Ako zvládnuť úrad práce po rodičovskej dovolenke?
Ženy potrebujem poradiť
15.3 mi skončil rodičak a dneska som sa evidovala na úrad práce s tým že musím chodiť na nejaké tie stretnutia prípadne po prácach ktoré mi nájdu
Ako to robíte vy čo to máte takto ale nemôžete do práce nastúpiť?
Ja som na Mariána sama,v škôlke ešte nieje takže nemám ako ísť teraz do práce ale zasa keď ma z úradu vyradia tak prídem o podporu
Pomooooc
Na UP sa hlada praca, ak pracu hladat nechces, nemozes alebo nepotrebujes, prihlasis sa ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov, bez penazi od statu, samozrejme, bude za teba platit zdravotne poistenie
@veronika356_ dôležité je komunikovať to priamo na úrade, normálne im povedz, že si sama a dieťa ešte nemáš v škôlke. väčšinou to vedia zohľadniť a nedávajú ti ponuky, ktoré sú pre teba nereálne. prípadne ťa môžu zaradiť medzi uchádzačov s obmedzenými možnosťami. na stretnutia chodiť treba, aby ťa nevyradili, ale nemusíš hneď brať každú prácu, hlavne ak objektívne nemáš zabezpečené stráženie. dôležité je mať na to dôvod, čo v tvojom prípade určite máš. prípadne sa ešte informuj, či nemáš nárok na nejakú inú dávku alebo príspevok, kým sa nedostane do škôlky.
@veronika356_ a preco nie je Marian v skolke?
@anonym_b9d42d tak tak autorka by mala dať dieťa do MŠ a môže chodiť aj na úrad aj na stretnutia.
Ak niekto nehľadá prácu načo chodí na úrad práce?
@anonym_b9d42d tak tak autorka by mala dať dieťa do MŠ a môže chodiť aj na úrad aj na stretnutia.
Ak niekto nehľadá prácu načo chodí na úrad práce?
@anonym_026709 chodí tam preto, aby mala podporu 🙈🙊
Uz tu bolo napisane vsetko. Ak chces podporu, tak sa musis prisposobit, mas aj povinnosti, ktore musis splnit.
Ja by som ta vyradila, kebyze spekulujes. Ked uz nieco chces, aspon nevyjednavaj a nemaj same vyhovorky. Nechodis tam zas tak casto, ze by si nemohla tych par podmienok splnit.
Urad prace chce, aby si si nasla pracu is the new "otevrel si hospodu, ale chodili mu tam lidi"
Ja som bola na urade prace, ale vysla mi pekna podpora takze som bola este doma. Aj mi to celkom vyhovovalo, kedze dcera nastupila do skolky a bola stale chora. Samozrejme vzdy som sa chodila hlasit v povinne datumy na UP. Povinne pohovory som mala iba 2. Ponuky boli aj fajn, ale casovo to neladilo so skolkou takze som im povedala ze mam skolkara a oni uplne v pohode dali ze nevyhovujem a dovi. Zas netvarme sa, ze tie pani uradnicky nevedia … vedia … aj o tych podporach. Neboj sa, ked si budes plnit povinnosti nevyradia ta. Proste raz mesacne im tam donesies papier ze si hladas pracu a nebudu mat dovod ta vyradit (napriklad ta moja pani realne ani nepozerala poriadne ze ake stemple som jej tam nosila😄)
@veronika356_ a preco si sa neevidovala na zdravotnej ako matka starajuca sa o dieta do 6 rokov ?
@veronika356_ Pri evidovani na úrad práce sa ťa nepýtali akú prácu si hľadáš? Ja som povedala že iba na rannú smenu od 7 do 15 hodín aby som stíhala do škôlky nosiť a vyzdvihovať dieťa. Pani to zapísala do papierov a nikde ma neposlali na žiadny pohovor. Iba musela som im nosiť pečiatky že hľadám prácu. Bola som na úrade práce presne 6 mesiacov pokiaľ som vyčerpala podporu. A potom som si našla prácu sama takú akú som chcela. Úradníčka bola prekvapená z toho myslela si že budem dlhšie evidovaná u nich.

Evidovala si sa v evidencii uchádzačov o zamestnanie. Čiže áno, jedna z tvojich povinností je aktívne si hľadať práce, ak ťa pošlú na pohovor, tak ísť a ak ťa prijmú, tak nastúpiť. Čo sa týka tvojej aktivity - opýtaj sa pracovníčky, ku ktorej si pridelená, či stačí, ak jej budeš posielať mailom kópie reakcií na inzeráty na profesiu. Ak áno, máš vyriešené - pošleš sem tam CV na nejaký inzerát a automatickú odpoveď, ktorá odtiaľ príde, prepošleš pracovníčke. Ak ťa zavolá úrad na pohovor, na pohovore spomenieš niečo, na základe čoho ťa oni nebudú chcieť (to je v poriadku, oni ťa odmietnuť môžu), čiže napríklad že máš malé dieťa, že nevieš prísť skôr ako o 8, že musíš skončiť najneskôr o 15, lebo musíš ísť pre dieťa, že keď je choré, nemá sa o neho kto postarať mimo teba, vypýtaš si mzdu vyššiu ako ponúkajú a pod.
Druhá možnosť je zrušiť evidenciu na úpsvar, ísť do svojej zdravotnej poisťovne a tam sa zahlásiť ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov. Štát bude za teba platiť povinné ZP a ty nemusíš nič riešiť. Je tam povinnosť, že dieťa môže byť do škôlky prihlásené max na 4 hodiny, čo spĺňaš, keďže tvoje dieťa v škôlke nie je vôbec.