieťa má 3 roky.
Zostatok dovolenky 46 dní.
Kedy si dať dovolenku (pred či po ukončení rodič. príspevku?)
a koľko dní čerpať dovolenku aby vyšla maximálna podpora?
Ukončenie PP by bolo dohodou.
Treba pokryť do septembra čas, kde dúfame v nástup do škôly. Ďakujem pekne ❤

11bodka11
2. máj 2024

@jarka1980 ja som si cerpala 2 dni dovolenky po skonceni rodicaku. Zvysnu dovolenku mi preplatili a tak som ziskala maximalnu podporu

jarka1980
2. máj 2024

@11bodka11 Ďakujem veľmi pekne❤, tak stačí po skončení rodičáku 👍

11bodka11
2. máj 2024

@jarka1980 ano urcite az po skonceni

jarka1980
2. máj 2024

@11bodka11 Ďakujem 😇

Strana
z2